CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0

AC Milan's French defender Philippe Mexes (L) fights for the ball with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Champions League quarter-finals first leg football match AC Milan vs FC Barcelona on March 28, 2012 at San Siro stadium in Milan.      AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA (Photo credit should read ALBERTO LINGRIA/AFP/Getty Images)
AC Milan's French defender Philippe Mexes (L) fights for the ball with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Champions League quarter-finals first leg football match AC Milan vs FC Barcelona on March 28, 2012 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA (Photo credit should read ALBERTO LINGRIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μίλαν με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κατάφερε να μην δεχτεί γκολ από την Μπαρτσελόνα και με το 0-0 στο Μιλάνο πάει στην Βαρκελώνη θέλοντας ακόμη και ισοπαλία (video)

Μίλαν και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο "Σαν Σίρο", έτσι τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς του "Καμπ Νόου" σε μία εβδομάδα.

Οι "ροσονέρι" έδωσαν βάση στην άμυνα και πήραν αυτό που ουσιαστικά ήθελαν, να μην δεχτούν γκολ δηλαδή, έτσι και με ισοπαλία στην Βαρκελώνη μπορούν να πάρουν την πρόκριση.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη και είχε συντριπτικά την κατοχή, περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τις δύο κλασικότερες τις είχαν οι Ιταλοί στο πρώτο ημίχρονο με Ρομπίνιο και Ιμπραχίμοβιτς να χάνουν ανεπανάληπτα τετ-α-τετ.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν 2.5 χρόνια να μην σκοράρουν σε ματς του Champions League, ενώ εντύπωση έκαναν οι φωνές του Μέσι στον Τέγιο, όταν τελευταίος επέλεξε να σουτάρει και να μην του δώσει πάσα.

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0

Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο

Διαιτήτης: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Μίλαν ξεκίνησε δυναμικά και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 3' με τον Ρομπίνιο μόνο στην περιοχή να μην πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ νωρίτερα το σουτ του Μπόατενγκ κόντραρε στον Πικέ.

Εν συνεχεία η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά και η δεύτερη ευκαιρία για τους Ιταλούς ήταν, με τον Ζέεντορφ στο 20' να βγάζει τετ-α-τετ τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τον Βίκτορ Βαλντές, αλλά ο Σουηδός έκανε αδύναμο πλασέ και ο Ισπανός μπλόκαρε.

Η πρώτη καλή τελική προσπάθεια για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 26', με τον Αμπιάτι να αποκρούει το κοντινό σουτ του Τσάβι, ο οποίος είχε χάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Μέσι.

Στο 34' ο Λιονέλ Μέσι ουσιαστικά δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 35' ο Αλέξις Σάντσες έφυγε στην αντεπίθεση και το σουτ του πρόλαβε και έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν ο Αντονίνι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το σουτ του Ινιέστα πέρασε λίγο άουτ στο 47' και εν συνεχεία ένα χτύπημα του Ντάνι Άλβες έβγαλε νοκ-άουτ τον Ρομπίνιο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 52' από τον Στεφάν Ελ Σααραουΐ.

Ο Κριστιάν Τέγιο στο 73' σούταρε άστοχα αφού ταλαιπώρησε από αριστερά τον Μπονέρα, ο οποίος άφησε το δεξί άκρο της άμυνας δύο λεπτά αργότερα και έπαιξε στόπερ αντί του Νέστα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μεσμπά.

Στο 77' ο Αμπροζίνι με σωτήριο τάκλιν άλλαξε πορεία στο σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή, ενώ μετά την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Πουγιόλ.

Στο 88' η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το σημαντικό εκτός έδρας γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αμπιάτι να κάνει σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Μέσι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Μπονέρα, Νέστα (75' Μεσμπά), Μεξές, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ, Μπόατενγκ (67' Εμάνιουελσον), Ρομπίνιο (52' Ελ Σααραουΐ), Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα (65' Τέγιο), Αλέξις Σάντσες (77' Πέδρο), Μέσι.

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ