CHAMPIONS LEAGUE

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

Λίγο πριν απλωθεί το σεντόνι για 24η φορά σε φάση ομίλων του Champions League, το Sport24.gr παρουσιάζει τις αξέχαστες πρεμιέρες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (videos)

Τι θα κάνουμε απόψε; Είναι η ερώτηση που δεν έχει νόημα να γίνει σήμερα το βράδυ σε κανέναν ποδοσφαιρόφιλο. Γιατί πολύ απλά, στις 21:45 δεν υπάρχει φίλαθλος του αθλήματος που σέβεται τον εαυτό του και δεν θα συντονιστεί στον πλανήτη με τα αστέρια. Και στην Ελλάδα συγκεκριμένα με τα κανάλια του OTE TV τα οποία θα μεταδώσουν όλα τα παιχνίδια της πρεμιέρας του Champions League σεHD, όπως φυσικά και τα 146 ματς της διοργάνωσης.

Οκτώ γήπεδα σε όλη την Ευρώπη, δεκαέξι ομάδες και ένας χαρακτηριστικός ύμνος. Και αύριο- την ίδια ώρα- άλλα οκτώ παιχνίδια και ανάμεσά τους η μονομαχία του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου. Με τον ΟΤΕ TV να δείχνει και τα 6 παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας στον όμιλο.

Το σεντόνι λοιπόν είναι εδώ, έτοιμο να κουνηθεί για 24η φορά σε φάση ομίλων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, το Sport24.gr παρουσιάζει τα αξέχαστα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Εντυπωσιακές ανατροπές, συγκινήσεις, εκκωφαντικά σκορ. Ελάτε μαζί μας για μία βόλτα στα αστέρια, πριν αφεθούμε και φέτος στη μαγεία τους!

Μία μαγεία την οποία για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα την δούμε αποκλειστικά και σε ΗDστον ΟΤΕ ΤV με δημοσιογραφικές αποστολές, αποκλειστικές μεταδόσεις και καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, όλα σε υψηλή ευκρίνεια.

14/9/1994 Ντιναμό Κιέβου-Σπάρτακ Μόσχας 3-2

48' 76' Λεονένκο, 86' Ρεμπρόφ / 12' Πιζάρεφ, 39' Τικόνοφ

Λίγα χρόνια μετά την διάσπαση της ΕΣΣΔ, δύο από τις παραδοσιακές της δυνάμεις συγκρούονται στο Κίεβο. Μπροστά σε 90.500 Ουκρανούς, η Σπάρτακ Μόσχας παίρνει το προβάδισμα στο ημίχρονο με 2-0. Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες της Ντιναμό καταφέρνουν με αντεπίθεση διαρκείας να φτάσουν στη νίκη με 3-2.

16/9/1998 Μάντσεστερ Γ.-Μπαρτσελόνα 3-3

17' Γκιγκς, 24' Σκόουλς, 64' Μπέκαμ / 47' Αντερσον, 60' Ζιοβάνι, 71' Λουίς Ενρίκε

Η Γιουνάιτεντ δείχνει να καθαρίζει νωρίς νωρίς το ματς (2-0) αλλά η Μπαρτσελόνα κάνει την αντεπίθεση της στο ξεκίνημα της επανάληψης, φτάνοντας μέχρι την ισοφάριση με πέναλτι που κέρδισε ο Ριβάλντο και εκτέλεσε εύστοχα ο Ζιοβάνι. Ο Μπέκαμ με μία κλασική εκπληκτική εκτέλεση φάουλ γράφει άμεσα το 3-2 για να ισοφαρίσει ξανά με πέναλτι η Μπάρτσα σε ένα αγώνα που (λόγω και των ονομάτων των δύο αντιπάλων) θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία πρεμιέρα όλων των εποχών στο Champions League.

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

15/9/1999 Ολυμπιακός-Ρεάλ 3-3

11' 64' Ζιοβάνι, 67' Ζαχόβιτς / 24' Σάβιο, 32' Ρ. Κάρλος, 80' Ραούλ

Η Αθήνα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου και το καταπληκτικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ βοηθά έστω και για λίγες ώρες τον κόσμο να ξεχαστεί. Ο Ολυμπιακός- που λίγους μήνες πριν είχε φτάσει στους "8" του Champions League- αποκτά το καλοκαίρι τους Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς για να κάνει την υπέρβαση. Οι δύο σταρ κάνουν πράματα και θάματα στο γήπεδο και ανατρέπουν το 1-2 σε 3-2. Ο σπουδαίος Ραούλ όμως ισοφαρίζει στο τελικό 3-3 στο 80', σε έναν αγώνα που έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ένας πιτσιρικάς κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ. Το όνομα του; Ίκερ Κασίγιας.

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

13/9/2000 Αμβούργο-Γιουβέντους 4-4

17' Γιεμπόα, 65' Μαδαβίκια, 72' Μπουτ, 82' Κόβατς / 6' Τούντορ, 36' 52' 88' Ιντζάγκι

Οκτώ τέρματα, ανατροπές, ένα χατ-τρικ αλλά και ένα γκολ από... τερματοφύλακα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από παιχνίδι πρεμιέρας στους ομίλους του Champions League; H Γιουβέντους προηγείται νωρίς στο σκορ μέσα στο Αμβούργο και στο 52' φτάνει στο 1-3. Οι Γερμανοί το γυρίζουν σε μόλις 17 λεπτά (4-3), αλλά ο Ιντζάγκι ισοφαρίζει στο φινάλε σε 4-4.

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

15/9/2004 Λεβερκούζεν-Ρεάλ 3-0

39' Κρίνοβεκ, 50' Φράνκα, 55' Μπερμπάτοφ

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έμεινε στην ιστορία για την συναρπαστική του εξέλιξη αλλά για το ισχυρό χαστούκι που δέχθηκαν στην πρεμιέρα οι Galácticos της Ρεάλ: Ζιντάν, Μπέκαμ, Φίγκο, Ρονάλντο, Ραούλ, Κασίγιας και σία ξεκίνησαν τη χρονιά στην Ευρώπη με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της κορυφής, ωστόσο προσγειώθηκαν νωρίς και απότομα με το 3-0 στο Λεβερκούζεν. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 55ο λεπτό με γκολ του Μπερμπάτοφ.

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League

17/9/2013 Γαλατάσαράι-Ρεάλ 1-6

84' Μπουλούτ / 33' Ισκο, 54' 81' Μπενζεμά, 63' 66' 90' Κρ. Ρονάλντο

Στην "κολασμένη" έδρα της Γαλατά, η παρέα των Ντρογκμπά, Σνάιντερ και Φελίπε Μέλο περιμένει πώς και πώς τη Ρεάλ. Η βασίλισσα όμως έχει στο μυαλό της μόνο το 10ο στέμμα της και φροντίζει με το "καλημέρα" να στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ο Μουσλέρα μαζεύει έξι φορές την μπάλα από τα δίχτυα, οι τρεις από προσπάθειες του Ρονάλντο.

Οι αξέχαστες πρεμιέρες του Champions League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ