CHAMPIONS LEAGUE

Όταν το πάρκο των πριγκίπων έγινε βασιλικός εφιάλτης!

Όταν το πάρκο των πριγκίπων έγινε βασιλικός εφιάλτης!

Την τελευταία φορά που η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στις 2 Μαρτίου του 1993, για τα προημιτελικά του UEFA Cup. Στη ρεβάνς η "Βασίλισσα"... γονάτισε στο Parc des Princes! (video)

Το βράδυ της Τετάρτης (14/2) η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των "16" του Champions League και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης έναντι της γαλλικής ομάδας, πριν τη ρεβάνς στο Παρίσι στις 6 Μαρτίου.

Κι όμως, η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες κρύβει μια έκπληξη. Ήταν πριν από σχεδόν 25 χρόνια όταν η Παρί Σεν Ζερμέν συναντήθηκε σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκού Κυπέλλου με την Ρεάλ Μαδρίτης, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο "Santiago Bernabeu" και να ολοκληρώνεται επίσης με σκορ 3-1 υπέρ των "μερένγκες".

Ο "γύπας" Εμίλιο Μπουντραγκένιο έβαλε μπροστά στο σκορ τη "Βασίλισσα" στο 31' και τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο Ιβάν Ζαμοράνο να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων. Ο Νταβίδ Ζινολά μείωσε για την Παρί Σεν Ζερμέν στο 49' και ήρθε ο Μίτσελ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 89' (αποβλήθηκε ο Ρος) να σφραγίσει το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Benito Floro Sanz): Buyo, Monfort, Mikel Lasa, Manuel Sanchís (C), Hierro, Butragueño (62' Esnáider), Míchel, Zamorano, Luis Milla Aspas (58' Llorente), Luis Enrique.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Artur Jorge Melo Teixeira): Lama, Sassus (64' Llacer), Colleter, Raymundo, Roche, Le Guen (C), Fournier, Guérin, Weah (84' Bravo), Valdo, Ginola.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ

Η ρεβάνς στο Παρίσι διεξήχθη 16 βράδια αργότερα. Και στο τέλος της, μετά από ένα δραματικό φινάλε, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που πανηγύρισε!

Ο Γουεά στο 33' με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γάλλους, κάνοντας τη μισή δουλειά. Η Ρεάλ Μαδρίτης εύκολα ή δύσκολα κρατούσε το -εύθραυστο πλέον- προβάδισμα της μέχρι το 81', όταν με τρομερό "σκροπ" εκτός περιοχής ο Ζινολά ολοκλήρωσε ιδανικά τη συνεργασία των Βάλντο - Γουεά - Μπράβο, αλλάζοντας χέρια στην υπόθεση πρόκριση.

Στο 87' ο Βάλντο στην κόντρα έγραψε το 3-0 και στα πανηγύρια των Γάλλων ήρθε να βάλει στοπ ο Ζαμοράνο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων! Από κεφαλιά - πάσα του Μίτσελ και προβολή του Χιλιανού, η Ρεάλ έπαιρνε το φιλί της ζωής, αλλά μόλις για τρία λεπτά ακόμη.

Στο 90+6' από εκτέλεση φάουλ του Βάλντο, ήταν ο Κομπουαρέ (είχε πάρει τη θέση του Ρος στην ενδεκάδα) που πήδηξε ποιο ψηλά από όλους, στέλνοντας με φαλτσαριστή κεφαλιά τη μπάλα για τέταρτη φορά στα μαδριλένικα δίχτυα και τους οπαδούς της Παρί... στα κάγκελα! Στις 18 Μαρτίου του 1993 η "Βασίλισσα"... γονάτισε στο Parc des Princes.

Όταν το πάρκο των πριγκίπων έγινε βασιλικός εφιάλτης!

Η πορεία των Γάλλων ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά κόντρα στη Γιουβέντους, που κατέκτησε και το τρόπαιο (στον τελικό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ) εκείνη τη σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Artur Jorge Melo Teixeira): Lama, Sassus (77' Germain), Colleter, Raymundo, Kombouaré, Le Guen (C), Simba (73' Bravo), Guérin, Weah, Valdo, Ginola.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Benito Floro Sanz): Buyo, Rocha, Mikel Lasa, Fernando Muñoz, Monfort, Hierro, Butragueño (C)(65' Villarroya), Míchel, Zamorano, Luis Enrique (81' Alfonso Pérez).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ