CHAMPIONS LEAGUE

Ο ΑΠΟΕΛ των θαυμάτων

Ο ΑΠΟΕΛ των θαυμάτων

Το παραμύθι του ΑΠΟΕΛ δεν έχει... δράκο και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνεχίζει να τρελαίνει Κύπρο και Ευρώπη. Το Sport24.gr παρουσιάζει την αγωνιστική εκτόξευση των "κυανοκίτρινων" (videos).

Πριν από δύο χρόνια (σεζόν 2009-2010) ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League και μπορεί να μην πανηγύρισε την παρθενική του νίκη όμως η πορεία του ήταν κάθε άλλο παρά απαρατήρητη.

Το να καταφέρεις άλλωστε σε έναν όμιλο όπου βρίσκονται τα μεγαθήρια Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης να μαζέψεις τρεις βαθμούς, μένοντας αήττητος κόντρα στους Μαδριλένους (2 ισοπαλίες σε "ΓΣΠ" και "Βιθέντε Καλντερόν") και παίρνοντας ισοπαλία (έστω και σε αδιάφορο βαθμολογικά για την Τσέλσι παιχνίδι) 2-2 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μόνο εύκολο δεν είναι.

Η μεγαλειώδης εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Πόρτο (1-1).

Ούτε άλλωστε είναι εύκολο να διεκδικείς μέχρι τελευταία στιγμή την πρόκριση στους "32" του Europa League και να την χάνεις μόνο και μόνο επειδή υστερείς στη διαφορά τερμάτων κόντρα στους "ροχιμπλάνκος".

Όλα αυτά το φθινόπωρο του 2009: γιατί σε αυτό του 2011 ο ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (και πάλι) εμφανίζεται πιο έτοιμος, πιο δυνατός, πιο αποτελεσματικός, πιο ώριμος και πιο διψασμένος από ποτέ στο να γράψει ακόμα περισσότερες χρυσές σελίδες ιστορίας και να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα πάρει μέρος σε νοκ-άουτ φάση Champions League!

Απίστευτο; Μπορεί έτσι να ακούγεται με μία πρώτη ανάγνωση, όμως αυτή θα είναι εντελώς επιδερμική, καθώς αν κοιτάξει κανείς τις εμφανίσεις των πρωταθλητών Κύπρου τότε δεν του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων είναι μόνοι πρώτοι, έχοντας πίσω τους να τους καταδιώκουν Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ.

Βίσλα, το πρώτο θύμα...

Η καλή ημέρα για τους "κυανοκίτρινους" του Γιοβάνοβιτς φάνηκε πάντως από τον Αύγουστο, όταν έκανε την πρώτη ανατροπή (σε σκορ και προγνωστικά).

Η Βίσλα Κρακοβίας πήγε στην Κύπρο να υπερασπιστεί το "καθαρό" 1-0 όμως οι Μαντούκα και Αΐλτον είχαν διαφορετική άποψη, και συνεπικουρούμενοι από όλους σχεδόν τους συμπαίκτες τους που υπερέβαλαν εαυτούς χάρισαν στην ομάδα τους την πρόκριση στους ομίλους για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Και μόνο η πρόκριση θα ήταν για κάποιους αρκετή, όμως η πρωταθλήτρια Κύπρου βάλθηκε να αποδείξει ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα θέμα μπάτζετ και ηχηρών μεταγραφών, αλλά ενίοτε μπορεί μία "φτωχή" ομάδα να δει το άστρο της να ανατέλλει χάρη στην αγαστή συνεργασία προπονητή-παικτών, αλλά και το απίστευτο ομαδικό πνεύμα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Αυτό είναι στην ουσία ο ΑΠΟΕΛ. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, η οποία εμπνέεται από την Ευρώπη έχοντας καταλάβει ότι η καταξίωση στο Champions League θα την οδηγήσει στην ποδοσφαιρική αθανασία, και η οποία αποδεικνύει σε κάθε της ματς ότι όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

ΑΠΟΕΛ σημαίνει ανατροπή

Η Ζενίτ προηγήθηκε στην πρεμιέρα μέσα στο "ΓΣΠ" και έδειχνε στο 63' να αγκαλιάζει τη νίκη, όμως ένα δίλεπτο φωτιάς ήταν αρκετό για τους "συνήθεις υπόπτους" Μαντούκα και Αΐλτον να φέρουν τα πάνω κάτω στο ματς και να οδηγήσουν την ομάδα τους στην πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League.

Και επειδή τρώγωντας ανοίγει η όρεξη, η 2η και η 3η αγωνιστική γιγάντωσαν ακόμα περισσότερο το μύθο που χτίζει γύρω από το όνομά του ο ΑΠΟΕΛ.

Την 2η αγωνιστική, ο Τρίτσκοβσκι ήταν εκείνος που κατέβασε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία στην Ουκρανία, σκοράροντας στο 1-1 με τη Σαχτάρ, ενώ η ποδοσφαιρική τριλογία της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ολοκληρώθηκε με το χτύπημα του... δράκου.

Σκληροί για να πεθάνουν (εκτός έδρας)

Η νταμπλούχος Πορτογαλίας και κάτοχος του Europa League, Πόρτο, περίμενε με άγριες διαθέσεις με στόχο τη νίκη που θα την έφερνε στην κορυφή του ομίλου, το λάθος του Χιώτη στην εκτέλεση φάουλ του Χουλκ στο 13' έφερε τους "κυανοκίτρινους" σε μειονεκτική θέση, όμως ο εκτελεστής Αΐλτον όπλισε και πάλι, αυτή τη φορά με έξοχο μακρινό σουτ όπου έγραψε το τελικό 1-1.

Για όσους αναρωτηθούν "και τώρα τί;" ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα στον ΑΠΟΕΛ μετά από μία θριαμβευτική βραδιά στο "Ντραγκάο".

"Μας ικανοποιεί πάρα πολύ το γεγονός ότι μετά από τρεις αγώνες είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Πήραμε 5 βαθμούς παίζοντας και με τις τρεις ομάδες του ομίλου, Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ, και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

Είμαστε περήφανοι για τη βαθμολογία, όμως ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα ακόμα", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη να υπογραμμίζει:

Ο σεβασμός κερδίστηκε, δεν χαρίστηκε

"Έχουμε καταφέρει να φέρουμε καλά αποτελέσματα και να κερδίσουμε το σεβασμό της Ευρώπης. Μέσα από αυτό κερδίσαμε αυτοπεποίθηση".

Την ίδια ώρα ο περιχαρής πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Φοίβος Ερωτοκρίτου, έκανε λόγο για "πρωτόγνωρες στιγμές" ενώ χαρακτήριζε "φανταστικό" το γεγονός ότι η ομάδα του είναι μετά το πέρας τριών αγωνιστικών στην κορυφή του ομίλου και μάλιστα αήττητη.

Εάν πάντως παίκτες και προπονητής κρατούν χαμηλούς τόνους -δείγμα του πόσο προσγειωμένοι είναι-, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κυπριακά ΜΜΕ, που δεν έχασαν την ευκαιρία να αποθεώσουν τον ΑΠΟΕΛ μετά το νέο έπος που έγραψε στην Πορτογαλία κόντρα στην Πόρτο. Αναλυτικά:

Shoot and goal

To ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να ονειρεύεται. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με άψογο ευρωπαϊκό στυλ πέρασε αλώβητη μέσα από το "Ντραγκάο", και κατάφερε να παραμείνει αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι στον 7ο όμιλο και να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με πέντε βαθμούς. Και το ταξίδι συνεχίζεται.

Kerkida.net

Όρθιος απέναντι στο Δράκο! Τι και αν το ΑΠΟΕΛ είχε να αντιμετωπίσει την νταμπλούχο Πορτογαλίας και κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην έδρα της. Τι και αν ο Χαλκ με ένα από τα γνωστά του σουτ έδωσε νωρίς νωρίς το προβάδισμα. Ακόμα και έτσι, ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τον τρόπο να ταρακουνήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη.

SigmaLive

Ο ΑΠΟΕΛ δεν καταλαβαίνει από έδρες και από ονόματα! Πέρασε σαν άρχοντας και από το Ντραγκάο! Πήρε ισοπαλία 1-1 και παραμένει στην κορυφή του έβδομου ομίλου με πέντε βαθμούς και έβαλε ακόμη ένα λιθαράκι για να διεκδικήσει την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Ο ΑΠΟΕΛ μας έκανε για ακόμη μια φορά περήφανους! Δεν υπάρχουν λόγια να πούμε. Αυτή η ομάδα δείχνει το δρόμο ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Φτάνει να το πιστεύεις.

ΑΠΟΕΛ - Βίσλα Κρακοβίας (3-1)

Πόρτο - ΑΠΟΕΛ (1-1)

Και το (γλυκό) παραμύθι (του ΑΠΟΕΛ) συνεχίζεται...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ