CHAMPIONS LEAGUE

Νέο ρεκόρ για τον Λιονέλ Μέσι

ELCHE, SPAIN - JANUARY 24:  Lionel Messi of Barcelona greets to teammate Jordi Alba during the La Liga match between Elche FC and FC Barcelona at Estadio Manuel Martinez Valero on January 24, 2015 in Elche, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Μέσι Άλμπα GETTY IMAGES

Στο παιχνίδι εναντίον της Ρόμα, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 100 συμμετοχές στο Champions League και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει αυτόν τον αριθμό (VIDEOS).

Ακόμα κι όταν δεν σκοράρει/δημιουργεί γκολ ή ακόμα δεν κερδίζει η ομάδα του είναι ικανός να κάνει ρεκόρ. Φυσικά μιλάμε για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στην ισοπαλία κόντρα στην Ρόμα πέτυχε ένα ακόμα κατόρθωμα.

Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι έγινε ο νεότερος που καταφέρνει κάτι τέτοιο, αφήνοντας πίσω του τον Ραούλ (Ρεάλ Μαδρίτης).

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να τονίσουμε, είναι πως στον πίνακα με τους πέντε "νεότερους" παίκτες που έπιασαν τις 100 συμμετοχές, υπάρχουν ποδοσφαιριστές μόνο από την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης!

Αναλυτικά...

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΗΛΙΚΙΑ
Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα 28 ετών και 84 ημερών
Ραούλ Γκονθάλεθ Ρεάλ Μαδρίτης 28 ετών και 239 ημερών
Ίκερ Κασίγιας Ρεάλ Μαδρίτης 28 ετών και 272 ημερών
Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ Μαδρίτης 29 ετών και 56 ημερών
Αντρές Ινιέστα Μπαρτσελόνα 30 ετών και 213 ημερών

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League στις 8/12/2004 και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σαχτάρ (ήττα με 2-0), ενώ το πρώτο του γκολ πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού στις 2/11/2005 και τη νίκη με 5-0 ( είχε και μία ασίστ στο ματς).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ