CHAMPIONS LEAGUE

Νούνο Ρέις: "Προσοχή στους εξτρέμ του Ολυμπιακού και τον Οφόε"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού, Νούνο Ρέις, ανέλυσε τον Ολυμπιακό σε ΜΜΕ της πατρίδας του και υποστήριξε ότι η Σπόρτινγκ είναι ανώτερη των "ερυθρολεύκων". Η εξήγησή του για τον παραγκωνισμό του Αντρέ Μαρτίνς από τον Μπέσνικ Χάσι.

Συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του, "O Jogo", παραχώρησε ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, Νούνο Ρέις, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της πρώην του ομάδας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τον Ολυμπιακό, την Τρίτη (12/9, 21:45) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ίβηρας υποστήριξε ότι τα "λιοντάρια" είναι ανώτερα σε ποιότητα από τους "ερυθρόλευκους" και μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και τη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ ξεχώρισε τους Σεμπά, Πάρντο και Οτζίτζα-Οφόε από το ρόστερ των Πειραιωτών ως κυριότερες απειλές για την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, έδωσε τη δική του ερμηνεία για τον παραγκωνισμό του Αντρέ Μαρτίνς από τον Μπέσνικ Χάσι και κατέστησε σαφές ότι είναι αδύνατο να βγει για φαγητό με κάποιον συμπατριώτη του που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Είπε μεταξύ άλλων...

Για την αποχώρηση του Ζέκα και τη μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη: "Ο Ζέκα έκανε μια αλλαγή για το καλύτερό του, αλλά αυτό δεν αφαιρεί από εμάς την αυτοπεποίθηση που έχουμε ότι μπορούμε να σπάσουμε την ηγεμονία του Ολυμπιακό. Λυπάμαι που έχασα από την ομάδα έναν συμπαίκτη μου. Άφησε το στίγμα του μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ήταν ακριβώς ένας αληθινός αρχηγός κι όταν έφθασα στον Παναθηναϊκό, με καθοδήγησε. Είναι πολύ αγαπητός εδώ και όλοι υποδέχθηκαν καλά την ένταξή του στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ζέκα έπρεπε να κάνει τα πάντα, αναγκάστηκε να μάθει ιστορία, τη γλώσσα, πέρασε από εξετάσεις, έμαθε το συμβολισμό της σημαίας και τον ύμνο".

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και τη θέση στην οποία αγωνίζεται με το "τριφύλλι": "Μέσα στο γήπεδο παλεύουμε πάντα με τον Ολυμπιακό και νικάμε, αλλά πάντα είναι δύσκολα. Τώρα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες. Κάνω τα πάντα. Παίζω στο κέντρο, ως εξάρι, ή κάπως σαν οκτάρι. Όταν ο δεξιός μπακ τραυματίζεται ή είναι τιμωρημένος, θα πάω εγώ".

Για τον παραγκωνισμό του Αντρέ Μαρτίνς από τον Μπέσνικ Χάσι: "Ο Αντρέ Μαρτίνς αξίζει την εκτίμηση για όλα αυτά που έχει ζήσει στον Ολυμπιακό. Ήρθε ένας νέος προπονητής, ο Μπέσνικ Χάσι, τον οποίον γνωρίζω από το Βέλγιο. Πήρε τους δικούς του παίκτες και "έκρυψε" τον Αντρέ, του οποίου η ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη".

Για το αν μπορεί να βγει για φαγητό με συμπατριώτες του από τον Ολυμπιακό λόγω αντιπαλότητας: "Οι έξοδοι για φαγητό είναι εκτός συζήτησης. Εάν οι οπαδοί σε δουν, θα ρωτήσουν τι κάνουμε, θα μας κατηγορήσουν για προδοσία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Άλλο οι φίλοι, άλλο η δουλειά. Δεν μιλάμε ούτε για το Champions League".

Για την ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης": "Η ατμόσφαιρα (στο γήπεδο του Ολυμπιακού) είναι καυτή. Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως θρησκεία γι' αυτό και το γήπεδο θα είναι γεμάτο με τους οπαδούς να φωνάζουν και να μιλούν άσχημα για τη Σπόρτινγκ. Ελπίζω η Σπόρτινγκ να κερδίσει το ματς. Το να μιλήσεις με τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι αδύνατο, εάν δεν πρόκειται για προσβολές. Στην έδρα τους είναι πάντα λίγο πιο δυνατοί σε σχέση με εκτός έδρας. Αλλά, συνολικά από τακτική και τεχνική άποψη η Σπόρτινγκ είναι ανώτερη. Εάν κάνει το παιχνίδι της, σίγουρα θα νικήσει. Ο Ολυμπιακός θέλει να παλέψει για την τρίτη θέση με τη Σπόρτινγκ, αλλά όταν θα δείτε την ποιότητα του αντιπάλου και τους παίκτες του - τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο - θα δείτε μια ομάδα που μπορεί να νικήσει τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα".

Για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού: "Το πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακό είναι τα εξτρέμ μου, ο Σεμπά και ο Πάρντο. Έπειτα, έχει τον Οτζίτζα-Οφόε, ο οποίος τρέχει πολύ στο κέντρο και αντιμετώπισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας την περασμένη σεζόν. Έχει καλή επιθετική και αμυντική κάλυψη, ενώ σουτάρει από μακριά και μπορεί έτσι να προκαλέσει κίνδυνο για την αντίπαλη ομάδα. Είναι ενδιαφέρων ποδοσφαιριστής.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι πολύ συνεκτική ομάδα. Δίνει χώρους και οι επιθετικοί βρίσκονται μερικές φορές πολύ μπροστά, οι μέσοι στάσιμοι και η αμυντική γραμμή πολύ πίσω. Η Σπόρτινγκ με τις γραμμές τις σταθερές θα μπορέσει να δημιουργήσει πολλές δυσκολίες".

Για τις επιλογές του Ζόρζε Ζεζούς και τη δυνατότητα της Σπόρτινγκ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση: "Για μένα η Σπόρτινγκ μπορεί να νικήσει όλες τις ομάδες στη Λισαβόνα. Θα είναι δύσκολο, αλλά αν καταφέρει να πάρει βαθμούς εκτός έδρας γιατί να μην παλέψει για τη δεύτερη θέση; Έχει πολλές επιλογές. Εάν βγάλουμε τον Μπρούνο Φερνάντες και βάλουμε τον Ποντένσε, θα κάνει καλό ματς. Εάν βγάλουμε τον Ντοστ και μπει ο Ντουμπιά, θα βάλει γκολ. Οι Μπατάγλια και Ουίλιαμ είναι πολύ έξυπνοι. Ο Ακούνια είναι επιβλητικός κι έχει εμπειρία. Τι να πω για τον Ρουί Πατρίσιο. Είναι η πιο ισορροπημένη Σπόρτινγκ που έχω δει τα τελευταία χρόνια".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ