CHAMPIONS LEAGUE

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 31 σκάουτς βρέθηκαν στις εξέδρες του "Λουζ" για να παρακολουθήσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα που στο μέλλον ίσως μας απασχολήσουν.

Η αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Μπεσίκτας είχε την πιο συγκλονιστική εξέλιξη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες θεατές από το "Λουζ", αλλά και σκάουτς 31 ομάδων, οι οποίοι βρέθηκαν διασκορπισμένοι στις κερκίδες του γηπέδου και τσέκαραν πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Η Μπενφίκα φημίζεται για τις... εξαγωγές ποδοσφαιριστών που είτε αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες της είτε τους απέκτησε σε μικρή ηλικία και τους "εκκόλαψε" στην πρώτη ομάδα, προτού τους ακριβοπουλήσει σε διάφορους συλλόγους της Ευρώπης.

Κάθε ομάδα που... σέβεται τον εαυτό της φροντίζει να στέλνει σκάουτς σε αγώνες των πορτογαλικών συλλόγων και αυτό συνέβη και στον αγώνα της Τρίτης, όπως φαίνεται από τη λίστα που μοίρασαν στους δημοσιογράφους οι άνθρωποι των Λουζιτανών.

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν είναι μερικοί από τους "κολοσσούς" που ζήτησαν προσκλήσεις για τους σκάουτς τους, ενώ και μικρότεροι σύλλογοι όπως η Λεβερκούζεν, η Άρσεναλ, η Νάπολι και η Σεβίλλη ζήτησαν πρόσβαση για να τσεκάρουν ορισμένους παίκτες. Φυσικά, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι πιο μικρών ομάδων όπως η Μπράγκα, η Εστορίλ, η Εϊμπαρ και η Σασουόλο, που μπορούν να βρουν κάποιον "κρυμμένο θησαυρό" και να τον αγοράσουν έναντι ελαχίστου αντιτίμου ή να τον δανειστούν, όπως συνέβη με την περίπτωση του... δήμιου της Μπενφίκα σε αυτό τον αγώνα, Άντερσον Ταλίσκα, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Μπεσίκτας.

Η ιστοσελίδα της "Mirror" έβαλε στο "μικροσκόπιο" τέσσερις ποδοσφαιριστές για τους οποίους πιθανότατα οι 31 σκάουτς συνέταξαν πόρισμα και θα δώσουν feedback στους συλλόγους τους.

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Βίκτορ Λίντελεφ

Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός είναι 22 ετών, ωστόσο αγωνίζεται σε επίπεδο ανδρών από τα 16 του στη Βαστέρας. Μεταπήδησε στην Μπενφίκα το 2012, ωστόσο πρώτα γαλουχήθηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, με την οποία πραγατοποίησε 97 εμφανίσεις.

Την περσινή σεζόν καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πλέον έχει υποσκελίσει ακόμα και τον Λουιζάο στην ιεραρχία. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 29.000.000 ευρώ.

Κόστος transfermarkt: 12.000.000

Λήξη συμβολαίου: 30/06/20

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Άλεξ Γκριμάλντο

Προϊόν της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, ο βραχύσωμος αριστερός μπακ δεν κατάφερε να χωρέσει στην πρώτη ομάδα των Καταλανών, αλλά ήταν πολύ καλός για να παραμείνει στη δεύτερη ομάδα κι έτσι πίεσε και βρήκε νέο σταθμό, υψηλού επιπέδου στην καριέρα του.

Ο διεθνής με την εθνικής Ισπανίας κ-21 αποκτήθηκε τον Ιανουάριο έναντι 1.500.000, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό οι "μπλαουγκράνα" να έχουν όρο επαναγοράς στο συμβόλαιο.

Κόστος transfermarkt: 2.000.000

Λήξη συμβολαίου: 30/06/21

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Εντουάρντο Σάλβιο

Υπήρξε μεταγραφή ρεκόρ της Μπενφίκα, η οποία κατέβαλε συνολικά 13.500.000 για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2012 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η πολυκοσμία στη θέση του δεξιού εξτρέμ και οι δύο ρήξεις χιαστών "ψαλίδισαν" τις προσδοκίες του συλλόγου για τον 26χρονο Αργεντινό.

Πλέον βρίσκεται στην έκτη σεζόν στον σύλλογο και κόντρα στη Μπεσίκτας φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τη σεζόν 2014-2015 σημείωσε δεκατρία γκολ σε 38 αγώνες και ευελπιστεί να ξαναβρεί εκείνη τη φόρμα, μετά από μόλις δέκα εμφανίσεις πέρυσι.

Κόστος transfermarkt: 15.000.000

Λήξη συμβολαίου: 30/06/19

Οι τέσσερις παίκτες της Μπενφίκα που τσέκαραν 31 σκάουτς

Γκονσάλο Γκουέντες

Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα στα οκτώ του και το 2014 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ είχε αγωνιστεί και σε όλες τις εθνικές Πορτογαλίας από την ηλικία των 15 κι έπειτα.

Αν και αρχικά αγωνιζόταν στις δύο πλευρές, ο 19χρονος δεξιοπόδαρος φέτος καλείται να καλύψει το κενό του οργανωτή που άφησε ο Νίκο Γκαϊτάν που αποχώρησε για την Ατλέτικο και γι' αυτό πλέον αγωνίζεται στον άξονα.

Κόστος transfermarkt: 6.500.000

Λήξη συμβολαίου: 30/06/21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τalisca και το karma που... ξέρεις τι είναι
Με Μίλικ η Νάπολι, ο Ταλίσκα πλήγωσε την Μπενφίκα
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ