CHAMPIONS LEAGUE

Οι οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν λόγο για ενέδρα στο Φάληρο

Οι οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν λόγο για ενέδρα στο Φάληρο

Οι οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν λόγο για ενέδρα από Έλληνες οπαδούς έξω από το γήπεδο " Γ. Καραϊσκάκης" πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ έβαλαν στο στόχαστρο αστυνομία και μικροπωλητές.

Η Γιουβέντους πανηγύρισε την πρόκριση στους "16" του Champions League μετά το 2-0 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όμως έξω από το γήπεδο, περίπου 1,5 ώρα πριν την σέντρα, ορισμένοι οπαδοί της βίωσαν δύσκολες στιγμές, όταν δέχτηκαν επίθεση.

Αιτία, όπως καταγέλλουν ορισμένοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Tuttosport", η ενέδρα που τους είχαν στήσει Έλληνες οπαδοί στον ηλεκτρικό σταθμό του Φαλήρου, με τους ίδιους να αναφέρουν πως η αστυνομία ήταν απούσα, παρά το γεγονός πως τους είχε συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό για την ασφαλή μετάβασή τους στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, όταν βγήκαν από τα βαγόνια, είχαν πάρει θέση Έλληνες οπαδοί με "πολεμοφόδια", κρατώντας μεταξύ άλλων κροτίδες, μπουκάλια και γκλοπ, προκειμένου να τους επιτεθούν.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν λόγο για ενέδρα στο Φάληρο

"Ήταν ενέδρα. Ήταν οπλισμένοι και προκάλεσαν τρόμο. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε μπαίνοντας γρήγορα στην υπόγεια διάβαση που μας οδηγούσε στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως υπήρχαν και εκεί Έλληνες που μας περίμεναν για να μας επιτεθούν.

Δεν υπήρχαν πολλοί σοβαροί τραυματισμοί, είδα όμως έναν τύπο που είχε σχιστεί το μάτι του από επίθεση που δέχτηκε. Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός για να μας βοηθήσει, στην ουσία ήμασταν αβοήθητοι και παραδωμένοι στους Έλληνες οπαδούς", τόνισε οπαδός της Γιουβέντους από το σύνδεσμο στην Santa Lucia del Mela.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους έκαναν λόγο για ενέδρα στο Φάληρο

Υπάρχει όμως και μία ακόμα μαρτυρία από τον Γκουίντο Τζενάρο, που ήρθε στην Αθήνα με το γιο του από την περασμένη Παρασκευή για μία σύντομη εκδρομή στην Ελλάδα: "Οι πωλητές σάντουιτς και κασκόλ γύρω από το στάδιο μας υποδείκνυαν στους Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς, ούρλιαζαν και έκαναν σήματα για να τους βοηθήσουν στην καταδίωξή μας. Ήταν τρελό το γεγονός πως δεν υπήρχαν αστυνομικοί για να επιβάλλουν την τάξη".

Άλλοι Ιταλοί φίλαθλοι της Γιουβέντους υποστήριξαν πως η ελληνική αστυνομία κατηγόρησε εκείνους ως υπεύθυνους για την αναταραχή έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ