CHAMPIONS LEAGUE

Οι μεγάλες βραδιές της Ελλάδας στο Champions League

Οι μεγάλες βραδιές της Ελλάδας στο Champions League

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ιστορικό ραντεβού με την Άρσεναλ με φόντο τους "16" του Champions League και η ιστοσελίδα της UEFA παρουσίασε πέντε μεγάλες νίκες ελληνικών ομάδων στην κορυφαία διοργάνωση που άφησαν εποχή (videos)!

Από την άψογη συνεργασία Δώνη-Βαζέχα που πάγωσε το Άμστερνταμ και ξέρανε τον Άγιαξ μέχρι το σόου των Ντομίνγκες και Κάμπελ που σφυροκόπησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγο πριν από το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη απέναντι στην Άρσεναλ των... 15 σερί προκρίσεων στους "16" του Champions League, η UEFA παρουσίασε μέσα από την ιστοσελίδα της πέντε ματς όπου η Ελλάδα αφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Οι μεγάλες βραδιές της Ελλάδας στο Champions League

Η φωτογραφία που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω της ιστοσελίδας της για να παρουσιάσει το αφιέρωμα στις μεγάλες νίκες των ελληνικών ομάδων στο Champions League (είναι από τη νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουναίτεντ τον Φεβρουάριο του 2014).

Δείτε τα πέντε ματς που έμειναν στην ιστορία:

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 0-1 (3 Απριλίου 1996 - Ημιτελικά Champions League - 1ος αγώνας)

Η τρομερή κούρσα του Γιώργου Δώνη και το άψογο πλασέ του Κριστόφ Βαζέχα απέναντι στον εξερχόμενο Φαν ντερ Σάαρ χάρισε μία τεράστια νίκη στον Παναθηναϊκό μέσα στην Ολλανδία επί του πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ, στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το Champions League της σεζόν 1995-96. Πέρα από το 1-0 οι "πράσινοι" μπορούσαν να καμαρώνουν για το γεγονός ότι σταμάτησαν τον "Αίαντα" χωρίς να παίξουν αντιαθλητικά (έκαναν μόλις 8 φάουλ στο ματς), με το όνειρο πάντως της συμμετοχής σε δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό μετά από αυτόν στο Γουέμπλεϊ το 1971 να ξεθωριάζει στη ρεβάνς, όπου ήρθε η ήττα με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 1-0 (3 Απριλίου 2002 - Προημιτελικά Chapions League - 1ος αγώνας)

"Μία νίκη με 1-0 ή ακόμα και ισοπαλία με 0-0 θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα", είχε δηλώσει ο Σέρχιο Μαρκαριάν πριν την πρώτη κόντρα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2001-02, με τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άγγελου Μπασινά. Το "τριφύλλι" διατηρήσε έτσι το εντός έδρας αήττητο στην Ευρώπη εκείνη τη σεζόν, με τη ρεβάνς να φέρνει όμως στενοχώρια στο φινάλε καθώς αν και προηγήθηκε η ελληνική ομάδα με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ηττήθηκε 3-1 και έχασε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Οι μεγάλες βραδιές της Ελλάδας στο Champions League
INTIME SPORTS

ΑΕΚ - Μίλαν 1-0 (21 Νοεμβρίου 2006 - Φάση Ομίλων Champions League - 5η αγωνιστική)

Η ΑΕΚ κατάφερε την 1η Νοεμβρίου 2006 να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League μετά από 21 αποτυχημένες προσπάθειες, επικρατώντας 1-0 της Λιλ με το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και 20 ημέρες αργότερα έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της, ρίχνοντας στο καναβάτσο την (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Μίλαν . Το μοναδικό γκολ του αγώνα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ σημειώθηκε στο 32ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ που νίκησε τον συμπατριώτη του Ντίντα, με τους "κιτρινόμαυρους" να μην καταφέρνουν πάντως να παίρνουν την πρόκριση στο φινάλε της φάσης των ομίλων ελέω της εντός έδρας της Μίλαν από τη Λιλ.

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (25 Φεβρουαρίου 2014 - Φάση των "16" του Champions League - 1ος αγώνας)

Η πρώτη ήττα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί ελληνικού εδάφους σημειώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2014, με τον Ολυμπιακό να νικάει 2-0 τους "κόκκινους διαβόλους" του Ντέιβιντ Μόγιες και να κάνει τους οπαδούς του στο "Καραϊσκάκης" να παραληρούν. "Αυτή είναι μία ιστορική βραδιά για το σύλλογο και είμαστε ενθουσιασμένοι" δήλωσε ο σκόρερ του πρώτου γκολ των "ερυθρολεύκων" Αλεχάντρο Ντομίνγκες ενώ ο Μίτσελ δήλωσε από την πλευρά του: "Διαλέξαμε την τέλεια στιγμή για να δείξουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ζωντανό". Το μεγάλο αυτό αποτέλεσμα δεν έφερε ωστόσο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League καθώς στη ρεβάνς του "Old Trafford" η Γιουνάιτεντ πέτυχε την ανατροπή με χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (29 Σεπτεμβρίου 2015 - Φάση Ομίλων Champions League - 2η αγωνιστική)

Ο Ολυμπιακός μετρούσε μέχρι πρότινος 12 ήττες στις ισάριθμες επισκέψεις του στο Νησί με απολογισμό τερμάτων 3-37, όμως το 13ο παιχνίδι του επί αγγλικού εδάφους αποδείχτηκε γούρικο καθώς θριάμβευσε με 3-2 απέναντι στην Άρσεναλ . Αυτό που έδωσε μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πως δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο το παιχνίδι, κοίταξαν στα μάτια τους Λονδρέζους και κατάφεραν να σκοράρουν άμεσα και τις δύο φορές που δέχτηκαν την ισοφάριση. "Αξίζαμε αυτή τη νίκη γιατί δουλέψαμε σκληρά για να την πάρουμε", δήλωσε μετά το ματς ο Μάρκο Σίλβα. Το αν η άλωση του "Emirates" είναι αρκετή για να στείλει τον Ολυμπιακό στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διοργάνωσης για πέμπτη φορά στην ιστορία του θα το ξέρουμε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ