CHAMPIONS LEAGUE

Ντρογκμπά: "Φοβερός ο Θεός"

MUNICH, GERMANY - MAY 19:  Didier Drogba of Chelsea celebrates after scoring the winning penalty during UEFA Champions League Final between FC Bayern Muenchen and Chelsea at the Fussball Arena München on May 19, 2012 in Munich, Germany.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - MAY 19: Didier Drogba of Chelsea celebrates after scoring the winning penalty during UEFA Champions League Final between FC Bayern Muenchen and Chelsea at the Fussball Arena München on May 19, 2012 in Munich, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πιστεύει πως ήταν γραφτό, ο Λάμπαρντ τον χαρακτήρισε ήρωα, ο Τσεχ μίλησε για τρενάκι του τρόμου και ο Ντι Ματέο δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πιστεύει στην μοίρα και εκτιμά πως ήταν γραφτό να βοηθήσει την Τσέλσι να κατακτήσει το Champions League.

"Πιστεύω στην μοίρα και στο πεπρωμένο. Προσεύχομαι πολύ. Ήταν γραφτό εδώ και πολύ καιρό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιβοριανός μετά το ματς.

""Η ομάδα είναι καταπληκτική. Θέλω να αφιερώσω το κύπελλο σε όλους τους πρώην προπονητές μας και τους πρώην παίκτες μας".

"Το γκολ μου (το 88') άλλαξε την ψυχολογία στο ματς. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ζωή είναι φανταστική".

Ο Φρανκ Λάμπαρντ χαρακτήρισε ήρωα τον Ντρογκμπά στις δηλώσεις του: "Δεν μπορώ να το πιστέψω. Με την χρονιά που κάναμε, την αποφασιστικότητα και το πνεύμα που δείξαμε".

"Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μας... έσυρε εκεί. Είναι ήρωας. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ. Βάζει γκολ στα μεγάλα ματς".

Ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος έπεσε σωστά και στα 6 πέναλτι (το 1 στην παράταση), έκανε λόγο για... τρενάκι του τρόμου: "Το παιχνίδι με την εξέλιξη που είχε ήταν σαν τρενάκι του τρόμου".

"Όλοι το απολαύσαμε. Όταν πηγαίνει παράταση υπάρχει πίεση και νόμιζα ότι ο Ρόμπεν στο πέναλτι της παράτασης θα εκτελούσε περισσότερο με δύναμη".

"Σήμερα αντιμετώπισα έξι εκτελέσεις πέναλτι και έπεσα σωστά και στις έξι. Όσον αφορά στον Ντι Ματέο πήρε δύο σπουδαία κύπελλα (και FA Cup), έκανε πολλά για να κρατήσει την θέση, αλλά η διοίκηση θα αποφασίσει".

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο φυσικά και ρωτήθηκε για το μέλλον του, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει: "Έχουμε μία ομάδα παικτών που έχουν μεγάλη καρδιά, πάθος και επιθυμία. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να κατακτήσεις αυτό το τρόπαιο".

"Προσπάθησαν πολύ όλοι και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η Μπάγερν έχει πολύ καλή ομάδα και όταν σκόραραν δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για αντίδραση. Σε τέτοια ματς πρέπει να έχεις παίκτες που σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις να ανταποκρίνονται".

"Ο Ντρογκμπά έχει υπάρξει καταπληκτικός για αυτόν τον σύλλογο. Πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και μας κράτησε στο ματς, ενώ μετά πέτυχε το νικητήριο πέναλτι. Για το μέλλον δεν θέλω να μιλήσω".

Ο Τζον Τέρι λόγω τιμωρίας είδε το ματς από την εξέδρα, κάτι που χαρακτήρισε πολύ δύσκολο: "Ήταν το πιο δύσκολο ματς για μένα να παρακολουθώ. Οι παίκτες ήταν φανταστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος".

"Όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο αντιδρούμε. Αυτό το τρόπαιο ήταν αυτό που θέλαμε, αυτό που η διοίκηση ήθελε και ο Ρόμπι (Ντι Ματέο) ήταν εξαιρετικός. Πήραμε FA Cup και Champions League. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό".

"Ήταν ζωής ή θανάτου. Να κατακτήσουμε την διοργάνωση ή να μην παίξουμε σε αυτήν την νέα χρονιά. Ήταν αρκετό αυτό για να μας δώσει κίνητρο".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ