CHAMPIONS LEAGUE

"Να το κάνει όπως ο Παναθηναϊκός"

"Να το κάνει όπως ο Παναθηναϊκός"
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" και οι Άγγλοι έψαξαν να βρουν τον Αναστασίου για να τον ρωτήσουν τι έκανε το τριφύλλι και έφτασε σε αυτή την μεγάλη νίκη επικράτηση.

Πέντε μέρες μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Παναθηναϊκός πήγε στο φαληρικό στάδιο και νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-0... παίρνοντας σκορ πρόκρισης. Αυτό σκέφτηκαν και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι στην ηλεκτρονική έκδοση του theguardian και προέτρεψαν τον Ντέιβιντ Μόγιες να πάρει ένα τηλέφωνο τον Γιάννη Αναστασίου και να τον συμβουλευτεί για το πως μπορούν οι "κόκκινοι διάβολοι" να φτάσουν σε μια επικράτηση με ένα σκορ πρόκρισης.

Οι ίδιοι μάλιστα και συγκεκριμένα ο Έντ Άαρονς επικοινώνησε με τον 41χρονο τεχνικό των πράσινων ο οποίος είναι γνωστός στους Άγγλους από το πέρασμα του από την Ρέντινγκ και συνομίλησαν μαζί του για το πως ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτή την νίκη, πως έπαιξε και ποια ήταν τα ατού.

Ο τίτλος του άρθρου χαρακτηριστικός: "Πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να κερδίσει με 3-0 τον Ολυμπιακό, μόνο αν μιλήσει με έναν προπονητή που το έκανε".

Και ο υπότιτλος λέει: " Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 3-0 λίγες μέρες μετά τον πρώτο αγώνα στην Αθήνα και τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουνάιτεντ. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου δίνει στον Ντέιβιντ Μόγιες κάποιες συμβουλές".

Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας:

Αν ο Ντέβιντ Μόγιες χρειάζεται κάποια έμπνευση για να φτάσει στο 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό θα πρέπει να κάνει ένα γρήγορο τηλέφωνο στον Γιάννη Αναστασίου. Πέντε μέρες μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ στον πρώτο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο τεχνικός του Παναθηναϊκού με την νεανική ομάδα του οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο τους. Ο Αναστασίου, πρώην παίκτης του Άγιαξ ο οποίος δούλεψε την περασμένη σεζόν στη Ρέντινγκ στο πλευρό του Μπράιν Μακ Ντέρμοτ δεν μπορεί να θυμηθεί πολλά από το τρίτο γκολ του Αμπέντ καθώς τον είχε χτυπήσει ένα πλαστικό ποτήρι.

"Να το κάνει όπως ο Παναθηναϊκός"

"Για λίγο έχασα την όραση μου τελείως και δεν μπορούσε να ανοίξω το ένα μου μάτι" είπε ο Αναστασίου στην Guardian και συνέχισε: "Προσπαθούσα να δω το ματς με το ένα μου μάτι αλλά δεν έβλεπα καθαρά. Στα δέκα τελευταία λεπτά δεν ήξερα τι γινόταν και κάθισα στον πάγκο και την επόμενη μέρα είδα το τρίτο γκολ του Αμπέντ στην τηλεόραση. Ήταν κρίμα που ένα τέτοιο περιστατικό παραλίγο να χαλάσει μια σπουδαία μέρα για τον σύλλογο".

"Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι"

Ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός μετά από επτά χρόνια έπαιρνε μια νίκη στο "ντέρμπι αιωνίων". Ο Αναστασίου είχε το προνόμιο να προετοιμάσει την ομάδα του δυο μέρες περισσότερες.

"Το πιο σημαντικό ήταν πως ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είχαμε μια φανταστική παρουσία γιατί πραγματικά κυριαρχήσαμε και πετύχαμε τρία γκολ για να πάρουμε την νίκη. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας τέσσερις μέρες πριν το ματς και δουλέψαμε πολύ σκληρά και συγκεντρωμένα σαν ομάδα πάνω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το πως θα παίξει ο Ολυμπιακός. Ποιες ήταν οι δυνατότητες τους και ποιες οι αδυναμίες τους".

Και συνεχίζει λέγοντας:

"Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας με το πρεσσάρουμε ψηλά όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και βγαίνοντας κατευθείαν στην κόντρα με κάθετες μπαλιές όταν είχαμε την μπάλα. Η ομάδα ακολούθησε το πλάνο πάρα πολύ καλά εκείνη την μέρα αλλά και η φυσική μας κατάσταση που ήταν σε πολύ καλό σημείο έπαιξε τον ρόλο της. Είχαμε πει πριν το ματς ότι θα πρέπει να τρέχουμε και να τρέχουμε και έτσι κάναμε".

"Θα ήταν καλό να έχουμε μια ελληνική ομάδα στα προημιτελικά"

Στην συνέχεια το κείμενο αναφέρεται και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά και στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο με τον Αναστασίου να τονίζει για τις διαφορές του ματς της Τετάρτης:

"Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι στο Μάντεστερ καθώς η Γιουνάιτεντ είναι πίσω με δυο γκολ. Πρέπει να μπει από την αρχή δυνατά και να εκμεταλλευτεί την διαφορά που υπάρχει στον ρυθμό ανάμεσα σε παιχνίδια στην Ελλάδα και σε αυτά στην Αγγλία.

Περιμένω από την Γιουνάιτεντ να πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλο. Κάτι που δεν έγινε στο πρώτο ματς. Βέβαια η ελληνική ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να περάσει και θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μια ομάδα στα προημιτελικά, ακόμα και αν πρόκειται για τον μεγάλο μας αντίπαλο".

"Ο Ολαϊτάν είναι καλά τώρα"

Στη συνέχεια το κείμενο αναφέρεται στον τραυματισμό του Ολαϊτάν με τον Αναστασίου να σημειώνει:

"Είναι πολύ καλύτερα. Του έχουν κάνει κάποια τεστ ώστε να δουν τι ακριβώς συνέβη αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ζει. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν κάτω από μεγάλη πίεση και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι όλα ρόδινα αλλά και αυτά συμβαίνουν μερικές φορές. Θα πάρει χρόνο για να επανέλθει επειδή πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με την υγεία ενός αθλητή".

"Να δω το... παιδί μου να μεγαλώνει"

Στη συνέχεια η ηλεκτρονική έκδοση του theguardian κάνει μια αναφορά στην παρουσία του Αναστασίου στις ακαδημίες του Άγιαξ ως προπονητής αλλά και στην παρουσία του ως βοηθός στην Ρέντινγκ και φυσικά στην πρόκληση του Παναθηναϊκού που ψάχνει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν:

"Οι προσδοκίες δεν ήταν τόσο υψηλές. Αλλά επειδή η ομάδα αποδίδει αρκετά καλά ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας βοηθάει. Μου αρέσει να δουλεύω με νέους παίκτες επειδή έχουν την θέληση να μάθουν αλλά σίγουρα θες και κάποιους πιο έμπειρους για να υπάρχει μια καλή μίξη".

Η συνέντευξη ολοκληρώνεται με τον Γιάννη Αναστασίου να αναφέρεται στο Αγγλικό ποδόσφαιρο λέγοντας:

"Λατρεύω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η εμπειρία μου με την Ρέντινγκ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για μένα επειδή είδα πως λειτουργούν τα πράγματα από μέσα. Στην ζωή υπάρχουν πάντα οι πιθανότητες και θα ήταν όμορφα να επιστρέψω κάποια μέρα. Έχω συμβόλαιο τριών χρόνων με τον Παναθηναϊκό το οποίο και θέλω να ολοκληρώσω γιατί υπάρχει ένα καλό πρότζεκτ εδώ. Είναι σαν ένα "μωρό" που αρχίσει και μεγαλώνει, να περπατάει και να μιλάει και θα ήταν φανταστικό να δω πως θα εξελιχθεί".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ