CHAMPIONS LEAGUE

Οι πιο περίεργοι κανονισμοί του Champions League

Οι πιο περίεργοι κανονισμοί του Champions League

H συμμετοχή στο Champions League επιβάλλει στις ομάδες τη συμμόρφωσή τους με ορισμένους κανονισμούς. Μερικοί από αυτούς είναι ιδιαίτεροι.

Η επιστροφή του Champions League είναι γεγονός. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης (13/9) με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ενώ την Τετάρτη στη "μάχη" ρίχνεται και η Λέστερ, η οποία θα δει για πρώτη φορά το σεντόνι στο "King Power Stadium".

Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι "New York Times" έψαξαν και βρήκαν τους πιο ιδιαίτερους κανονισμούς της διοργάνωσης, τους οποίους γνωρίζουν απ'έξω οι "παλιοί" και πρέπει να μαθαίνει κάθε νέος σύλλογος που ξεκινά για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το γεγονός πως η μασκότ κάθε ομάδας δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από "ελαφρώς ψηλότερη από έναν φυσιολογικό άνθρωπο".

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, η UEFA δεν επιτρέπει τα... περίτεχνα σχέδια στο γρασίδι αλλά επιμένει πως θα πρέπει να υπάρχουν εννέα ομοιόμορφες γραμμές, από τις οποίες οι πρώτες τέσσερις να έχουν πλάτος 5.5 μέτρα. Σε όλα αυτά σημειώστε ότι το χορτάρι δεν πρέπει να περνά σε ύψος τα 30 χιλιοστά.

Επιπλέον, ο πάγκος της κάθε ομάδας πρέπει να διαθέτει θέσεις για τουλάχιστον 14 άτομα, ενώ υπάρχει και ειδικός κανονισμός για τις τουαλέτες στα αποδυτήρια. Όσο για τους τερματοφύλακες, τα λογότυπα των διάφορων χορηγών που εμφανίζονται στα γάντια τους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 εκατοστά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ