CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη με 3-2 στην Γάνδη για Βόλφσμπουργκ

Νίκη με 3-2 στην Γάνδη για Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε με 3-0, αλλά τελικά νίκησε με 3-2 στην Γάνδη, έτσι έχει προβάδισμα πρόκρισης στους "8", αλλά μπορούσε να έχει "καθαρίσει" (video)

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Βόλφσμπουργκ, καθώς νίκησε με 3-2 την Γάνδη στο Βέλγιο, αλλά οι Γερμανοί δεν έφυγαν χαμογελαστοί από το γήπεδο.

Αυτό διότι μέχρι το 80' ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, έτσι έδειξαν να έχουν "καθαρίσει" την πρόκριση, αλλά τελικά η ρεβάνς χρειάζεται προσοχή.

Δύο εξαιρετικά γκολ πέτυχε ο Γιούλιαν Ντράξλερ, ο Κρούζε έκανε το 0-3 και έχει δοκάρι για το 0-4, αλλά οι "Ινδιάνοι" ξύπνησαν και κατάφεραν να μειώσουν με Κουμς και Κουλιμπαλί, ελπίζοντας για θαύμα στη Γερμανία.

Wolfsburg's Brazilian defender Dante (R) vies with Gent's forward Laurent Depoitre during the UEFA Champions League football match between Gent and Wolfsburg at Ghelamco Arena in Gent on February 17, 2016.  AFP PHOTO / JOHN THYS / AFP / JOHN THYS        (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Wolfsburg's Brazilian defender Dante (R) vies with Gent's forward Laurent Depoitre during the UEFA Champions League football match between Gent and Wolfsburg at Ghelamco Arena in Gent on February 17, 2016. AFP PHOTO / JOHN THYS / AFP / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3

Σκόρερς: 80' Κουμς, 89' Κουλιμπαλί / 44' και 54' Ντράξλερ, 60' Κρούζε

Γήπεδο: "Άρτεβελντεσταντιον", Γάνδη

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Λίγο έλειψε το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με μοναδική ευκαιρία ένα παρολίγον αυτογκόλ του Μίτροβιτς στο 25', αλλά τελικά η Βόλφσμπουργκ στο 44' άνοιξε το σκορ με πανέμορφο τέρμα του Γιούλιαν Ντράξλερ.

Ο διεθνής Γερμανός επιτελικός μέσος ξεκίνησε από κέντρο, άλλαξε εντυπωσιακά την μπάλα με τον Βιεϊρίνια και την πήρε στο ύψος την περιοχής όπου πλάσαρε ιδανικά τον Σελς, κάνοντας το 1-0 για τους Γερμανούς.

Στο 54' ο Ντράξλερ "χτύπησε" ξανά, διπλασιάζοντας τα τέρματά του και της ομάδας του με ένα ακόμη όμορφο γκολ. Από αμυντικό λάθος πήρε μπάλα, ξεπέρασε με "ποδιά" τον Μίτροβιτς και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Σελς με "ψηλοκρεμαστό" πλασέ.

Αν κάποιος είχε αμφιβολία ακόμη για το ποιος θα πάρει την πρόκριση, αυτό έπαψε στο 60ό λεπτό, όταν ο Κρούζε από κοντά έκανε το 0-3, έπειτα από ασίστ Τρες, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Βιεϊρίνια. Τελικά αργότερα πίστεψε ξανά στη πρόκριση.

Εκεί ξεκίνησε ένα... τρελό 4άλεπτο, όπου δεν είχαμε άλλο γκολ, αλλά είχαμε ένα δοκάρι για κάθε ομάδα, με τον Κρούζε στο 62' για την Βόλφσμπουργκ και τον Κουμς στο 63' για την Γάνδη (και κόντρα στον Ντάντε).

Ο Σβεν Κουμς πάντως πέτυχε γκολ, καθώς ο αρχηγός των Βέλγων με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ στο 80' μείωσε σε 1-3, ενώ ο Κάστιλς έκανε σπουδαία επέμβαση στο 83' σε σουτ του Φόκετ.

Από τότε που ο Κουλιμπαλί μπήκε στο ματς η Γάνδη ανέβασε πολύ την απόδοσή της και ο επιθετικός από το Μάλι στο 89' μείωσε σε 2-3 με κοντινή κεφαλιά, έτσι η ρεβάνς μόνο αδιάφορη δεν θα είναι.

ΓΑΝΔΗ (3-5-2): Σελς, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ασάρε, Μιλίτσεβιτς (62' Σαϊέφ), Κουμς, Ρενάτο Νέτο, Φόκετ, Ντεγιάχερε, Σάιμον (61' Ματόν), Ντεπουάτρ (80' Κουλιμπαλί).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστιλς, Γιουνγκ (45'+1 Σέρλε), Ντάντε, Κνόχε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Λουίζ Γκουστάβο, Τρες, Άρνολντ, Βιεϊρίνια (80' Σέφερ), Ντράξλερ, Κρούζε (92' Πουτάρο).

Νίκη με 3-2 στην Γάνδη για Βόλφσμπουργκ

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη 16/2

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0

Τετάρτη 17/2

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3

Ρόμα - Ρεάλ 0-2

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Μπάγερν

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

3 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ