CHAMPIONS LEAGUE

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν πάντοτε άτρωτος, όσο φαίνεται τώρα

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Σπόρτινγκ, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραμυθένια πορεία του Πορτογάλου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Αουρέλιο Περέιρα ήταν ο συντονιστής των τμημάτων υποδομής των "λιονταριών" όταν σε ηλικία 11 ετών του επισημάνθηκε η παρουσία ενός ψιλόλιγνου παιδιού από τα νησιά Μαδέιρα.

"Ο Κριστιάνο ήταν πολύ ταλαντούχος από την ηλικία των 11. Είχε φανταστικό κοντρόλ, σπουδαία νοοτροπία και είχε σωστή συμπεριφορά και μεγάλη αποφασιστικότητα. Έφτασε στα 12 στην ομάδα και πέρασε τα δοκιμαστικά. Στα 16 του πέρασε τα δοκιμαστικά για να μπει στην πρώτη ομάδα", δήλωσε στο " Goal.com".

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"

Η μετακίνησή του σε έναν κορυφαίο σύλλογο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου οφείλεται σε ένα χρέος 25.000 ευρώ της Νασιονάλ προς την ομάδα: "Η Νασιονάλ υπέγραψε έναν παίκτη ονόματι Φράνκο και είχε ένα χρέος ύψους 25.000 ευρώ στην Σπόρτινγκ, οπότε προσφέρθηκαν να μας πληρώσουν δίνοντάς μας μερικούς παίκτες. Ανάμεσά τους ήταν και ο Κριστιάνο".

"Είχα μερικές αξιόπιστες αναφορές από μερικούς φίλους και έτσι δέχτηκα να έρθει και να προπονηθεί μαζί μας. Τον είδα δύο φορές και ευτυχώς εισηγήθηκα στους ανθρώπους της πρώτης ομάδας τη μεταγραφή του. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά, ακόμα και τα πιο μεγάλα από τον Κριστιάνο, αντιλαμβάνονταν πως ήταν διαφορετικός, ξεχωριστός. Από νεαρός έκανε προπονήσεις με βάρη".

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"
THIS CONTENT IS SUBJECT TO COPYRIGHT.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη για ένα σχολιαρόπαιδο που έφευγε από τους γονείς και το σπίτι του, με συνέπεια αρκετές φορές να καταφύγει σε δάκρυα: "Όταν ο Ρονάλντο ήρθε στη Λισαβόνα, ήταν μόλις 12 ετών και ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτόν να προσαρμοστεί. Έκλαψε πολλές ημέρες. Άφησε το χωριό του, την οικογένειά του, ήρθε σε μία μεγάλη και μακρινή πόλη, σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα και με μερικές εγκαταστάσεις όχι τόσο καλές όσο αυτές που έχουμε τώρα. Απλά φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν γι' αυτόν. Εάν δεν ήταν τόσο δυνατός και τόσο πεπεισμένος ότι το όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, θα τα είχε παρατήσει".

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ρονάλντο να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και να ετοιμάζεται να κατακτήσει την τέταρτη "Χρυσή Μπάλα" της καριέρας του: "Ο Ρονάλντο είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα. Έχοντας πάρει Champions League και Euro 2016 δεν υπάρχει άλλος παίκτης ικανός να πάρει τον τίτλο. Θα είναι το αποκορύφωμα μίας ιδανικής χρονιάς".

"Ο Ρονάλντο έκλαιγε και πήγε στη Σπόρτινγκ λόγω χρεών"
THIS CONTENT IS SUBJECT TO COPYRIGHT.

Μάλιστα, ο Περέιρα θα έχει την ευκαιρία να τον συναντήσει ξανά, αφού διατηρεί επαγγελματικές σχέσεις με τη Σπόρτινγκ και οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ στη φάση των ομίλων του Champions League: "Ανυπομονώ για την επιστροφή του στη Λισαβόνα. Την Τετάρτη θα είμαι στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου' και θα προσπαθήσω να τον συναντήσω πριν από το παιχνίδι. Έχουμε κρατήσει καλή σχέση. Έχουμε ανταλλάξει αρκετά μηνύματα μετά από την κλήρωση και είναι κι εκείνος ενθουσιασμένος για το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ. Ο Ρονάλντο δεν είναι απλά ένα προϊόν της Σπόρτινγκ αλλά όλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Είναι σαν ήρωας για όλη τη χώρα".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ