CHAMPIONS LEAGUE

"Παίζει ο Κουρτουά" λέει η UEFA!

"Παίζει ο Κουρτουά" λέει η UEFA!

Η UEFA με παρέμβαση της, στο θέμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του Τιμπό Κουρτουά στα ημιτελικά του Champions League με αντίπαλο την Τσέλσι ανακοίνωσε πως δεν τίθεται ζήτημα ρήτρας! (video)

Σύμφωνα με τον όρο που σύμφωνα με ισπανικά και βελγικά ΜΜΕ υφίσταται στο συμβόλαιο δανεισμού του 21χρονου τερματοφύλακα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, οι "ροχιμπλάνκος" οφείλουν να καταβάλουν 3.000.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο θα τον αξιοποιήσουν απέναντι στους "μπλε" που κατέχουν τα δικαιώματά του.

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως "η ακεραιότητα του αθλητικού ανταγωνισμού είναι ύψιστης αρχής" για εκείνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κανονισμός τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League απαγορεύει αυστηρά "κάθε σύλλογο να ασκήσει ή να επιχειρήσει την άσκηση οποιαδήποτε επιρροής σχετικά με παίκτες που ένας άλλο σύλλογος ίσως (ή ίσως όχι) παρατάξει στο γήπεδο σε ένα παιχνίδι".

"Ως εκ τούτου, κάθε πρόβλεψη σε ιδιωτικό συμβόλαιο μεταξύ συλλόγων που μπορεί να λειτουργεί καθ' αυτόν τον τρόπο και να επηρεάζει το ποιον παρατάσσει ένας σύλλογος σε ένα παιχνίδι είναι άκυρη και ανεφάρμοστη για την UEFA.

"Επιπροσθέτως, κάθε προσπάθεια να επιβληθεί τέτοια πρόβλεψη θα αποτελέσει ξεκάθαρη παραβίαση τόσο των κανονισμών του Champions League και της πειθαρχικής επιτροπής και γι' αυτό θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ