CHAMPIONS LEAGUE

Ο "Τσάβι" της Γαλατασαράι

Ο "Τσάβι" της Γαλατασαράι

Ο Σελτσούκ Ινάν θεωρείται ο "μαέστρος" της Γαλατασαράι επισκιάζοντας τους Ντρογκμπά, Σνάιντερ και Μπουράκ Γιλμάζ με το πληθωρικό παιχνίδι του. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον παίκτη-κλειδί των επιτυχιών της Γαλατασαράι. Ο σύγχρονος πλέι-μέικερ με τις πάσες ακριβείας, τον άψογο χειρισμό της μπάλας και τα α λα Μπέκαμ φάουλ (vids)!

Πίσω από τα εκατομμύρια, την λάμψη και τα πρωτοσέλιδα που απολαμβάνουν οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γουέσλεϊ Σνάιντερ κρύβεται ένας αθόρυβος εργάτης.

Ο "Τσάβι της Τουρκίας", ο απόλυτος "μηχανικός της πάσας" ή "ελεύθερος σκοπευτής" όπως αποκαλείται ο Ινάν Σελτσούκ, ο αληθινός σταρ της Γαλατασαράι.

Μόνο ο Μπουράκ Γιλμάζ με οχτώ γκολ σε ισάριθμα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να ανταγωνιστεί σε δημοτικότητα τον 28χρονο πλέι-μέικερ, ο οποίος αποτελεί το αγαπημένο παιδί των φανατικών οπαδών της Τσιμ-Μπομ.

Ο Σελτσούκ Ινάν ξεκίνησε την καριέρα του, το 2000 από την Νταρντανέλσπορ προτού μεταπηδήσει στη Μανίσασπορ (2005-2008) όπου είχε για συμπαίκτη τον Μπουράκ Γιλμάζ.

Το ίδιο συνέβη και το 2008 όταν πήρε μεταγραφή για την Τραμπζονσπόρ. Στην πρώτη του σεζόν στους "aslanlar" (λιοντάρια) κατάφερε να κάνει την διαφορά. Η Γαλατασαράι από την 8 θέση (2010/2011) εκτοξεύθηκε στην κορυφή (2011/2012) με τον Σελτσούκ να ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ αλλά και κορυφαίος στις ασίστ με 16!

Ο "Τσάβι" της Γαλατασαράι

Καθόλου άσχημα για τον άλλοτε αμυντικό μέσο που βρήκε τον ρόλο που του ταίριαζε καταφέρνοντας να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα από την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σελτσούκ Ινάν ξεχωρίζει για την ποδοσφαιρική ευφυΐα του, τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την μπάλα, τις πάσες ακριβείας, αλλά και τις εμπνεύσεις του. Ένας σύγχρονος δημιουργικός μέσος υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος δεν παραμελεί όποτε κρίνεται αναγκαίο και τα αμυντικά του καθήκοντα.

Σπάνιο ταλέντο όπου δύσκολα θα διαγνώσεις μειονεκτήματα. Μεταξύ άλλων διακρίνεται και για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα από στημένες φάσεις χάρη στην τεχνική του αλλά και το δυνατό σουτ που διαθέτει.

Μάλιστα δεν διστάζει να οπλίζει από… απίθανες αποστάσεις! Οι νέες αφίξεις στο προπονητικό κέντρο Φλόριαν Μετίν Οκτάι της Κωνσταντινούπολης (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) αλλά και η ρέντα του Μπουράκ Γιλμάζ δεν επισκιάζουν σε καμία περίπτωση τον πραγματικό μαέστρο της Γαλατασαράι, τον μετρονόμο του παιχνιδιού της. Φημίζεται για την ψυχραιμία του αλλά και τις ηγετικές ικανότητες του, έχοντας κλέψει τις καρδιές των "Sarı-Kırmızılılar".

Ο "Τσάβι" της Γαλατασαράι

Όποιος αναφέρεται στον Ινάν αναπόδραστα κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις με τον Τσάβι. Ο Τούρκος μέσος ωστόσο θεωρεί πως εφαρμόζει πιστά το μοντέλο του Ζινεντίν Ζιντάν, τον οποίο και θαυμάζει. Θα κουβαλήσει την μπάλα από το κέντρο της άμυνας, εφορμώντας στην αντίπαλη περιοχή.

"Γνωρίζω ότι πολύς κόσμος λέει πως το στιλ μου τους θυμίζει τον Τσάβι. Νομίζω πως αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή συνήθως ψάχνω για κενούς χώρους. Είμαστε όμως κάπως διαφορετικοί.

Εμένα μου αρέσει να παίζω πιο απλά και πάντα ψάχνω τις θέσεις όπου μπορώ να πασάρω σωστά βοηθώντας τους συμπαίκτες μου όσο καλύτερα και αποτελεσματικά μπορώ.

Ο "Τσάβι" της Γαλατασαράι

Μεγάλωσα βλέποντας τον Ζιντάν για να είμαι ειλικρινής και ακόμη και σήμερα προσπαθώ να θυμηθώ τις κινήσεις του κατά την διάρκεια των αγώνων. Θέλω να παίξω με τον δικό του τρόπο και να σουτάρω όπως εκείνος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Γαλατασαράι.

Σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ θεωρείται ο δεύτερος κορυφαίος του είδους πίσω από τον Γκεόργκι Χάτζι. Ο "Sniper" όπως τον αποκαλούν δεν παίρνει ποτέ φόρα θυμίζοντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Συνηθίζει να σουτάρει με το εσωτερικό του δεξιού του ποδιού δίνοντας καμπύλη στην μπάλα. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής;

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ