CHAMPIONS LEAGUE

Μέσι δεν ξαναβρήκες, Πεπ

Μέσι δεν ξαναβρήκες, Πεπ
© REUTERS

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει ύστερα από 1,5 χρόνο στο "Καμπ Νόου" και το Sport24.gr θυμίζει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις του Καταλανού τεχνικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν καθόταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου.

Το βράδυ της Τετάρτης (19/10) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Μία αναμέτρηση με ξεχωριστή σημασία για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος επιστρέφει στο "Καμπ Νόου" και πάλι ως αντίπαλος, ύστερα από 1,5 χρόνο.

Ήταν 6 Μαΐου του 2015, όταν η Μπάγερν Μονάχου ταξίδεψε στο Μόναχο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους "μπλαουγκράνα" για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο κόσμος επιφύλασσε μία μοναδική υποδοχή στον Καταλανό τεχνικό, αλλά αντίθετα ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε... όρεξη για συναισθηματισμούς, παρά την μεγάλη αγάπη του στον Πεπ.

Η ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟ ΤΟΝ ΠΕΠ

Άλλωστε, ο Γκουαρδιόλα έπρεπε να το περιμένει, αφού λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε βρεθεί στο "Καμπ Νόου" ως θεατής-κατάσκοπος στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Σίτι για τη φάση των "16" του Champions League και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της μαγικής ντρίμπλας του Μέσι πάνω στον Τζέιμς Μίλνερ, η οποία και τον άφησε άφωνο.

Επιστρέφοντας στην 6η Μαΐου, ο Αργεντινός επιθετικός προσέφερε ένα απίθανο "one man show", σκορπώντας την άμυνα των Βαυαρών στα τελευταία 15 λεπτά. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο σπουδαίος Μάνουελ Νόιερ κρατούσε ζωντανή την Μπάγερν με εντυπωσιακές αποκρούσεις και έλεγε "όχι" στις... ορέξεις των Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ "ΛΙΟ" ΚΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Όμως, ο "Λίο" βρήκε τελικά τη λύση μ' ένα τρομερό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γερμανό γκολκίπερ. Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 80' ο Αργεντινός σούπερ σταρ "πλήγωσε" για δεύτερη φορά τον πρώην προπονητή του, πετυχαίνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Θύμα του, αυτή τη φορά, ο Τζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει το τρομερό σόλο του Μέσι, με αποτέλεσμα να "φάει" μία επική τούμπα, προτού ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη λόμπα. Το θρίαμβο ολοκλήρωσε στο 94' ο Νεϊμάρ, ύστερα από τρομερή ασίστ του Μέσι.

Παρ' όλα αυτά, τις εντυπώσεις "έκλεψε" η αντίδραση του Γκουαρδιόλα μετά το πρώτο γκολ του "Λίο" - είναι εμφανές πως τα είχε με τους παίκτες της Μπάγερν, αλλά και την... τύχη του.

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΙ Ο ΘΕΡΜΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν έδινε πολλές ελπίδες στους Βαυαρούς εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου. Παρ' όλα αυτά, ο αγώνας στο "Allianz Arena" άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο 7ο λεπτό ο Μεχντί Μπενατιά έβαλε μπροστά την Μπάγερν με όμορφη κεφαλιά.

Όμως, η χαρά των παικτών του Πεπ κράτησε μόλις 8 λεπτά, καθώς με τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού, ο Νεϊμάρ έφερε το ματς στα ίσα, ύστερα από όμορφη ασίστ του Μέσι που συνέχισε με... φόρα απ' το πρώτο ματς. Οι Καταλανοί εκμεταλλεύτηκαν την απογοήτευση των Βαυαρών και έκαναν την μεγάλη ανατροπή με σκόρερ ξανά τον Νεϊμάρ, σε μία φάση που ξεκινά από κεφαλιά-πάσα του Μέσι στον Σουάρες.

Κατά την είσοδο των δύο ομάδων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Γκουαρδιόλα πλησίασε τον Μέσι και είχαν μία σύντομη συζήτηση σε όμορφο κλίμα, η οποία ολοκληρώθηκε μ' ένα θερμό εναγκαλισμό. Ο Πεπ γνώρισε καλύτερα απ' όλους πως οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση είχαν "εξανεμιστεί" εξαιτίας του Αργεντινού σταρ. Γι' αυτό το λόγο κι επέλεξε να τον "συνεχάρη" με τον τρόπο του.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε μία τυπική διαδικασία, αλλά παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά και να πάρει τη νίκη με 3-2. Μία νίκη περισσότερο γοήτρου για τους Βαυαρούς, παρά ουσίας. Μετά το τέλος του αγώνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γκουαρδιόλα δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον πρώην παίκτη του.

"Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Τον συγκρίνω με τον Πελέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αυτό το ποδόσφαιρο. Είναι και πάλι παρών. Είναι ξανά στο επίπεδο, όπου είχα την τιμή να τον προπονώ. Είναι και πάλι στα καλύτερά του", ήταν το σχόλιο του Πεπ.

Μέσι δεν ξαναβρήκες, Πεπ

Πέρασαν 532 ημέρες από εκείνο το βράδυ. Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν απόψε, αυτή τη φορά σε παιχνίδι ομίλων. Αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Ο ένας θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, κι ο άλλος θα προσπαθήσει απ' τον πάγκο να τον περιορίσει προκειμένου να χαρίσει στους "πολίτες" ένα σημαντικό αποτέλεσμα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Μπορεί την τελευταία φορά ο Μέσι να τον "πλήγωσε", όμως ο Γκουαρδιόλα, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου χαίρεται πολύ όταν τον βλέπει μέσα στο γήπεδο, έστω κι ως αντίπαλο. "Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα. Χαίρομαι που ξεπέρασε τον τραυματισμό μου. Πάντα χαίρομαι να τον βλέπω να παίζει. Πάντα."

Τα λέμε και στο twitter: @ilkallonas

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ