CHAMPIONS LEAGUE

Με Μήτρογλου η Μπενφίκα, 1-0 την Ντόρτμουντ

Με Μήτρογλου η Μπενφίκα, 1-0 την Ντόρτμουντ

Μια ευκαιρία έκανε η Μπενφίκα και ο Μήτρογλου την μετέτρεψε σε γκολ, έτσι οι "αετοί" νίκησαν 1-0 την Ντόρτμουντ. Μοιραίος ο Ομπαμεγιάνγκ για την Μπορούσια, έχασε δύο τετ-α-τετ και ένα πέναλτι! (videos)

Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη, αλλά η Μπενφίκα είχε την ουσία, δηλαδή τον Κώστα Μήτρογλου και νίκησε 1-0 την Μπορούσια, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Έλληνας στράικερ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στην μοναδική πραγματική ευκαιρία της Μπενφίκα, με τον Λουιζάο να κάνει την ασίστ στην 500ή εμφάνιση εμφάνισή του με τους "αετούς". Μάλιστα ο αρχηγός μία μέρα πριν είχε κλείσει τα 36 χρόνια του.

Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Έντερσον Μοράες έκανε εξαιρετική εμφάνιση, σε αντίθεση με τον Πιέρ-Εμερίκ ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έχασε δύο τετ-α-τετ και ένα πέναλτι!

LISBON, PORTUGAL - FEBRUARY 14: Benfica's forward Kostas Mitroglou from Greece celebrates Benfica goal during SL Benfica v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Round of 16: First Leg  match at Estadio da Luz on February 14, 2017 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Carlos Rodrigues/UEFA via Getty Images)
LISBON, PORTUGAL - FEBRUARY 14: Benfica's forward Kostas Mitroglou from Greece celebrates Benfica goal during SL Benfica v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Round of 16: First Leg match at Estadio da Luz on February 14, 2017 in Lisbon, Portugal. (Photo by Carlos Rodrigues/UEFA via Getty Images) UEFA VIA GETTY IMAGES

*** θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0

Σκόρερ: 48' Μήτρογλου

Γήπεδο: "Estádio da Luz", Λισαβόνα

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Ανώτερη η Ντόρτμουντ στο πρώτο ημίχρονο, είχε κατοχή πάνω από 60% και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους.

Αντιθέτως, την εστία της Μπενφίκα απείλησε στο 4' ο Ντεμπελέ, στο 10' ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε σπουδαία ευκαιρία, αστοχώντας από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 24' ο Λίντελεφ σταμάτησε τον Ντεμπελέ.

Η πρώτη ευκαιρία της Μπενφίκα ήρθε στο 48' και ο Κώστας Μήτρογλου την εκμεταλλεύτηκε, ανοίγοντας το σκορ από κοντά, αφού κατάφερε να κοντρολάρει έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Πίτσι και την κεφαλιά-πάσα του Λουιζάο.

Αμέσως η Ντόρτμουντ άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, στο 51' ο Έντερσον Μοράες σταμάτησε τον Ντεμπελέ και στο 53' ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε νέα σπουδαία εικαιρία, αστοχώντας σε τετ-α-τετ, όπως και στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι στο 57' με χέρι του Φέισα, ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν κακή, ακριβώς στο κέντρο του τέρματος και ο Έντερσον Μοράες έμεινε στην θέση του και απέκρουσε.

Μοιραίος ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στην καριέρα του και στο 62' ο Τόμας Τούχελ τον αντικατέστησε με τον Αντρέ Σέρλε!

Οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν υπεροχή, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ δεν ήρθε, έτσι η ρεβάνς σε δύο εβδομάδες δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Ελιζέου, Φέισα, Πίτσι, Σάλβιο, Αντρέ Καρίγιο (46' Φιλίπε Αουγκούστο), Ράφα Σίλβα (67' Σέρβι), Μήτρογλου (75' Ραούλ Χιμένες).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Ντουρμ, Ραφαέλ Γκερέιρο (82' Πούλισιτς), Ουσμάν Ντεμπελέ, Ρόις (82' Γκονσάλο Κάστρο), Ομπαμεγιάνγκ (62' Σέρλε).

*χαμένο πέναλτι 58' Ομπαμεγιάνγκ (απόκρουση Έντερσον Μοράες)

Με Μήτρογλου η Μπενφίκα, 1-0 την Ντόρτμουντ
Με Μήτρογλου η Μπενφίκα, 1-0 την Ντόρτμουντ

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (14/2)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Τετάρτη (15/2)

Ρεάλ - Νάπολι

Μπάγερν - Άρσεναλ

Τρίτη (21/2)

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Τετάρτη (22/2)

Πόρτο - Γιουβέντους

Σεβίλλη - Λέστερ

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**ρεβάνς σε δύο εβδομάδες

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0 (highlights)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0 (extended highlights)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0 (goal)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ