CHAMPIONS LEAGUE

Νικοπολίδης: "Ο Βαλβέρδε είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Νικοπολίδης: "Ο Βαλβέρδε είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο πλαίσιο της παρουσίας του στο "Heineken Voyage" μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον τελικό του Champions League, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ αποκάλυψε ποιο παιχνίδι θα ήθελε να ξαναπαίξει.

Το Heineken Champions Voyage, εκ των μεγαλύτερων διοργανώσεων της Heineken που εντάσσονται στο πλαίσιο της χορηγίας της στην UEFA, πραγματοποιήθηκε φέτος στην Μύκονο με μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ροναλντίνιο, καθώς κι ο "δικός" μας, Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον τελικό του Champions League, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ αποκάλυψε ποιο παιχνίδι θα ήθελε να ξαναπαίξει.

"Νομίζω πως μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, όπως αυτή της Heineken, μπορούμε να προβάλλουμε και την Ελλάδα. Όχι πως χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προβολή, αφού όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει τουριστικά αυτή η χώρα. Εύχομαι να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα", σχολίασε αρχικά.

Για το συναίσθημα συμμετοχής σε αγώνα Champions League: "Το Champions League είναι κάτι ξεχωριστό. Έχω παίξει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά κάθε παιχνίδι του Champions League είναι διαφορετικό είτε πρόκειται για προκριματική φάση, είτε για αγώνα των ομίλων, είτε για νοκ άουτ ματς. Αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στην κορυφή. Αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι μεταξύ των κορυφαίων παικτών του κόσμου.

Άσχετα αν εσύ αγωνίζεται σε υποδεέστερο πρωτάθλημα. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν το πώς θα παίξω στην Ευρώπη κι αν θα είμαι ανταγωνιστικός. Μετά από 24 χρόνια καριέρας, κατάφερα να παίξω 104 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα καταφέρω. Είμαι υπερήφανος γιατί τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δείχνουν πως έκανα κάτι σημαντικό στην καριέρα μου".

Σε ερώτηση του Sport24.gr για το φαινόμενο "Τζιανλουίτζι Μπουφόν", απάντησε: "Έτυχε να τον γνωρίσω όταν ξεκινούσε την καριέρα του. Τον είχα δει στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν έπαιζε στην Πάρμα. Πραγματικά φαινόταν από τότε πως είναι ένας ξεχωριστός τερματοφύλακας. Το απέδειξε η πορεία του. Όλοι θέλαμε να το πάρει η Γιουβέντους γι' αυτόν. Σίγουρα αισθάνεται πικρία που δεν το πήρε, όχι αυτός, αλλά η ομάδα του. Έχω την αίσθηση πως θα προσπαθήσουν να το πάρουν του χρόνου μ' αυτόν μαζί".

Θα ήθελα να ξαναπαίξω το Μπορντό - Ολυμπιακός

Για τι στιγμές που ξεχωρίζει απ' το Champions League: "Πρώτα απ' όλα, θυμάμαι τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό (σ.σ. σεζόν 2001/02) . Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Θυμάμαι δύο ευκαιρίες, μία του Κωνσταντίνου και μία του Βλάοβιτς, που θα μας έστελναν στους "4". Τότε, η διοργάνωση ήταν πολύ διαφορετική, αφού χρειάστηκε να περάσουμε από δύο φάσεις ομίλών. Μου άφησε μία πικρία ο αποκλεισμός, καθώς θα μπορούσαμε να παίξουμε στα ημιτελικά του Champions League.

Επίσης, πικράθηκα για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού απ' την Μπορντό (σ.σ. σεζόν 2009/10 ). Νομίζω πως θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει και να αλλάζαμε λίγο την ιστορία του Ολυμπιακού. Θεωρώ πως ήταν μία ομάδα που μπορούσαμε να περάσουμε. Ουσιαστικά, ήταν η τελευταία μου προσπάθεια με τον Ολυμπιακό να πετύχουμε κάτι παραπάνω απ' όσα είχαμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. Αν ήταν να ξαναπαίξω ένα παιχνίδι θα ήταν αυτό".

Για το αν μπορεί μία ελληνική ομάδα να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League: "Είναι η ίδια ερώτηση με τον αν θα μπορούσε η Εθνική να πάρει το Euro το 2004 (σ.σ. γέλια) . Φυσικά, είναι πολύ πιο δύσκολο. Είναι διαφορετικό ένα τουρνουά 30 ημερών και διαφορετικός ένας... Μαραθώνιος Champions League με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι δύσκολο, αλλά επειδή έχουμε ζήσει πολλά ποδοσφαιρικά θαύματα, ας κρατάμε στην άκρη του μυαλού μας πως κάτι μπορεί να γίνει".

Ο Βαλβέρδε ταιριάζει στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: "Νομίζω πως μάς έδειξε την αγάπη που έχει όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα για όλους τους Έλληνες στη συνέντευξη Τύπου. Μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες και το ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι εμείς οι ίδιοι δεν μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για το πρωτάθλημά μας. Πιστεύω πως έχει κερδίσει πράγματα κι απ' την παρουσία του στην Ελλάδα.

Είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μία κορυφαία ομάδα. Νομίζω πως είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτό που κατάφερε. Νομίζω πως η Μπαρτσελόνα ταιριάζει με τη φιλοσοφία του. Είναι κοντά σ' αυτό που πρεσβεύει ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής. Αγωνιστικά θεωρώ πως θα τα καταφέρει. Το θέμα είναι η διαχείριση των προσωπικοτήτων. Εκεί θεωρώ πως είναι το κλειδί της επιτυχίας".

Για τη σχέση του αθλητισμού με τα media: "Νομίζω πως πρέπει να κρίνουμε αν γίνεται μία σωστή διαχείριση κι όχι ποιος έχει τα media. Εξάλλου υπάρχουν τόσες πολλές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του αρέσει".

Για τον τελικό: "Δεν υπήρχε φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Γιουβέντους ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, η καλύτερη ομάδα ήταν η Ρεάλ. Το απέδειξε και κέρδισε σχετικά εύκολα. Θυμάμαι, όταν είχαμε ρωτήσει τον Καπέλο για τη Ρεάλ σε ένα σεμινάριο προπονητών μας είχε πει: "Η φανέλα". Δεν μας είπε οι ποδοσφαιριστές, αλλά η φανέλα. Είναι μία βαριά φανέλα κι όταν πηγαίνει στους τελικούς τα καταφέρνει είτε εύκολα είτε δύσκολα. Κι αυτό την κάνει μία ξεχωριστή ομάδα. Νομίζω πως η Γιουβέντους ήταν άτυχη".

Για το αν ήταν τυχερό το γκολ του Μάντζουκιτς: "Θεωρώ πως ήταν περισσότερο θέμα ικανότητας του επιθετικού, παρά τύχη".

Για το αν θα ήθελε να είχε δεχθεί ένα τέτοιο γκολ: "Αν ήταν σε τελικό του Champions League, ναι (σ.σ γέλια) ".

Απ' την πλευρά του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας, Μηνάς Μαυρικάκης σχολίασε: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντώνη Νικοπολίδη που ήταν μαζί μας αυτό το τριήμερο. Νομίζω πως είχε ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος πως μέσω του κ. Νικοπολίδη θα φτάσει αυτή η προσπάθεια μέχρι τον κόσμο. Είναι εμφανής η αγάπη της Heineken στην Ελλάδα, γιατί όπως γνωρίζετε αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός πραγματοποιείται στη χώρα μας. Και θα πραγματοποιείται για τα επόμενα τρία χρόνια".

#ChampionsVoyage #ChampionTheMatch #HeinekenGr

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ