CHAMPIONS LEAGUE

"Ο Μότσι θα ξαναπιάσει πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ"

"Ο Μότσι θα ξαναπιάσει πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ"

"Είναι τρελός, πραγματικός πολεμιστής, δεν πήρε καμία οδηγία. Του είπαμε θα πέσει το Facebook με όσα έκανε. Μπορεί και απέναντι στη Ρέαλ", δηλώνουν στο Sport24.gr οι Πορτογάλοι της Λουντογκόρετς, Βιτίνια και Εσπίνιο για τον ήρωα των πρωταθλητών Βουλγαρίας, Μότσι.

Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Στιγμές που παραπέμπουν σε ήρωες κόμικς. Ποδοσφαιρικά παραμύθια με happy end.

Ο Ρουμάνος στόπερ της Λουντογκόρετς Κοσμίν Μότσι κέρδισε κάτι περισσότερο από τα 15 Γουρχολικά λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν σε κάθε άνθρωπο, αφού με προσωπικές ενέργειες χάρισε την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League αλλά και εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Λουντογκόρετς.

Η ομάδα του Γκεόργκι Ντεμερντζίεφ, στο πρώτο ματς των πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ηττήθηκε με 1-0 από την Στεάουα.

Στη ρεβάνς που διεξήχθη στο "Βασίλ Λέφσκι" η Λουντογκόρετς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 90' με γκολ του Βάντερσον.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι. Στο 119' όμως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο τερματοφύλακας της βουλγαρικής ομάδας, Στογιάνοφ.

"Ο Μότσι θα ξαναπιάσει πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ"

Τα φίδια έζωσαν τον 59χρονο Ντεμερντζίεφ, καθώς είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του. Ο έμπειρος προπονητής στη διαδικασία των πέναλτι χρησιμοποίησε ως τερματοφύλακα τον Ρουμάνο στόπερ, Κοσμίν Μότσι, καθώς ο τελευταίος βγήκε μπροστά αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο.

Ο 29χρονος άσος εκτέλεσε με επιτυχία το πρώτο πέναλτι, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να εξουδετερώσει το δεύτερο πέναλτι της Στεάουα που εκτέλεσε ο Πιρβουλέσκου αλλά και το έβδομο του Ράπα, επικυρώνοντας με την υπογραφή του, το εισιτήριο της πρόκρισης για την Λουντογκόρετς με συνολικό σκορ 6-5 στα πέναλτι.

Ένας Ρουμάνος από σπόντα βρέθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, αποκλείοντας συμπατριώτες του...

"Ο Μότσι θα ξαναπιάσει πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ"

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τους δύο Πορτογάλους της Λουντογκόρετς, Φάμπιο Εσπίνιο και Βιτίνια, οι οποίοι μετέφεραν το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στον βουλγαρικό σύλλογο.

"Ο Μότσι ήθελε μόνος του να καθίσει σαν τερματοφύλακας. Βγήκε μπροστά στην κρίσιμη στιγμή, είναι ένας πολεμιστής. Αυτός το ζήτησε.

Δεν μίλησε με κανέναν πριν από τα πέναλτι. Είχε απίστευτη αυτοπεποίθηση. Δεν πήρε οδηγίες από κανέναν. Ήξερε τι έπρεπε να κάνει", τονίζει στο Sport24.gr o αριστερός μπακ Βιτίνια για να πάρει στη συνέχεια τον λόγο ο Φάμπιο Εσπίνιο.

"Ο Μότσι θα ξαναπιάσει πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ"

"Αν χρειαστεί θα το κάνει απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μας το έλεγε στις προπονήσεις ότι κάποτε θα παίξει τερματοφύλακας.

Μερικές φορές καθόταν τέρμα και εξουδετέρωνε σουτ για πλάκα", δηλώνει ο Πορτογάλος μέσος Εσπίνιο προσθέτοντας αστειευόμενος:

"Μετά στα αποδυτήρια γινόταν χαμός. Μπήκε κόσμος να βγάλει φωτογραφίες. Του είπα θα πέσει το facebook και το instagram εξαιτίας σου. Δεν σταματήσαμε να τον πειράζουμε από τη Σόφια μέχρι το Ράζγκραντ.

Ο Μότσι είναι απλός άνθρωπος και το πειραχτήρι της ομάδας. Είναι τρελός με την καλή έννοια. Όταν πήρε την απόφαση, ξέραμε ότι θα πετύχει επειδή είναι τρελός.

Είμαστε μέλη της πιο χρυσής ιστορίας του συλλόγου. Μετά από 50 χρόνια μπορεί να μην ζούμε κιόλας και θα είμαστε στη μνήμη σαν ήρωες. Μία στιγμή που γράφτηκε με χρυσά γράμματα".

Η Λουντογκόρετς στη φάση των ομίλων θα τεθεί αντιμέτωπη με Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Βασιλεία όμως ο Βιτίνια δεν χάνει το κουράγιο του.

" Είναι δύσκολος ο όμιλος. Πάμε να το διασκεδάσουμε. Τα δύσκολα πέρασαν. Θα αντιμετωπίσουμε και τον συμπατριώτη μας, Κριστιάνο Ρονάλντο".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ