CHAMPIONS LEAGUE

Μπουφόν: "Δικαιοσύνη να νικήσει η Ατλέτικο"

Μπουφόν: "Δικαιοσύνη να νικήσει η Ατλέτικο"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μιλά ως εκπρόσωπος της MasterCard για τον τελικό του Champions League που διεξάγεται το Σάββατο στην πατρίδα του και τονίζει πως αν υπάρχει δικαιοσύνη θα πρέπει η Ατλέτικο να πάρει το τρόπαιο (video)

Πέρσι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έπαιξε στον τελικό του Champions League, με την Γιουβέντους να χάνει από την Μπαρτσελόνα και φέτος είναι στεναχωρημένος που δεν θα είναι ξανά στο μεγάλο ραντεβού, κυρίως επειδή διεξάγεται στην Ιταλία.

Ο 37άχρονος πορτιέρε δεν θα δεχόταν να παίζει μόνο στο Champions League και όχι και στο πρωτάθλημα, όπως είχε γίνει με τον Κασίγιας πέρσι στην Ρεάλ, για την οποία φέτος δεν πιστεύει πως πρέπει να πάρει το τρόπαιο! Αν υπάρχει δικαιοσύνη θα πρέπει να το πάρει η Ατλέτικο, εκτιμά ο Μπουφόν! Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή του...

Πόση σημασία έχουν τα στατιστικά και οι αριθμοί για εσένα;

"Στην αρχή της καριέρας μου δεν έδινα τόσο μεγάλη σημασία. Μεγαλώνοντας όμως, ξεκίνησα να συνειδητοποιώ πόσο μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν μεγαλύτερη κατανόηση του παιχνιδιού".

Πώς συγκρίνεται η σημερινή ομάδα της Ιταλίας με αυτές του παρελθόντος;

"Η εθνική ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με διάφορες αλλαγές. Έχουμε μία νέα γενιά ανερχόμενων παικτών, οι οποίοι πιστεύω πως έχουν πολύ μέλλον. Θα μπορούσε να γίνει πιο δύσκολο αυτό το καλοκαίρι, όμως αισθάνομαι ότι έχουμε ευκαιρίες να γίνουμε ανταγωνιστικοί".

Πόσο σημαντικός θα είναι ο Paul Pogba για τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι;

"Ο Pogba έχει διανύσει μιάμιση εκπληκτική σεζόν. Οι αποδόσεις του έχουν βελτιωθεί πλέον και είναι εξαιρετικές, τόσο η τοποθέτησή του στο γήπεδο, όσο και η τεχνική του. Δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη και περιμένω να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά το καλοκαίρι.

Θα σας πείραζε να παίζετε μόνο σε αγώνες του UEFA Champions League την επόμενη σεζόν, όπως έκανε ο Casillas στο παρελθόν;

"Θέλω να παίζω σε όλους τους αγώνες. Πιστεύω ότι το να παίζεις σε κρατά σε εγρήγορση και θα ήταν ευεργετικό να παίζω και στη Serie A και σε αγώνες του UEFA Champions League".

Μπουφόν: "Δικαιοσύνη να νικήσει η Ατλέτικο"

Τα τρόπαια που δεν έχετε κατακτήσει ακόμα αποτελούν κίνητρο;

"Θα ήταν αδύνατο –ή πολύ δύσκολο- να κερδίσω τα πάντα, αλλά έχω υπάρξει πολύ τυχερός και έχω κερδίσει μεγάλους τίτλους. Παραμένω αποφασισμένος από την πρόκληση του ποδοσφαίρου και, με κάθε διοργάνωση ή αγωνιστική περίοδο, ελπίζω να προσθέτω και άλλα στη συλλογή μου".

Στενοχωρηθήκατε που θα χάσετε τον τελικό του UEFA Champions League στο Μιλάνο;

"Ναι, στενοχωρήθηκα. Το San Siro είναι ένα γήπεδο ανεκτίμητης αξίας. Έχει φιλοξενήσει πολλούς ξεχωριστούς αγώνες. Θα ήταν εκπληκτικό να ήμουν μέρος αυτού, αλλά δεν ήταν γραφτό. Τώρα ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά".

Πώς νιώσατε με τον υποβιβασμό της Juventus; Είχατε κίνητρο να επανέλθετε;

"Φυσικά. Δεν έμοιαζε σωστό και δεν το νιώσαμε δίκαιο. Είχαμε όλοι σημαντικό κίνητρο να επανέλθουμε άμεσα στην πρώτη κατηγορία".

Υπάρχουν πράγματα εκτός ποδοσφαίρου που θα θέλατε να βελτιώσετε;

"Υπάρχει χώρος για βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής μου".

Τι γνώμη έχετε για τον Robert Lewandowski και την εθνική ομάδα της Πολωνίας;

"Η εθνική ομάδα της Πολωνίας είναι πολύ δυνατή και ο Lewandowski είναι σήμερα ένας παίκτης παγκοσμίου κλάσης. Είναι αστέρι στο γήπεδο και προβλέπω ότι η εθνική ομάδα της Πολωνίας θα γίνει καλύτερη, στα επόμενα τέσσερα χρόνια".

Τι αντίκτυπο θα έχει ο Antonio Conte στην Premier League;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που πάει σε ένα κορυφαίο σύλλογο. Θα είναι πετυχημένος, καθώς έχει την προσωπικότητα γι’ αυτό. Τεχνικά είναι ιδιοφυής και θα αφήσει το στίγμα του στην Αγγλία".

Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τον τελικό του UEFA Champions League;

"Αν υπάρχει δικαιοσύνη, θα κερδίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα πρέπει να τους ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουν, δύο χρόνια πριν, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο παιχνίδι μετά από 95 λεπτά, και μπορεί φέτος να είναι γραφτό τους να κερδίσουν. Αν χάσουν ξανά, θα τους είναι πολύ δύσκολο".

Ποιο είναι το φαβορί να κερδίσει το UEFA European Championship 2016;

"Οι διοργανωτές (Γαλλία) θα είναι δυνατοί. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας και το κίνητρο για να πετύχουν. Η ομάδα της Γερμανίας είναι, επίσης, πολύ δυνατή και έμπειρη, ενώ αυτή της Ισπανίας πηγαίνει καλά και μπορεί να κερδίσει μία άλλη ομάδα. Αυτές οι τρεις είναι οι αγαπημένες μου, αλλά ευελπιστώ πως οι Ιταλοί θα είναι οι πρωταθλητές"!

Τι αντίκτυπο έχει ο Patrice Evra στα αποδυτήρια της Juventus;

"Ο Patrice είναι εξαιρετικός. Είναι διακριτικά δημιουργικός και έχει μεγάλη εμπειρία. Σκέφτεται ευθέως και είναι ένας αρχηγός, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο γήπεδο".

Ανησυχείτε για την ασφάλεια στο UEFA European Championship 2016;

"Στη σημερινή εποχή, η ασφάλεια δεν είναι ποτέ δεδομένη αλλά, ως παίκτες, πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στους αγώνες μας. Φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει επίσης να θέλουμε να προσφέρουμε και ψυχαγωγία, ελπίζω πως θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε".

Τι ελπίζετε να πετύχετε τον επόμενο χρόνο με την Juventus;

"Έχουμε καλούς παίκτες αλλά, αν κάποιος από αυτούς αφήσει την ομάδα, είναι σημαντικό να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον αντίστοιχης κλάσης ή ακόμα και καλύτερης. Θα αγωνιστούμε και ελπίζω να κερδίσουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις".

Το video της συνέντευξης...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ