CHAMPIONS LEAGUE

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν ξεκινά από το 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα είναι ισχυρός στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Δείτε ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων", στο δρόμο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ως πρωταθλητής Ελλάδος, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Champions League της επόμενης σεζόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να περάσουν από δύο προκριματικούς γύρους, προκειμένου να μπουν στις 25 Αυγούστου στην κληρωτίδα για τη φάση των ομίλων.

Οι Πειραιώτες ξεκινούν, λοιπόν, από το μονοπάτι των πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο, όντας οι πιο ισχυροί πρωταθλητές όλων των προκριματικών, με 70.940 βαθμούς. Δέκα ομάδες, αυτές που βρίσκονται στους αδύναμους, είναι οι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Εξ αυτών, μόνο μία έχει σίγουρη θέση στον 3ο προκριματικό γύρο και πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, την Άστρα Τζούρτζου. Οι υπόλοιπες 9 θα προκύψουν από τις αναμετρήσεις του 2ου προκριματικού γύρου, με τα φαβορί - βάσει βαθμολογίας- να παρουσιάζονται παρακάτω.

Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι 10 ομάδες, μία εκ των οποίων θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός:

Η ΣΙΓΟΥΡΗ

Άστρα Τζούρτζου (Ρουμανία, 11.076 βαθμοί)

Κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ρουμανικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω της τις ισχυρές ομάδες του Βουκουρεστίου, τη Στεάουα και την Ντινάμο. Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ ξανά στο Champions League, επομένως μιλάμε για μία ομάδα άπειρη σε αυτό το επίπεδο. Στην Άστρα αγωνίζονται δύο παλιοί μας γνώριμοι, ο Πορτογάλος αμυντικός, Ζεράλντο Άλβες, που την τριετία 2007-2010 ήταν παίκτης της ΑΕΚ, και ο Σεκού Ολίσε, που πέρασε για ένα χρόνο από τον ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ

Γκαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν, 13.475 βαθμοί)

Πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί πλέον την υπερδύναμη της χώρας, καθώς διαθέτει με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ. Στο ρόστερ της περιλαμβάνονται αρκετοί διεθνείς Αζέροι, αλλά και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μίτσελ, που αγωνίστηκε στην Ένωση το 2011. Τα μεγάλα της όπλα είναι οι δύο Βραζιλιάνοι, Ρεϊνάλντο και Ρίτσαρντ Αλμέιντα.

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία, 12.850 βαθμοί)

Επέστρεψε στην κορυφή της Tippeligaen μετά από 5 χρόνια, ενώ και φέτος βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς το νορβηγικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει ήδη. Είναι παλιά γνώριμη των "ερυθρολεύκων", αφού έχουν συναντηθεί τις σεζόν 1997-98 και 2005-06 στους ομίλους του Champions League, με τον Ολυμπιακό να μετρά δύο ισοπαλίες και δύο ήττες απέναντι στους Νορβηγούς.

Αστάνα (Καζακστάν, 12.575 βαθμοί)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανηγύρισε τον τίτλο στο Καζακστάν, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας, έχει ξοδέψει αρκετά λεφτά για την ενίσχυσή της. Πέρυσι, περνώντας από τρεις προκριματικούς γύρους, κατάφερε να φθάσει μέχρι τους ομίλους του Champions League, όπου μάλιστα έμεινε αήττητη εντός έδρας απέναντι σε Ατλέτικο, Μπενφίκα και Γαλατάσαραϊ.

Σέριφ (Μολδαβία, 10.575 βαθμοί)

Πήρε το πρωτάθλημα στη Μολδαβία, νικώντας στον αγώνα μπαράζ την Ντάτσια, φτάνοντας έτσι τους 14 τίτλους τα τελευταία 16 χρόνια. Παλιά γνώριμη του Ολυμπιακού, αφού είχαν αναμετρηθεί στα προκριματικά της σεζόν 2009-10, με τους "ερυθρόλευκους" να κάνουν δύο νίκες και να παίρνουν το εισιτήριο για τους ομίλους. Πάντως, μόνο μολδαβική ομάδα δεν είναι η Σέριφ, αφού στο ρόστερ της υπάρχουν 15 ξένοι ποδοσφαιριστές.

Σκεντερμπέου (Αλβανία, 7.825 βαθμοί)

Έχει ξεκινήσει τη δική της δυναστεία στο αλβανικό ποδόσφαιρο, αφού τα έξι τελευταία χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα. Πέρυσι έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Champions League, αλλά αποκλείστηκε από τη μετέπειτα αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους, την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ωστόσο, στο Europa League, όπου συνέχισε, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ευρωπαϊκής ιστορίας της, συντρίβοντας με 3-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Από τους παίκτες της, στην Ελλάδα έχουν αγωνιστεί ο Κρίστι Βανγκέλι (Άρης 2003-11 και 2013-14), ο Χαμντί Σαλίχι (Πανιώνιος 2004-05) και ο Μπλέντι Σκέμπι (Εθνικός Αστέρας 2001).

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία, 7.175 βαθμοί)

Πήρε με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα Σερβίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη... μισητή Παρτίζαν. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Αλεκσάνταρ Κάταϊ, και ο Πορτογάλος Ούγκο Βιέιρα, με 21 γκολ αμφότεροι. Οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων είναι γνωστές και μάλιστα μέσα στο Μάιο έδωσαν μία φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι, που έληξε ισόπαλη με 2-2.

Ντινάμο Τιφλίδας (Γεωργία, 5.875 βαθμοί)

Επέστρεψε στην κορυφή της Γεωργίας μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τέσσερις ελληνικές ομάδες, την Καστοριά, τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, εκ των οποίων έχει αποκλείσει μόνο τους "γουναράδες", ενώ μόλις μία φορά, τη σεζόν 2013-14, έχει φτάσει μέχρι τον 3ο προκριματικό του Champions League. Πιθανότατα θα έχει στο ρόστερ της από τη νέα σεζόν τον Σλοβάκο μέσο Έρικ Σάμπο, που αγωνίστηκε φέτος στον ΠΑΟΚ.

Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία, 5.750 βαθμοί)

Κατέκτησε πέρυσι τον έβδομο τίτλο της στην Ισλανδία, ενώ και στο φετινό πρωτάθλημα, που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο παρελθόν έχει καταφέρει μόλις μία φορά να φτάσει μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, τη σεζόν 2013-14, όταν και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 0-1 από την Αούστρια Βιέννης. Θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα από όλες τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού, αλλά το ταξίδι μέχρι το Βόρειο Ατλαντικό, μόνο εύκολο δεν είναι.

Τρέντσιν (Σλοβακία, 5.400 βαθμοί)

Έκανε το back to back στο πρωτάθλημα Σλοβακίας, με τα δύο αυτά πρωταθλήματα να είναι και τα μόνα που έχει κατακτήσει στην ιστορία της. Το ρόστερ της έχεις αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς περιλαμβάνει πέντε Νιγηριανούς και δύο Κινέζους, ενώ ο βασικός επιθετικός είναι ο Χίνο φαν Κέσελ από τη νήσο Κουρασάο. Όσον αφορά στο πιο διάσημο όνομα της ομάδας, δεν είναι άλλο από τον Στέφαν Μάιερχοφερ, που έχει περάσει και από την Μπάγερν Μονάχου!

From legend to legend το ξεχωριστό t-shirt για την ερυθρόλευκη παράδοση

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ