CHAMPIONS LEAGUE

Μπουφόν: "Λογικό να είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα, έχει τον Μέσι..."

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon speaks during a press conference at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 12, 2015. Juventus will play against Real Madrid in a second leg semifinal Champions League soccer match on Wednesday. (ANSA/AP Photo/Andres Kudacki)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon speaks during a press conference at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 12, 2015. Juventus will play against Real Madrid in a second leg semifinal Champions League soccer match on Wednesday. (ANSA/AP Photo/Andres Kudacki) AP

Ο Μάσιμο Αλέγκρι τόνισε πως η χρονιά θα είναι ανεπανάληπτη αν κάνει το τρεμπλ η Γιουβέντους ενώ ο Τζίτζι Μπουφόν ξεκαθάρισε πως δεν πάνε να θυσιαστούν. Μπονούτσι: "Νίκη για τον Κιελίνι και τα θύματα του Χέιζελ".

"O Μπαρτσάλι έχει αποθεραπευτεί. Εάν δεν τα καταφέρει, θα παίξει ο Ογκμπόνα αλλά ο Αντρέα δούλεψε καλά αυτές τις ημέρες. Είναι στη διάθεσή μας για να παίξει από το ξεκίνημα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ γενναίοι επειδή η Μπαρτσελόνα παίζει με τρόπο διαφορετικό από τις άλλες ομάδες.

Δεν φτάνει μόνο να είμαστε προσεκτικοί, να πατάμε καλά στο γήπεδο και να τους περιορίσουμε αλλά θα πρέπει να κυκλοφορούμε καλά τη μπάλα. Φτάσαμε άξια εδώ και είμαστε ήρεμοι. Αυτό το παιχνίδι κλείνει μία εκπληκτική σεζόν, είμαστε μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων και έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Champions League.

Αν καταφέρουμε να νικήσουμε θα είναι μία ανεπανάληπτη χρονιά. Εάν οι μέσοι μας δουλέψουν καλά για να μην τους δώσουν χώρους να περνούν τη μπάλα θα κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι . Δεν έχω αμφιβολίες για τους παίκτες μου. Όσον αφορά στο μαρκάρισμα του Μέσι δεν θα πρέπει να του επιτρέψουμε να αναπτύξει ταχύτητα.

Πρέπει να τον σταματάμε αμέσως", δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Γιουβέντους, και πρόσθεσε:

Μπουφόν: "Λογικό να είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα, έχει τον Μέσι..."

"Στην αρχή ξεκινήσαμε έχοντας στόχο να φτάσουμε στα προημιτελικά, τώρα είμαστε στις δύο καλύτερες ομάδες και θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Ο ρόλος μου είναι να προσθέσω κάτι σε αυτό που η ομάδα ήξερε ήδη να κάνει και κυρίως να την βελτιώσω στην Ευρώπη.

Πώς να σταματήσουμε τους Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες; Είναι τρεις εξωπραγματικοί παίκτες. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να τελειώσει 0-0 το παιχνίδι, πρέπει να πετύχουμε γκολ. Ο Τέβες αξίζει τη Χρυσή Μπάλα για τη σεζόν που έκανε και ο Μπουφόν την αξίζει για την εκπληκτική καριέρα του".

Ο αρχηγός της Γιουβέντους, Τζανλουίτζι Μπουφόν, υπογράμμισε από την πλευρά του ενόψει του τελικού: "Το να βρεθούμε σε έναν τελικό ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει. Δεν πιστεύαμε όμως ότι φέτος θα ήταν μία ιδανική χρονιά για πάρα πολλούς λόγους: η αλλαγή του προπονητή για παράδειγμα.

Ο τελικός ήταν μία αναπάντεχη και όμορφη έκπληξη που μας δίνει μεγάλη χαρά. Η Μπαρτσελόνα ξεκινάει ως φαβορί δικαιολογημένα. Έχουν τον Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Σουάρες και τον Ινιέστα από πίσω: είναι λογικό να είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα. Αλλά εμείς δεν θα πάμε να θυσιαστούμε.

Foto LaPresse - Daniele Badolato
12/05/2015 Madrid ( Italia)
Sport Calcio
Real Madrid - Juventus
Champions League 2014 2015 - Semifinale ritorno - Conferenza stampa Juventus
Nella foto: Gianluigi Buffon

Photo LaPresse - Daniele Badolato
12 May 2015 Madrid ( Italy)
Sport Soccer
Real Madrid - Juventus
Champions League 2014 2015 - Semi-finals second leg - Juventus press conference
In the pic: Gianluigi Buffon
Foto LaPresse - Daniele Badolato 12/05/2015 Madrid ( Italia) Sport Calcio Real Madrid - Juventus Champions League 2014 2015 - Semifinale ritorno - Conferenza stampa Juventus Nella foto: Gianluigi Buffon Photo LaPresse - Daniele Badolato 12 May 2015 Madrid ( Italy) Sport Soccer Real Madrid - Juventus Champions League 2014 2015 - Semi-finals second leg - Juventus press conference In the pic: Gianluigi Buffon LAPRESSE

Έχω έναν γιο που είναι οπαδός του Μέσι και έναν άλλο που είναι φαν του Νεϊμάρ και πιστεύω πως το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ηττημένοι, αν και στο τέλος θα στηρίζουν τη Γιούβε και θα στενοχωρηθούν αν χάσουμε. Το σίγουρο είναι πως θα ήθελα έναν άλλο αντίπαλο στον τελικό...".

Από την πλευρά του ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές των νταμπλούχων Ιταλίας μαζί με τον Μπουφόν, τόνισε: "Ξέρουμε ότι είμαστε ένα σκαλί κάτω από τη Μπαρτσελόνα, όμως στον τελικό οι διαφορές γίνονται πιο μικρές. Είμαστε κόντρα σε έντεκα και η Γιουβέντους είναι εδώ για να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι.

Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν στην τελετή για τη μνήμη των θυμάτων του Χέιζελ και αυτή η ανάμνηση μπορεί να είναι ένα έξτρα ερέθισμα για να κατακτήσουμε το Champions League και να αφιερώσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας που έχασαν τη ζωή τους για την ομάδα της καρδιάς τους.

Μπουφόν: "Λογικό να είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα, έχει τον Μέσι..."

Ο τραυματισμός του Τζόρτζιο (Κιελίνι) είναι σημαντική απώλεια για μας τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια. Η ενέργειά του είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην προετοιμασία του παιχνιδιού για μας. Ξέρουμε ότι είμαστε μία μεγάλη ομάδα και θα νικήσουμε και για εκείνον".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ