CHAMPIONS LEAGUE

Οι Eυρωπαϊκές Λίγκες "τινάζουν στον αέρα" τις αλλαγές στο Champions League

Οι Eυρωπαϊκές Λίγκες "τινάζουν στον αέρα" τις αλλαγές στο Champions League

H EPFL εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο Champions League, εκφράζοντας την αντίθεσή της με την UEFA και κάνοντας λόγο για παραβίαση του μνημονίου μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA σε ό,τι αφορά τον τρόπο πρόκρισης των ομάδων στις τελικές φάσεις του Champions League και του Europa League, προκάλεσαν την αντίδραση της EPFL.

Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Λιγκών εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καθώς θεωρεί πως μέσω αυτών των αλλαγών τα ισχυρά πρωταθλήματα βγαίνουν ευνοημένα και ουσιαστικά, οι "μικροί" για να μπορέσουν να διακριθούν, θα πρέπει να κάνουν υπερπροσπάθεια.

Μάλιστα, τονίζεται πως σε περίπτωση που δεν αλλάξει στάση η UEFA, τότε η EPFL θα προχωρήσει στη διακοπή του μνημονίου μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EPFL συνεδριάζει σήμερα (08/09) στο Άμστερνταμ προκειμένου να συζητήσει τις επιδράσεις των μεταρρυθμίσεων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις της UEFA.

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες πιστεύουν πως ο τρόπος με τον οποίο η UEFA προχώρησε σ' αυτές τις αλλαγές είναι μη αποδεκτός για μία οργάνωση που ισχυρίζεται πως είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μία σημαντική αλλαγή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ήδη ανακοινωθεί, χωρίς όμως την υποστήριξη, αλλά και τη συναίνεση των διοργανωτών των εγχώριων πρωταθλημάτων. Η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εγχώριες διοργανώσεις και θα οδηγήσει σε μία εκθετική αύξηση του οικονομικού και αγωνιστικού χάσματος μεταξύ των μεγάλων συλλόγων και των υπολοίπων ομάδων.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης που ελήφθη απ' την UEFA, η EPFL θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παραβιάζει το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε περίπτωση που η EPFL αποφασίσει να τερματίσει το μνημόνιο συμφωνίας εξαιτίας της παραβίασης των κανονισμών απ' την UEFA, τότε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχουν την απόλυτη ελευθερία να προγραμματίζουν τους αγώνες κατά το δοκούν, συμπεριλαμβανομένων των ημερών και των ωρών που πραγματοποιούνται οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Τέλος, η EPFL ζητάει απ' το νέο πρόεδρο της UEFA, που θα εκλεγεί την επόμενη εβδομάδα να επανεξετάσει τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες είναι έτοιμες να συναντηθούν με το νέο πρόεδρο της UEFA και να συζητήσουν το θέμα. Η EPFL θα διευκρινίσει περαιτέρω τη θέση της, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα δοθεί στις 15:30 (16:30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι διοικήσεις των παρακάτω πρωταθλημάτων:

-La Liga

-Bundesliga

-Premier League

-Russian Premier League

- Liga Portugal

- Dutch Eredivisie

- Swiss Football League

- Swedish Professional Football League

- Danish Professional Football League

- Scottish Professional Football Leagues

- Italian Lega Serie B

Θυμηθείτε αναλυτικά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA:

-- Ο νικητής του Europa League μπαίνει σίγουρα στους ομίλους του Champions League ( μέχρι σήμερα μπορούσε να παίξει στα playoffs ).

-- Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα ( σύμφωνα με την ειδική βαθμολογία της UEFA ) θα πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αυτό σημαίνει πως αφαιρούνται θέσεις από τους "μικρούς".

-- Τα έσοδα των ομάδων θα αυξηθούν σημαντικά και στις δυο διοργανώσεις.

-- Νέο σύστημα για τον διαμερισμό των εσόδων ( μπόνους συμμετοχής, πορεία, ξεχωριστό μπόνους ανάλογα με το ειδικό βάρος της ομάδας, μάρκετ πουλ ).

-- Στην ειδική βαθμολογία θα υπολογίζεται μόνο η πορεία της κάθε ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, εκτός κι αν η συγκομιδή είναι μικρότερη από το 20% της συνολικής συγκομιδής της χώρας της. Μέχρι τώρα, στη βαθμολογία της κάθε ομάδας προστίθεται και ένα ποσοστό από τη βαθμολογία της χώρας. Ισχύει και για τις δυο διοργανώσεις.

-- Στην ειδική βαθμολογία θα υπολογίζονται και τα ιστορικά επιτεύγματα της κάθε ομάδας ( ευρωπαϊκοί τίτλοι ).

-- Δεν αλλάζει ο αριθμός και η μορφή των δυο διοργανώσεων.

Οι μισές θέσεις πιασμένες

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία που ακολουθεί, οι τέσσερις πρώτες χώρες αυτή τη στιγμή είναι οι: Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία. Δηλαδή οι 16 από τις 32 ομάδες στο Champions League θα προκύψουν από αυτά τα πρωταθλήματα.

Μάλιστα, η διαφορά στη βαθμολογία με τα σημερινά δεδομένα είναι τεράστια, οπότε δύσκολα θα έχουμε κάποια αλλαγή. Με δεδομένο πως τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα, η "ψαλίδα" σε σχέση με τους υπόλοιπους ανοίγει αρκετά.

Οι Eυρωπαϊκές Λίγκες "τινάζουν στον αέρα" τις αλλαγές στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σημαντικές αλλαγές σε Champions και Europa League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ