CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Η Μπαρτσελόνα πέρασε στα ημιτελικά του Champions League για 6η σερί χρονιά μετά το 1-1 με την Παρί Σεν-Ζερμέν στο "Καμπ Νόου". Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στο ματς μέχρι να μπει ο Μέσι στο 62' και για 21 λεπτά είχαν σκορ πρόκρισης (videos)

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League χάρη στα εκτός έδρας γκολ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παρί Σεν-Ζερμέν στο "Καμπ Νόου", ενώ 2-2 ήταν το σκορ στο Παρίσι στο πρώτo ματς.

Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στο ματς μέχρι το 62ο λεπτό, μέχρι δηλαδή να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Λιονέλ Μέσι.

Η Παρί λοιπόν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50' με τον Χαβιέρ Παστόρε και κράτησε σκορ πρόκρισης για 21 λεπτά, καθώς στο 71' ισοφάρισε ο Πέδρο και χάρισε την πρόκριση στην "Μπάρτσα".

Αυτή είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που η Μπαρτσελόνα πάει στους "4" της Ευρώπης και συνολικά 15η στην ιστορία της, ενώ η Παρί έχασε την ευκαιρία να φτάσει στα ημιτελικά για 2η φορά (μοναδική το 1995 που αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Μίλαν).

Η κλήρωση για τα ημιτελικά θα διεξαχθεί την Παρασκευή (12 Απριλίου) με δύο ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) και δύο γερμανικές (Ντόρτμουντ, Μπάγερν).

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Σκόρερς: 71' Πέδρο / 50' Παστόρε

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Στην πρώτη επίθεση του αγώνα η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ σε επικίνδυνο σημείο, ο Τσάβι το εκτέλεσε στο 2' και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Από λάθος του Μπουσκέτς στο κέντρο ο Εσεκιέλ Λαβέτσι βγήκε στη αντεπίθεση, αλλά δεν έκανε καλό τελικό κοντρόλ, έτσι ο Πικέ πρόλαβε και τον έκοψε πριν πλασάρει τον Βίκτορ Βαλντές.

Με τον Μέσι να είναι στον πάγκο η Παρί Σεν-Ζερμέν πήρε το έλεγχο στο ματς και μετά τα δύο σουτ του Λούκας Μόουρα και αυτό του Λαβέτσι ακολούθησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους δύο τελευταίους.

Στο 24' ο Λαβέτσι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές και ο Ισπανός πορτιέρο απέκρουσε το πλασέ του, όπως απέκρουσε δύσκολα στο "γάμα" την κοντινή κεφαλιά του Λούκας Μόουρα, από την σέντρα του Ιμπραχίμοβιτς στο 28'.

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Παρί Σεν-Ζερμέν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου αυτό το εξαργύρωσε, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χαβιέρ Παστόρε στο 50'.

Οι Γάλλοι βγήκαν για πολλοστή φορά στην αντεπίθεση, ο Παστόρε έκανε το "ένα-δύο" με τον Ιμπραχίμοβιτς, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Βίκτορ Βαλντές για το 0-1.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 10: Daniel Alves of Barcelona fails to stop Javier Pastore of PSG score the first goal during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between Barcelona and Paris St Germain at Nou Camp on April 10, 2013 in Barcelona, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - APRIL 10: Daniel Alves of Barcelona fails to stop Javier Pastore of PSG score the first goal during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between Barcelona and Paris St Germain at Nou Camp on April 10, 2013 in Barcelona, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) GETTY IMAGES
Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Απελπιστικά άστοχος ήταν ο Ντάνι Άλβες στο 62' σε σουτ μέσα από την περιοχή και αμέσως μετά μπήκε στο ματς ο Λιονέλ Μέσι.

Οι γηπεδούχοι "ανέβηκαν" άμεσα μετά την είσοδο του Αργεντινού και στο 64' ο Ινιέστα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά τον πρόλαβε ο Αλέξ, ενώ ο Σίριγκου ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε το σουτ του Πικέ, αλλά και του Ινιέστα εν συνεχεία.

Η απάντηση της "Μπάρτσα" τελικά ήρθε στο 71' με σκόρερ τον Πέδρο με σουτ από το ύψος της περιοχής, με την ασίστ του Βίγια να είναι εξαιρετική, ενώ η φάση ήταν δημιούργημα του Λιονέλ Μέσι.

Barcelona's forward Pedro Rodriguez celebrates after scoring during the UEFA Champions League quarter final second-leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain at Camp Nou stadium in Barcelona on April 10, 2013.     AFP PHOTO/ LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's forward Pedro Rodriguez celebrates after scoring during the UEFA Champions League quarter final second-leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain at Camp Nou stadium in Barcelona on April 10, 2013. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Αντριάνο (62' Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (84' Σονγκ), Φάμπρεγκας (62' Μέσι).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ (88' Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Βεράτι (83' Μπέκαμ), Τιάγκο Μότα, Λούκας Μόουρα, Παστόρε, Λαβέτσι (81' Γκαμεϊρό), Ιμπραχίμοβιτς.

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1
Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1
Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1

Ο πίνακας των σκόρερς:

11 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

6 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ζόνας (Βαλένθια)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Αλάν (Μπράγκα)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

4 γκολ

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ 1-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ