CHAMPIONS LEAGUE

Νομπόα στο Sport24.gr: "Η Ροστόβ έγραψε ιστορία, μακάρι να περνούσε ο ΠΑΟΚ"

epa05490744 FK Rostov player Christian Noboa (L) fights for the ball with Ajax Amsterdam player Davy Klaassen during the UEFA Champions League play off match in Amsterdam, the Netherlands, August 16, 2016.  EPA/Erwin Spek
epa05490744 FK Rostov player Christian Noboa (L) fights for the ball with Ajax Amsterdam player Davy Klaassen during the UEFA Champions League play off match in Amsterdam, the Netherlands, August 16, 2016. EPA/Erwin Spek EPA

Ο Κριστιάν Νομπόα μιλά στο Sport24.gr για το ντεμπούτο της Ροστόβ στο Champions League, το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, τον Άγιαξ, Γιάσπερ Σίλεσεν, τον Γιώργο Γεωργιάδη που τον έβαζε σε θέσεις που δεν είχε παίξει και τον Ιβάν Σαββίδη.

Το Ροστόβ πανηγυρίζει. Η ομάδα της πόλης για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους Champions League. Ο ρωσικός σύλλογος κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την Τρίτη, στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Ποτέ δεν ήταν στο επίπεδο της ΤΣΣΚΑ, της Σπαρτάκ, της Ντινάμο ή της Λοκομοτίβ. Και για να μην παίρνουμε ως σημείο αναφορά μόνο τις ομάδες της πρωτεύουσας, Μόσχας, ούτε καν στο επίπεδο της Ζενίτ. Κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο το 2014 και ήταν το Κύπελλο.

Πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή το 1999 για το... Ιντερτότο. Η περυσινή σεζόν πέρασε από χίλια κύματα. Απεργίες ποδοσφαιριστών για οφειλόμενα, αλλά στο τέλος είδε.. ουρανό. Η Ροστόβ στους ομίλους του Champions League. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ή δεν ακούγεται.

Νομπόα στο Sport24.gr: "Η Ροστόβ έγραψε ιστορία, μακάρι να περνούσε ο ΠΑΟΚ"

Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν. Μπορεί να έχει ελπίδα για πρόκριση η ρωσική ομάδα; Το Sport24.gr αναζήτησε τον διεθνή με την εθνική Εκουαδόρ μέσο της ομάδας και πρώην του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα. Κι αυτό μας είπε:

"Το πρώτο που θέλουμε είναι το διασκεδάσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε να κατακτήσουμε το Champions League. Για να είμαστε ρεαλιστές είμαστε μια ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει εκπλήξεις. Στοχεύουμε τουλάχιστον στην τρίτη θέση. Αυτό είναι το σκεπτικό ματς. Κι αυτό για να αγωνιστούμε μετά στο Europa League. Οπότε, ειλικρινά, η τρίτη θέση δε θα μας "χαλάσει" καθόλου. Σίγουρα, περιμένουμε η έδρα μας να αποτελέσει δύναμή μας. Και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι καλό να κερδίζει την έδρα του. Αλλά και δύσκολο επίσης, γιατί έχει την πίεση. Όλοι ξεκινάμε με μηδέν πόντους στον όμιλο".

Σκόραρε στη νίκη της Ροστόβ στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ "σφραγίζοντας" την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Έβαλε την προσωπική του "σφραγίδα" στα δύο ματς με τον Άγιαξ. Στο Άμστερνταμ δίνοντας ελπίδα πρόκρισης στη ρωσική ομάδα και στο Ροστόβ, ως εκ των βασικών συντελεστών της επιβλητικής - ιστορικής πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πώς αισθάνεται ο ίδιος; Πως το ζει η πόλη, πληθυσμού 1.100.000 κατοίκων;

"Εγώ, προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι έγινα μέρος της ιστορίας της Ροστόβ. Μαζί, γράψαμε την ιστορία της Ροστόβ. Η ομάδα μπήκε για πρώτη φορά σε ομίλους Champions League. Και οι οπαδοί, ο κόσμος της πόλης είναι χαρούμενοι. Το βλέπεις στο δρόμο ότι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του κατορθώματος.

Νομπόα στο Sport24.gr: "Η Ροστόβ έγραψε ιστορία, μακάρι να περνούσε ο ΠΑΟΚ"

Η γιορτή ξεκίνησε μετά την πρόκριση επί του Άγιαξ. Μετά το ματς στήθηκε κυριολεκτικά γιορτή στην πόλη, έξω από το γήπεδο. Όλη η πόλη πανηγύριζε. Ακόμη και στα ματς πρωταθλήματος, τα οποία ακολούθησαν συνεχίστηκε αυτή η γιορτή.

Η πρόκριση επί του Άγιαξ, ειλικρινά δεν ήταν τόσο εύκολη όσο σας φάνηκε. Στο Άμστερνταμ πήραμε ισοπαλία, αλλά υποφέραμε. Κι αυτό γιατί ο Άγιαξ έχει καλή ομάδα, κυκλοφορούσε την μπάλα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Ευτυχώς μπόρεσα και σκόραρα από φάουλ κι αυτό μας έδωσε ένα αβαντάζ.

Σκόραρα και κόντρα στην Άντερλεχτ και δύο φορές απέναντι στον Άγιαξ. Δεν ξέρω εάν με θεωρούν ήρωα εδώ, αλλά και τα γκολ και οι ασίστς βοήθησαν να πάρουμε την πρόκριση. Νιώθω ότι κι εγώ έβαλα το χέρι μου σε αυτή την επιτυχία".

Κεφάλαιο ΠΑΟΚ. Ήταν ο Άγιαξ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στα playoffs; Τι έφταιξε και ο διεθνής με την εθνική Εκουαδόρ μέσος δεν "έπιασε" στην Τούμπα; Ο ίδιος εξηγεί ότι με τον Άγγελο Αναστασιάδη είχε εξαιρετική σχέση, αλλά ο Γιώργος Γεωργιάδης τον έβαζε σε θέσεις που δεν είχε παίξει άλλη φορά (!).

"Να είμαι ειλικρινής δεν έχω παρακολουθήσει τον φετινό ΠΑΟΚ. Από το ελάχιστο που έχω δει, έχει αλλάξει πολλούς παίκτες. Λογικά, ο Άγιαξ θα ήταν πιο δυνατός. Αλλά δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχω δει τις φάσεις του ματς. Κρίμα, ειλικρινά, που δεν πέρασε ο ΠΑΟΚ γιατί θα ήταν πολύ ωραίο ένα ματς Ροστόβ-ΠΑΟΚ. "Ευχαριστώ" στον κόσμο. Αλλά κι ένα ξεχωριστό "ευχαριστώ". Στον Ιβάν Σαββίδη.

"Ήταν σύντομο το πέρασμά μου από τον ΠΑΟΚ, είναι αλήθεια. Αλλά, έδωσα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου στην ομάδα. Σε αυτούς του έξι μήνες έδωσε το 100%. Ο πρώτος προπονητής ήταν πολύ ανοικτός και πολύ καλός μαζί μου, όταν ήρθε νέος προπονητής (σ.σ Γεωργιάδης) είχε τους παίκτες του, τον δικό του τρόπο να παίζει και δεν με υπολόγιζε. Με έβαζε δεξιά στην επίθεση, ήθελε να με βάλει ακραίο στο 4-3-3. Δεν είχα παίξει αυτές τις θέσεις. Αλλά, όπως και να 'χει, είναι αποφάσεις του προπονητή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη του και κυρίως τον πρόεδρο, Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίον διατηρώ εξαιρετική σχέση ακόμη και σήμερα. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε αυτόν".

Νομπόα στο Sport24.gr: "Η Ροστόβ έγραψε ιστορία, μακάρι να περνούσε ο ΠΑΟΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αντιμετώπισε και νίκησε εις διπλούν τον νυν τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" απέκτησαν από τον Άγιαξ τον Ολλανδό γκολκίπερ, Γιάσπερ Σίλεσεν, έναντι 13.000.000 ευρώ ως αντικαταστάτη του Κλαούντιο Μπράβο. Ο Σίλεσεν δέχθηκε κριτική πριν πατήσει το πόδι του στη Βαρκελώνη. Το ντεμπούτο του, απέναντι στην Αλαβές, συνδυάστηκε με ήττα. Η κριτική είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πώς χαρακτηρίζει ο Κριστιάν Νομπόα τον Γιάσπερ Σίλεσεν;

"Ο Σίλεσεν είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Δεν σημαίνει ότι επειδή δέχθηκε αυτό ή εκείνο το γκολ δεν είναι καλός γκολκίπερ. Κατά σύμπτωση, τα τελευταία γκολ που έχω βάλει να είναι από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα (γέλια). Για εμένα είναι καλός στη θέση του και το έχει δείξει με την εθνική Ολλανδίας. Θα το δείξει και στην Μπαρτσελόνα".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ