CHAMPIONS LEAGUE

Ντι Φραντσέσκο: "Έπρεπε να πιστέψουμε περισσότερο"

Roma coach Eusebio Di Francesco shouts to his team during the Champions League semifinal second leg soccer match between Roma and Liverpool at the Olympic Stadium in Rome, Wednesday, May 2, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma coach Eusebio Di Francesco shouts to his team during the Champions League semifinal second leg soccer match between Roma and Liverpool at the Olympic Stadium in Rome, Wednesday, May 2, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ανέφερε πως πιστεύει ότι η Ρόμα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει την ανατροπή απέναντι στη Λίβερπουλ, αν είχε περισσότερη πίστη στις πιθανότητές της.

Η Ρόμα νίκησε 4-2 τη Λίβερπουλ, αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό του Champions League, με τους "ρεντς" να ανταμώνουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο στις 26 Μαΐου. Ο κόουτς των τζαλορόσι, Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει ανατρέψει το 5-2 του πρώτου αγώνα, είχε πιστέψει περισσότερο στις πιθανότητες πρόκρισής της. Πάντως, ανέφερε πως η Ρόμα... μεγάλωσε μέσα απ' αυτή την εμπειρία.

"Μεγαλώσαμε ως ομάδα απ' αυτήν την εμπειρία. Λυπάμαι μόνο διότι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πιστέψουμε περισσότερο στις πιθανότητες πρόκρισης. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ, να πιέσουμε ακόμη περισσότερο τη Λίβερπουλ. Στεναχωριέμαι που δεν περάσαμε, αλλά θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, διότι αντιδράσαμε πολύ καλά και βάλαμε τη Λίβερπουλ στα σχοινιά.

Πιο σημαντικό για τη Ρόμα θα είναι να πρωταγωνιστήσει και την επόμενη σεζόν στο Champions League, όμως προέχει τώρα να διασφαλίσουμε τη θέση μας στη διοργάνωση. Αποδείξαμε πως έχουμε θέση στο Champions League μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν θα αρκεστούμε ξανά στη συμμετοχή. Μπορούμε περισσότερα", είπε αρχικά ο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος ρωτήθηκε και για την διαιτησία, διότι η ομάδα του είχε παράπονα:

"Αυτά είναι ζητήματα που αφορούν την διοίκηση. Εγώ υψώνω φωνή μονάχα στους παίκτες μου. Το παράπονό μου είναι πως θα μπορούσαμε να πιέσουμε κι άλλο, αλλά χάσαμε χρόνο. Δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για τον διαιτητή. Δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του. Πρέπει να κάνουμε μονάχα οτιδήποτε περνάει από το δικό μας χέρι. Σίγουρα θα μπορούσε να δοθεί ένα πέναλτι και κόκκινη κάρτα 25 λεπτά πριν το φινάλε και αυτό θα έφερνε σε δύσκολη θέση τη Λίβερπουλ, αλλά κάναμε κι εμείς λάθη και τα πληρώσαμε".

AP Photo/Andrew Medichini

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ