CHAMPIONS LEAGUE

Όταν η Ρόμα έριχνε "τριάρα" στην Μπαρτσελόνα στο Champions League

Roma's Francesco Totti, right, is tackled by Barcelona's Carles Puyol during the Champions League soccer match between Roma and Barcelona at Rome's Olympic stadium, Tuesday, Feb. 26, 2002. Roma won 3-0. (AP Photo/Domenico Stinellis)
Roma's Francesco Totti, right, is tackled by Barcelona's Carles Puyol during the Champions League soccer match between Roma and Barcelona at Rome's Olympic stadium, Tuesday, Feb. 26, 2002. Roma won 3-0. (AP Photo/Domenico Stinellis) AP PHOTO/DOMENICO STINELLIS

Με αφορμή την αποψινή ρεβάνς μεταξύ της Ρόμα και της Μπαρτσελόνα, το Sport24.gr θυμίζει το εντυπωσιακό 3-0 των "τζαλορόσι" επί των "μπλαουγκράνα" στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2001-02. (VIDEO)

Το βράδυ της Τρίτης (10/04, 21:45) η Ρόμα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο "Ολίμπικο" στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champipns League. Το έργο της ομάδας του Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού το 4-1 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πριν από 16 χρόνια, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους "τζαλορόσι" ενόψει της ρεβάνς. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2001-02, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους Ρωμαίους να επικρατούν με το εμφατικό 3-0 στο "Ολίμπικο" στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Oι πρωταθλητές Ιταλίας άνοιξαν το σκορ στο 61' με τον Έμερσον, ενώ 13 λεπτά αργότερα ο Βιντσέντζο Μοντέλα Μοντέλα με όμορφο σουτ μέσα απ' τη μεγάλη περιοχή έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Το... κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης των "τζαλορόσι" έβαλε ο Νταμιάνο Τομάζι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με συρτό σουτ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΡΟΜΑ (Φάμπιο Καπέλο): Αντονιόλι, Καφού, Ζεμπινά, Σάμουελ, Καντελά, Πανούτσι, Λίμα, Έμερσον, Τότι (87' Κασάνο), Ντελβέκιο (46' Μοντέλα), Μπατιστούτα (72' Τομάζι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κάρλες Ρεσάτς): Ρέινα, Φ. Ντε Μπουρ, Κριστανβάλ, Πουγιόλ, Σέρτζι Μπαρχουάν (78' Τσάβι), Κοκού, Τιάγκο Μότα (65' Όφερμαρς), Ζεράρ, Λουίς Ενρίκε (82' Ρότσεμπακ), Ριβάλντο, Κλάιφερτ.

Παρά την ευρεία νίκη, η Ρόμα δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, αφού στη συνέχεια των ομίλων αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Γαλατασαράι, ενώ γνώρισε την ήττα με 2-0 απ' τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ", με συνέπεια να τερματίσει στην τρίτη θέση με εφτά βαθμούς, όσους και οι "κόκκινοι" που υπερτερούσαν όμως στην ισοβαθμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επόμενη φάση η Μπαρτσελόνα, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, κληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο απέκλεισε με συνολικό σκορ 3-2 (1-0, 3-1), αλλά στην ιστορία έχει μείνει η χαμένη ευκαιρία του Γκόραν Βλάοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του δεύτερου αγώνα στο "Καμπ Νόου".

Photo Credits: AP Photo/Domenico Stinellis

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ