CHAMPIONS LEAGUE

Οι ισχυροί του Champions League 2015-16

Οι ισχυροί του Champions League 2015-16

Η Αϊντχόφεν έχει λιγότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά πιθανότατα θα είναι στους ισχυρούς για την κλήρωση των ομίλων του Champions League 2015-16. Δείτε τα σενάρια...

Στο group των ισχυρών για την κλήρωση των ομίλων του Champions League 2015-16 θα είναι μόνο πρωταθλητές, ΄.όπως έχει ανακοινώσει επίσημα πλέον η UEFA.

Συγκεκριμένα, στους ισχυρούς είναι αυτοί που θα πάρουν το πρωτάθλημα στις 7 ισχυρές χώρες, δηλαδή σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία. Την 8η θέση θα πάρει ο πρωταθλητής Ευρώπης, αν φυσικά δεν έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην χώρα του.

Ουσιαστικά μπορούμε να προβλέψουμε ήδη τους 8 ισχυρούς και να δούμε τα σενάρια με τα οποία σε αυτούς θα είναι και ο πρωταθλητής της 8ης χώρας στην κατάταξη της UEFA.

Η Αϊντχόφεν έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, η οποία είναι 8η στην κατάταξη, έτσι έχει πολλές πιθανότητες να είναι στους ισχυρούς.

Στα ημιτελικά του Champions League 2014-15 είναι οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Γιουβέντους. Αν το τρόπαιο κατακτήσει η Μπάγερν ή η Γιουβέντους, τότε η Αϊντχόφεν θα είναι στους ισχυρούς, αφού σίγουρα το πρωτάθλημα Γερμανία θα πάει στο Μόναχο και αυτό της Ιταλία στο Τορίνο.

Η PSV δηλαδή στηρίζει Μπάγερν και Γιουβέντους για την κούπα, καθώς η ισπανική κατάκτηση ίσως να την αφήσει εκτός ισχυρών.

Τα σενάρια είναι απλά. Αν το Champions League κατακτήσει ισπανική ομάδα και αυτή έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε η Αϊντχόφεν είναι στους ισχυρούς.

Αν όμως πχ πάρει το Champions League η Ρεάλ και το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα (ή το αντίθετο), τότε και οι δύο είναι στους ισχυρούς, αφήνοντας εκτός την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Η Αϊντχόφεν έχει 58.195 βαθμούς και ο Ολυμπιακός έχει 62.380, όμως αλλά η Ολλανδία είναι στην 8η θέση και η Ελλάδα στην 12η.

Οι ισχυροί

Μπαρτσελόνα (ή Ρεάλ)

Τσέλσι

Μπάγερν

Γιουβέντους

Μπενφίκα (ή Πόρτο)

Παρί Σεν-Ζερμέν (ή Λιόν)

Ζενίτ

Αϊντχόφεν (ή 2η ισπανική)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ