CHAMPIONS LEAGUE

Μπουφόν: "Ελπίζω να χάσει ο Ζιντάν, όπως τότε"

Μπουφόν: "Ελπίζω να χάσει ο Ζιντάν, όπως τότε"

Ο Τζανλούτζι Μπουφόν είχε κερδίσει το πρώτο του Μουντιάλ κόντρα στον Ζιντάν και ελπίζει να κάνει το ίδιο και στο Champions League! Ο αρχηγός της Γιουβέντους τόνισε πως ο τελικός δεν είναι δική του κόντρα με τον Ρονάλντο

Πριν 11 χρόνια ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου, όταν η Ιταλία νίκησε τη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 2006, στο τελευταίο ματς της καριέρας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Από τα 11 βήματα ο "Ζιζού" είχε νικήσει τον "Τζίτζι", αλλά ο Ματεράτσι απάντησε, κέρδισε μάλιστα και την αποβολή του αρχηγού των Γάλλων, με τους Ιταλούς να κατακτούν το τρόπαιο στα πέναλτι.

Ο Ζιντάν είναι πλέον προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και ένας από τους κυριότερους... πονοκεφάλους του εν όψει του τελικού του Champions League είναι ο Μπουφόν, ο 39άχρονος πορτιέρε της Γιουβέντους.

"Είχα την ευκαιρία να παίξω κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους, πολλές φορές μετά το τέλος της καριέρας ενός παίκτη ακολουθεί ο πάγκος. Πέρασαν 11 χρόνια μετά από εκείνον τον τελικό και δεν ξαφνιάζομαι που ο Ζιντάν είναι προπονητής της Ρεάλ", τόνισε ο Μπουφόν στην συνέντευξη τύπου στο Κάρντιφ και πρόσθεσε για τον Ζιντάν: "Ακόμη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι νικητής. Ήταν νικητής ως παίκτης, είναι και ως προπονητής. Δεν κέρδιζε όμως πάντα και ελπίζω αυτό να γίνει και αύριο, αλλά δεν στιγμάτιζε την καριέρα του".

Μπουφόν: "Ελπίζω να χάσει ο Ζιντάν, όπως τότε"

Δεν θα μπορούσαν βέβαια οι ρεπόρτερς να μη ρωτήσουν τον Μπουφόν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πολλοί βλέπουν αυτόν τον τελικό ως την δική τους "μάχη".

"Οι ρεπόρτερς λένε τα δικά τους, αλλά δεν συμφωνώ. Δεν θα ονειρευόμουν να βάλω τον εαυτό μου στο ίδιο επίπεδο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλωστε, είναι εντελώς διαφορετικοί οι ρόλοι μας, ο δικός μου είναι να αμύνομαι, αυτού να επιτίθεται. Είμαστε ακριβώς το αντίθετο. Χαίρομαι που τα μίντια το βλέπουν ως μάχη δική μου με τον Ρονάλντο, αλλά δεν είναι πραγματικότητα".

Μπουφόν: "Ελπίζω να χάσει ο Ζιντάν, όπως τότε"

Ο Μπουφόν έχει παίξει σε δύο τελικούς Champions League και έχει χάσει και στους δύο, απ'τη Μίλαν το 2003 και απ'την Μπαρτσελόνα το 2015 και φυσικά τόνισε πως "θα ήταν μία μεγάλη χαρά και η ικανοποίηση η κατάκτηση του τροπαίου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη ζωή από το να επιβραβεύεσαι, καθώς ξέρεις πόσο έχεις δουλέψει, πόσο έχεις ιδρώσει".

Δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία να εκθειάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ντάνι Άλβες, καθώς έχουν κερδίσει τόσα πολλά, αλλά παραμένουν ταπεινοί και πραγματικά επαγγελματίες. Ανέφερε μάλιστα πως αν και είναι 39 ετών, ακόμη μαθαίνει πράγματα από αυτούς τους παίκτες.

Όσον αφορά στο ματς, ανέφερε: "Πάντα παραμονή ενός τέτοιου αγώνα πρέπει να βρεις την συγκέντρωσή σου, νιώθεις έναν μικρό φόβο και σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά έχει και επίγνωση των δυνατοτήτων σου και αυτό είναι το βασικό σου όπλο".

Μπουφόν: "Ελπίζω να χάσει ο Ζιντάν, όπως τότε"

photos: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ