CHAMPIONS LEAGUE

Όταν τα ασχημόπαπα της Λιντς ήταν... παγώνια

Όταν τα ασχημόπαπα της Λιντς ήταν... παγώνια
Φέρντιναντ Λιντς

Τον Απρίλιο του 2001 η Λιντς του Ντέιβιντ Ο' Λίρι τρέλαινε ολόκληρη την Ευρώπη με το ποδόσφαιρο της και κατάφερε να φτάσει μέχρι του "4" του Champions League. Το Sport24.gr θυμάται (VIDEO).

Πριν από δεκαπέντε χρόνια υπήρχε μία ομάδα από την Αγγλία που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο και κατάφερε να κλέψει την καρδιά των φίλων του ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην κατέκτησε κανένα τίτλο εκείνη την περίοδο, όμως πραγματοποίησε σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη με αποκορύφωμα την πρόκριση στους "4" του Champions League.

Στις 4/5 του 2001 η Λίντς νίκησε με 3-0 την Λα Κορούνια και με αυτό το σκορ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ( στο άλλο ματς έχασε με 2-0 ). Δυστυχώς για τα "παγώνια", στη συνέχεια έπεσαν πάνω στην Βαλένθια και αποκλείστηκαν, με τις "νυχτερίδες" να χάνουν το τρόπαιο από την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι.

Ας θυμηθούμε τις συνθέσεις του αγώνα Λιντς - Λα Κορούνια και ποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν τότε, παίζουν ακόμα! Ναι υπάρχουν κάποιοι που δεν τα έχουν παρατήσει.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΛΙΝΤΣ (Ντέιβιντ Ο' Λίρι): Νάιτζελ Μάρτιν, Ίαν Χαρτ, Ρίο Φέρντιναντ, Ντομινίκ Ματέο, Ντάνι Μιλς, Ολιβιέ Ντακούρ, Ντέιβιντ Μπάτι, Λι Μπόιερ, Μαρκ Βίντουγκα, Άλαν Σμιθ, Χάρι Κιούελ (Τζέισον Γουίλκοξ 84').

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (Ιρουρέτα): Χοσέ Μολίνα, Ενρίκε Ρομέρο, Μανουέλ Πάμπλο, Νουρεντίν Ναϊμπετ, Μάρτιν Θέσαρ, Λιονέλ Σκαλόνι (Ντιέγκο Τριστάν 71'), Χαβιέρ Φραν (Ουόλτερ Παντιάνι 71'), Άλντο Ντούσερ (Βαλερόν 54'), Μοϊσές Έμερσον, Τζαλμίνια, Ρόι Μακάι.

Σκόρερ: Χαρτ 26', Σμιθ 51', Φέρντιναντ 66'.

Παίζουν ακόμα οι:

Άλαν Σμιθ: Στα 35 του χρόνια αγωνίζεται στην Νοτς Κάουντι μαζί με τον Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ, Ολυμπιακός).

Μανουέλ Πάμπλο: Στα 40 του χρόνια παραμένει στην Λα Κορούνια.

Χουάν Πάμπλο Βαλερόν: Στα 40 και αυτός παίζει στην Πριμέρα με την Λας Πάλμας.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ