CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

BARCELONA, SPAIN - APRIL 03:  Lionel Messi (R) of Barcelona celebrates with team-mate Cesc Fabregas after scoring the opening goal during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between FC Barcelona and AC Milan at the Camp Nou stadium on April 3, 2012 in Barcelona, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - APRIL 03: Lionel Messi (R) of Barcelona celebrates with team-mate Cesc Fabregas after scoring the opening goal during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between FC Barcelona and AC Milan at the Camp Nou stadium on April 3, 2012 in Barcelona, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images) GETTY IMAGES

Με δύο εκτελέσεις πέναλτι του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 την Μίλαν στο "Καμπ Νόου" και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League για 5η σερί χρονιά. Ισοφάρισε τον Αλταφίνι ο Μέσι (videos)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Μίλαν στο "Καμπ Νόου" και σε συνδυασμό με το 0-0 του Μιλάνο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές με δύο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, αλλά το δεύτερο είναι από αυτά που δεν δίνονται.

Ο Νοτσερίνο ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει σε 1-1, σκορ που έδινε πρόκριση στην Μίλαν, ενώ το ματς τελείωσε μετά το τυχερό γκολ του Ινιέστα στο 53'.

Η Μπαρτσελόνα πάει στα ημιτελικά για 5η συνεχόμενη χρονιά (περιμένει Τσέλσι ή Μπενφίκα) και συνεχίζει την προσπάθεια για 2ο σερί τρόπαιο, κάτι που έχει καταφέρει τελευταία η Μίλαν ('89, '90).

Ο Λιονέλ Μέσι ανοίγοντας το σκορ έγινε ο πρώτος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία του Champions League που φτάνει τα 13 σε μία σεζόν (είχε 12 ο Φαν Νίστελροοϊ), ενώ έγινε και ο νεότερος παίκτης που φτάνει τα 50 γκολ στην διοργάνωση.

Με το δεύτερο γκολ του ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση γενικότερα στο κύπελλο πρωταθλητριών, αυτή του Ζοζέ Αλταφίνι της Μίλαν την περίοδο 1962-63 με 14 γκολ.

Live από τα Friday's

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

Το Sport24.gr μετάδωσε ζωντανά τον αγώνα από το TGI Friday's στο Κεφαλάρι. Ο Ηλίας Ευταξίας σχολίασε, ο Θοδωρής Κουνάδης περιέγραψε, ο Γρηγόρης Μπάτης "διέδωσε" κι ο Γιώργος Μαρκόπουλος φωτογράφισε (όλοι τους έφαγαν και ήπιαν).

Δείτε ξανά το live από το... τραπέζι των Friday's.

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1

Σκόρερς: 11' πέν. και 41' πέν. Μέσι, 53' Ινιέστα / 33' Νοτσερίνο

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Στο 5' ο Αμπιάτι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Μέσι, ενώ νωρίτερα η Μίλαν είχε απειλήσει δύο φορές, χωρίς τελική προσπάθεια όμως.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 7' για την Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να αστοχεί από πλάγια θέση στο τετ-α-τετ με τον Αμπιάτι, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Κουένκα.

Στο 10ο λεπτό οι Καταλανοί κέρδισαν πέναλτι, με τον Αντονίνι να είναι απρόσεκτος και να ανατρέπει τον Μέσι στη περιοχή.

Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε (έπεσε σωστά ο Αμπιάτι στην δεξιά του γωνία), κάνοντας το 1-0 για την Μπαρτσελόνα στο 11', με το 13ο γκολ του στο φετινό Champions League.

Η ισοφάριση της Μίλαν

Η Μίλαν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με σκόρερ τον Αντόνιο Νοτσερίνο στο 33', στην πρώτη της καλή προσπάθεια στο ματς.

Ο Ρομπίνιο ήταν αυτός που με εξαιρετική κίνηση δημιούργησε την φάση αποφεύγοντας 3 παίκτες με όμορφη ντρίμπλα και τροφοδότησε τον Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος με πλάτη στο τέρμα έξω από την περιοχή αμέσως έδωσε δεξιά στον Νοτσερίνο και ο Ιταλός διεθνής βγήκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, τον οποίο και νίκησε για το 1-1 με εξαιρετικό πλασέ.

Πέναλτι;

Ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιόρν Κάιπερς, έδωσε και δεύτερο πέναλτι στην Μπαρτσελόνα για κράτημα του Νέστα στον Μπουσκέτς στο 40'. Όντως τον κράτησε, αλλά αυτά τα πέναλτι δεν δίνονται, ενώ την ίδια στιγμή περιμένοντας την εκτέλεση του κόρνερ και ο Πουγιόλ κράταγε τον Νέστα στα... σκριν!

Ο Μέσι φυσικά έστησε την μπάλα στην βούλα και ευστόχησε δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα στο 41', κάνοντας το 2-1 με το 14ο γκολ του φέτος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Λίγο άουτ πέρασε η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσάβι στο 49', ενώ το 3ο γκολ για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 53' από τον Ινιέστα και με αρκετή δόση τύχης.

Ο Μέσι σούταρε έξω από την περιοχή και ο Μεξές κόντραρε, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ινιέστα, ο οποίος από το πουθενά βρέθηκε μόνος με τον Αμπιάτι και με πλασέ τον νίκησε για το 3-1.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα από πάσα του Μέσι βρέθηκε μόνος με τον Αμπιάτι στο 69', αλλά πλάσαρε άσχημα με το αριστερό και αστόχησε.

Ο Αλεσάντρε Πάτο στο 69' μπήκε στο ματς επιστρέφοντας από τραυματισμό, αλλά δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε στο 83' από τον Μάξι Λόπες.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (75' Αντριάνο), Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (63' Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (78' Σεϊντού Κεϊτά), Κουένκα, Μέσι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Μεξές, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (61' Ακουϊλάνι), Νοτσερίνο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (69' Πάτο) (83' Μάξι Λόπες), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς.

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν). 4 Κακά (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ