CHAMPIONS LEAGUE

Οι αριθμοί της κλήρωσης

Οι αριθμοί της κλήρωσης

Διαβάστε την ανάλυση της κλήρωσης στους Champions League και του Europa League. Τα ρεκόρ, οι πρωτάρες των ομίλων και οι απουσίες από την περσινή σεζόν.

Η πρώτη κλήρωση της χρονιάς διεξάγεται την Δευτέρα (22 Ιουνίου) στη Νιόν της Ελβετίας για το Champions League 2015-16 και για το Europa League 2015-16. Πρόκειται για την κλήρωση του Α' και του Β' προκριματικού και στις δύο διοργανώσεις. Για το Champions League η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 13:00 και για το Europa League στις 14:00 για τον Α' προκριματικό και στις 15:30 για τον Β' προκριματικό.

Πριν την διαδικασία της κλήρωσης διαβάστε για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA τους αριθμούς και τα στατιστικά.

- Οι Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν για 20η φορά στους ομίλους του Champions League.

- H Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε την Μάντσεστερ Γ. και η φετινή της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι η 19η συνεχόμενη.

- Αν η Βαλένθια προκριθεί στους ομίλους από την διαδικασία των πλέι οφ, η Ισπανία θα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία του Champions League που θα έχει πέντε ομάδες στους ομίλους.

- Η Γκλάντμπαχ θα είναι η 11η διαφορετική ομάδα από την Γερμανία που αγωνίζεται στο Champions League. Mία λιγότερη ομάδα έχει η Γαλλία και δύο περισσότερες η Ισπανία.

- H Γκλάντμπαχ και η Γάνδη θα κάνουν ντεμπούτο στους ομίλους του Champions League.

- Πρώην νικήτριες ομάδες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League στα προκριματικά: 'Aγιαξ(4), Μάντσεστερ Γ.(3), Σέλτικ(1), Στεάουα(1)

- Oμάδες που συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League 2014/15 και δεν θα βρίσκονται στην διοργάνωση την φετινή σεζόν: Άντερλεχτ, Αθλέτικ, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Σάλκε

- Ομάδες που έχουν πιθανότητες επιστροφής του στο Champions League 2015/16: Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ, Βασιλεία, Σαχτάρ, Άγιαξ, ΤΣΣΚΑ, Μονακό, Μπάτε, Λουντογκόρετς, Μάλμε, ΑΠΟΕΛ, Μάριμπορ

- Πρώην νικήτριες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦA/Europa League η Κυπέλλου Κυπελλούχων στους ομίλους:

Σεβίλλη(4)

Ατλέτικο(2 Europa League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων)

Γκλάντμπαχ(2 Europa League)

Ντινάμο Κιέβου(2 Κύπελλο Κυπελλούχων)

Άρσεναλ (1 Κύπελλο Κυπελλούχων)

Γαλατάσαράι (1 Europa League)

Ζενίτ (1 Europa League)

Παρί Σεν Ζερμέν (1 Kύπελλο Κυπελλούχων)

- Ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2014/15 και είναι ξανά στους ομίλους της διοργάνωσης 2015/16:

Ρεάλ Μαδρίτης (20η φορά, 19η συνεχόμενη)

Μπαρτσελόνα(20η φορά, 13 συνεχόμενη)

Πόρτο(20η φορά, 5η συνεχόμενη)

Μπάγερν(19η φορά, 8η συνεχόμενη

Άρσεναλ (18η φορά, 18η συνεχόμενη)

Ολυμπιακός (17η φορά, 5η συνεχόμενη)

Γιουβέντους (16η φορά, 4η συνεχόμενη)

Τσέλσι (14η φορά, 13η συνεχόμενη)

Γαλατάσαράι (14η φορά, 4η συνεχόμενη)

Μπενφίκα (11η φορά, 6η συνεχόμενη)

Ρόμα (9η φορά, 2η συνεχόμενη)

Παρί Σεν Ζερμέν (8η φορά, 4η συνεχόμενη)

Ζενίτ (6η φορά, 5η συνεχόμενη)

Ατλέτικο (6η φορά, 3η συνεχόμενη)

Μάντσεστερ Σίτι (5η φορά, 5η συνεχόμενη)

Πηγή: UEFA.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ