CHAMPIONS LEAGUE

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 06:  General view of a scoreboard displaying the final score at the end of the UEFA Champions League Group A match between Liverpool and Besiktas at Anfield on November 6, 2007 in Liverpool, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 06: General view of a scoreboard displaying the final score at the end of the UEFA Champions League Group A match between Liverpool and Besiktas at Anfield on November 6, 2007 in Liverpool, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ρεάλ νίκησε με 8-0 τη Μάλμε και ισοφάρισε το ρεκόρ της Λίβερπουλ για τη μεγαλύτερη νίκη στο Champions League. Ποιο κοινό έχουν οι δύο "8άρες" και ποιες είναι οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του θεσμού.

Με το 8-0 απέναντι στη Μάλμε η Ρεάλ ισοφάρισετη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Champions League, την οποία είχε η Λίβερπουλ επί της Μπεσικτάς με το ίδιο σκορ.

Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ μοιράζονται την κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες νίκες αλλά έχουν και ακόμα ένα κοινό, τον άνθρωπο πίσω από την "καταστροφή" των αντιπάλων. Ο Ράφα Μπενίτεθ καθόταν στον πάγκο της Λίβερπουλ όταν αντιμετώπισε τη Μπεσίκτας, όπως και τώρα ως προπονητής της Ρεάλ κόντρα στη Μάλμε. Επίσης μέλος των νικητών είναι και ο Άλβαρο Αρμπελόα.

Στην λίστα συναντάμε δυο φορές τη Μπάγερν καθώς το έχει συνήθειο να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες και να μοιράζει "εφτάρες". Μέσα θα βρούμε και τον Ολυμπιακό, ο οποίος "πλήρωσε" την κακή εμφάνιση εκείνο το βράδυ στο "Ντέλε Άλπι".

Τα δύο 8-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε 8-0 (8/12/2015)

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και η Μάλμε ψάχνει βαθμό ή βαθμούς προκειμένου να πάρει αυτή την πρόκριση στο Europa League αντί της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Η "βασίλισσα" είχε να αποδείξει πράγματα όπως και αρκετοί παίκτες της. Όπως και έγινε. Ο Καρίμ Μπενζεμά, με την υπόθεση του Ματιέ Βαλμπουενά να μην έχει καταλαγιάσει ακόμα, έκανε χατ-τρικ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Σουηδών σκοράροντας 4 τέρματα ενώ ένα έβαλε ο Ματέο Κόβατσιτς.

Λίβερπουλ - Μπεσίκτας 8-0 (7/11/2007)

Η νύχτα που η Λίβερπουλ έσπασε το ρεκόρ του 7-0. Με έναν πόντο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές χρειαζόταν νίκη για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου με Πόρτο, Μαρσέιγ και Μπεσίκτας. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ "κατάπιε" τους "καρά καρταλάρ".

LIVERPOOL, ENGLAND - Tuesday, November 6, 2007: The Anfield score-board records the biggest ever Champions League victory - Liverpool's 8-0 demolition of Besiktas JK during the UEFA Champions League Group A match at Anfield. (Photo by David Rawcliffe/Propaganda)
LIVERPOOL, ENGLAND - Tuesday, November 6, 2007: The Anfield score-board records the biggest ever Champions League victory - Liverpool's 8-0 demolition of Besiktas JK during the UEFA Champions League Group A match at Anfield. (Photo by David Rawcliffe/Propaganda) DAVID RAWCLIFFE/PROPAGANDA

Ο εξαιρετικός, εκείνο το βράδυ, Γιόσι Μπεναγιούν σημείωσε χατ-τρικ, με τον Ράιαν Μπάμπελ και τον Πίτερ Κράουτς να προσθέτουν από δυο γκολ έκαστος και τον αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ να προσθέτει ένα γκολ.

Οι εφτά "εφτάρες"

Μπάγερν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 7-0 (11/03/2015)

Με το "καλημέρα" της αναμέτρησης φάνηκε ότι το γήπεδο θα κατηφορίσει. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης ο Κούτσερ της Σαχτάρ έκανε πέναλτι στον Γκέτσε και δέχτηκε την πιο γρήγορη κόκκινη κάρτα στην ιστορία του Champions League.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Για τους Βαυαρούς σκόραραν ο Τόμας Μίλερ δυο τέρματα, ο Τζερόμ Μπόατενγκ, ο Φρανκ Ριμπερί, ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Μάριο Γκέτσε. Έξι διαφορετικοί σκόρερ για τα εφτά τέρματα της Μπάγερν και η Σαχτάρ έγινε μέρος της αρνητικής ιστορίας.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7 (21/10/2014)

Νύχτα με ρεκόρ η 21η του Οκτώβρη το 2014. Συνολικά σημειώθηκαν 40 τέρματα, επίδοση ρεκόρ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη, εκτός έδρας, νίκη μετά από αυτή της Μαρσέιγ στην έδρα της Ζίλινα, στην ιστορία της διοργάνωσης. Επίσης έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει έξι γκολ σε ένα ημίχρονο.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Εκείνο το βράδυ ο Λουίζ Αντριάνο έγινε ο δεύτερος παίκτης, μετά τον Μέσι, που σκοράρει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League. Εκτός από τα πέντε γκολ του Λουίζ Αντριάνο σκόραραν επίσης ο Τεϊσέιρα και ο Ντόουγκλας Κόστα από ένα γκολ.

Μπάγερν - Βασιλεία 7-0 (13/03/2012)

Η Μπάγερν είχε ηττηθεί με 1-0 στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" από τη Βασιλεία και έτσι έψαχνε νίκη για να περάσει στα προημιτελικά. Αυτό που έγινε όμως λίγοι το περίμεναν. Η νίκη των Βαυαρών με το εμφατικό 7-0 αποτελεί επίδοση ρεκόρ καθώς είναι η μεγαλύτερη νίκη σε αγώνες νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Με τον Ρόμπεν σε απίστευτη κατάσταση και τον Μάριο Γκόμεζ να σκοράρει κατά ριπάς η Βασιλεία δεν κατάφερε να προβάλει ουδεμία αντίσταση. Δυο γκολ για τον Ολλανδό, 4 για τον Γκόμεζ και ο Τόμας Μίλερ προσέθεσε άλλο ένα.

Βαλένθια - Γάνδη 7-0 (23/11/2011)

Ο αγώνας μεταξύ της Βαλένθια και της Γάνδης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τις "νυχτερίδες" καθώς ήδη από το πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 4-0. Η ισπανική ομάδα ήθελε τη νίκη για να πιάσει την Τσέλσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να πάει την τελευταία αγωνιστική στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και να παίξει εκεί την πρόκριση.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Και έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι άνοιξε το σκορ στο 10' με τον Ζόνας για να έρθει ο Σολδάδο και να σημειώσει χατ-τρικ μέσα σε 26 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμπλο Ερνάντεθ, ο Αρίτθ Αντούριθ και ο Τίνο Κόστα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ζίλινα - Μαρσέιγ 0-7 (3/11/2010)

Η πρωτάρα στη διοργάνωση, Ζίλινα, υποδέχτηκε τη Μαρσέιγ η οποία είχε κερδίσει τα 2 από τα τελευταία 9 εκτός έδρας παιχνίδια της. Και στην αρχή η πρωταθλήτρια Σλοβακίας δυσκόλεψε αρκετά τη γαλλική ομάδα μέχρι να μπει το πρώτο γκολ και να γίνει το γήπεδο...κατηφόρα.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ έκανε χατ-τρικ ανοίγοντας παράλληλα το σκορ στον θρίαμβο της ομάδας του. Ο Λούτσο Γκονσάλες πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα για να έρθουν οι Χάινζε και Ρεμί να σημειώσουν από ένα γκολ έκαστος.

Άρσεναλ - Σλάβια Πράγας 7-0 (23/10/2007)

Πρώτη στον όμιλο με Σεβίλη, Σλάβια Πράγας και Στεάουα είχαν μαζέψει 9 βαθμούς από τους πρώτους τρεις αγώνες και η πρόκριση έμοιαζε σίγουρη. Η Άρσεναλ με μια τρομερή εμφάνιση κατάφερε να ισοφαρίσει, και θα μπορούσε να είχε σπάσει, το ρεκόρ της Γιουβέντους για τη μεγαλύτερη νίκη στο Champions League.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Με τη νίκη της απέναντι στην τσέχικη ομάδα έφτασε τις 12 συνεχόμενες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σεσκ Φάμπρεγας σκόραρε δις και έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γουόλκοτ πρόσθεσε άλλα δυο, ο Χλεμπ και ο Μπέντνερ έβαλαν από ένα ενώ ο αμυντικός της Σλάβια, Χούμπατσεκ, σημείωσε αυτογκόλ.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0 (10/12/2003)

Τελευταία αγωνιστική των ομίλων με τη Γιουβέντους να έχει πάρει ήδη την πρόκριση σε όμιλο με Ρεάλ Σοθιεδάδ, Ολυμπιακό και Γαλατάσαράι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήθελε να πάρει τη νίκη για να ελπίζει σε έξοδο στο πρώην Κύπελλο UEFA. Όμως μόνο αυτό δεν έγινε.

Οι μεγαλύτερες νίκες στο Champions League

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε το γιατί ήταν στην πρώτη θέση του ομίλου καθώς έκανε ρεκόρ για τη μεγαλύτερη νίκη στο Champions League. Έβαζαν γκολ όπως ήθελαν οι παίκτες της "γηραιάς κυρίας" και η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να προβάλει αντίδραση.

Ο Τρεζεγκέ σκόραρε δυο γκολ με τον Μίκολι, τον Μαρέσκα, τον Ντι Βάιο, τον Ντελ Πιέρο και τον Ζαλαγιέτα να προσθέτουν από ένα γκολ στην χειρότερη ήττα ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ