CHAMPIONS LEAGUE

Ο εφιάλτης και το "στοίχημα" του Τότι

Ο εφιάλτης και το "στοίχημα" του Τότι

Ο Φραντσέσκο Τότι επιστρέφει στο Μάντσεστερ που τον έχει πληγώσει όσο κανένα άλλο μέρος όμως έχει την ευκαιρία με ένα γκολ να γράψει ιστορία στην Ευρώπη. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η Ρόμα αγωνίζεται απόψε το βράδυ κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Σίτι και το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στο Μάντσεστερ ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες στους ανθρώπους της αλλά περισσότερο από όλους στον Φραντσέσκο Τότι.

Και αυτό γιατί ο καπιτάνο των Ρωμαίων ήταν "παρών" και στον εφιάλτη της 10ης Απριλίου 2007 στο "Ολντ Τράφορντ", όταν η ομάδα του είχε γνωρίσει τον διασυρμό με 7-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Champions League.

"Ήταν η πιο άσχημη στιγμή της καριέρας μου. Αν μπορούσα, θα ήθελα να ξαναπαίξω 1.000 φορές αυτό το ματς αλλά δυστυχώς έληξε με αυτό τον τρόπο", δήλωσε ο Τότι, ο οποίος έχει ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ κόντρα σε αγγλική ομάδα.

Αυτό είναι πως δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ποτέ επί αγγλικού εδάφους ενώ από τα 36 του γκολ στην Ευρώπη μόνο μία φορά σκόραρε κόντρα σε αγγλικό σύλλογο, στο εντός έδρας 1-0 επί της Νιούκαστλ στο Κύπελλο UEFA, το μακρινό 1999.

Έχει πάντως την ευκαιρία με ένα γκολ απόψε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι να διώξει από πάνω του τα... φαντάσματα.

Και αυτό γιατί θα γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (από το 1992 και μετά) όντας πλέον 38 ετών και 3 ημερών, με τον νυν ρέκορντμαν Ράιαν Γκιγκς να έχει βρει δίχτυα κόντρα στη Μπενφίκα το 2011 σε ηλικία 37 ετών και 9 μηνών.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ