CHAMPIONS LEAGUE

Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League

Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League
REUTERS

Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια, στις 12/4/2005, διεκόπη ο προημιτελικός, Ίντερ - Μίλαν, με τους Ματεράτσι & Ρουί Κόστα να μην πιστεύουν αυτό που έβλεπαν. Ναι, γίνονται επεισόδια και στο Champions League...

Ακριβώς πριν από 11 χρόνια, στις 12 Απριλίου του 2005 δηλαδή, διεκόπη στο 72ο λεπτό η ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Champions League μεταξύ Ίντερ και Μίλαν στο "Τζουζέπε Μεάτσα".

Στο πρώτο ματς η Μίλαν είχε νικήσει με 2-0 χάρη στα τέρματα των Γιαπ Σταμ και Αντρέι Σεβτσένκο και ο Ουκρανός στο 30ό λεπτό της ρεβάνς άνοιξε το σκορ για τους "ροσονέρι".

Η Ίντερ είχε πια ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης και οπαδοί της στο 72ο λεπτό γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο με καπνογόνα.

Ένα από αυτά μάλιστα χτύπησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Μίλαν, Ντίντα, ενώ και αυτό να μην γίνει, θα είχε διακόψει το ματς ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκους Μερκ.

Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League
© AP

Η κεντρική φωτογραφία του κειμένου είναι μία από τις διάσημες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μάρκο Ματεράτσι και Ρουί Κόστα παρακολουθούν αυτό που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί της Ίντερ και ο Ιταλός στηρίζεται στον ώμο του Πορτογάλου.

Inter Milan's Marco Materazzi  (L) and AC Milan's Manuel Rui Costa waits on the pitch as supporters throw flares onto the pitch during their Champions League quarter-final second leg soccer match at the San Siro Stadium in Milan April 12, 2005.                             REUTERS/Stefano Rellandini
Inter Milan's Marco Materazzi (L) and AC Milan's Manuel Rui Costa waits on the pitch as supporters throw flares onto the pitch during their Champions League quarter-final second leg soccer match at the San Siro Stadium in Milan April 12, 2005. REUTERS/Stefano Rellandini REUTERS
Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League
Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League

Το ματς λοιπόν διεκόπη στο 72' και η Μίλαν πήρε στα χαρτιά τη νίκη με 3-0, άρα προκρίθηκε στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 5-0, ενώ η Ίντερ τιμωρήθηκε με 4 αγώνες (ευρωπαϊκούς) κεκλεισμένων των θυρών.

Οι "ομορφιές" των οπαδών στο Champions League

Ουσιαστικά το περιστατικό αυτό στην αναμέτρηση της Ίντερ με τη Μίλαν το σοβαρότερο σε αναμέτρηση του Champions League και μιλάμε φυσικά από το 1992 και έπειτα που μετονομάστηκε η διοργάνωση έτσι από Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Τα λεφτά είναι πολλά και κανείς δεν τα στερείται, ενώ και πιο οι σκληροί οπαδοί θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους στο Champions League. Για αυτό και πολύ απλά επιλέγουν να κάνουν επεισόδια εκτός γηπέδου!

Όπως στο Λονδίνο με τις συγκρούσεις των οπαδών Μπάγερν και Ντόρτμουντ πριν τον τελικό του 2013 ή την μαχαιριά σε οπαδό λίγες ώρες πριν το Μάλμε - Ρεάλ τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ πριν λίγες μέρες φυλακίστηκαν 3 οπαδοί για τα επεισόδια έξω από pub στο Μάντσεστερ, πριν το ματς της Σίτι με την Σεβίλλη τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάποια καμένα καθίσματα και ρατσιστικές επιθέσεις

Τον Δεκέμβρη του 2013 η Ζενίτ ηττήθηκε στην 6η αγωνιστική του ομίλου με 1-4 από την Αούστρια στην Βιέννης, αλλά κατάφερε μόλις με 6 βαθμούς και προκρίθηκε στους "16".

Οι οπαδοί της τα έβαλαν με την αστυνομία στις εξέδρες και προκάλεσαν αρκετές ζημιές στο "Ερνστ Χάπελ Στάντιον", αρκετοί από αυτούς χαιρετούσαν ναζιστικά και έγιναν 15 συλλήψεις.

Οι οπαδοί της έχουν κακή φήμη, για αυτό και φέτος ο Δήμαρχος της Γάνδης δεν τους επέτρεψε να πάνε στην πόλη του, αλλά αργότερα η απόφαση άλλαξε και πήγαν Ρώσοι στο Βέλγιο.

Κακή φήμη έχουν και οι οπαδοί της Ντινάμο Κιέβου. Φέτος τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς στο ματς με την Τσέλσι 4 οπαδοί ξυλοκόπησαν έναν μαύρο φίλαθλο, επειδή απλά είχε διαφορετικό χρώμα από αυτούς!

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Ντινάμο Κιέβου τιμωρείται μέσα στα τελευταία χρόνια.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ