CHAMPIONS LEAGUE

Με Γουόλκοτ η Άρσεναλ, ανατροπή η Παρί

Με Γουόλκοτ η Άρσεναλ, ανατροπή η Παρί
© GRAHAM CHADWICK

Με δύο γρήγορα γκολ του Θίο Γουόλκοτ, η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Βασιλείας και είναι στην κορυφή. Μαζί της και η Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία νίκησε 3-1 με ανατροπή την Λουντογκόρετς (videos)

Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζέρμέν πήραν τις πρώτες τους νίκες στο φετινό Champions League, με την πρώτη να επικρατεί 2-0 της Βασιλείας και την δεύτερη με 3-1 της Λουντογκόρετς, με ανατροπή στην Σόφια.

Και τα δύο γκολ των "κανονιέρηδων" τα πέτυχε ο Θίο Γουόλκοτ από ασίστς του Αλέξις Σάντσες, ενώ δύο γκολ πέτυχε και ο Έντινσον Καβάνι για τους Παριζιάνους, για τους οποίους είχε ισοφαρίζει ο Μπλεζ Ματουιντί.

Μόλις ένα λεπτό πριν διαμορφώσει το τελικό 1-3 ο Καβάνι, η Λουντογκόρετς είχε χάσει πέναλτι, με τον Αλφόνς Αρεολά να αποκρούει την εκτέλεση του Μότσι.

Με Γουόλκοτ η Άρσεναλ, ανατροπή η Παρί

Άρσεναλ - Βασιλεία 2-0

Σκόρερ: 7' και 24' Γουόλκοτ

Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Στην πρώτη της ευκαιρία η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, με τον Θίο Γουόλκοτ να κάνει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά έπειτα από στην σέντρα του Αλέξις Σάντσες από αριστερά.

Ίδιοι οι πρωταγωνιστές και στο 24', με τον Γουόλκοτ να κάνει το 2-0 με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, αφού μπήκε στην περιοχή, κάνοντας το "ένα-δύο" με τον Σάντσες.

Στο 33' ο Βάλτσικ σταμάτησε τον Αλέξις Σάντσες σε τετ-α-τετ, ενώ καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν για τους γηπεδούχους οι Μεσούτ Εζίλ και Ιουόμπι.

Μοναδική ευκαιρία για την Βασιλεία ήταν αυτή του Μπιάρνασον στο 62', με τον Οσπίνα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σου του Ισλανδού.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ (75' Γκιμπς), Γκρανίτ Τζάκα, Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ, Γουόλκοτ (70' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Ιουόμπι (70' Ελνενί), Αλέξις Σάντσες.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (5-3-2): Βάλτσικ, Λανγκ, Σούχι, Ταουλάντ Τζάκα, Μπαλάντα, Τραορέ, Τσούφι (71' Ελιουνουσί), Μπιάρνασον (79' Ντελγκάδο), Φράνσον, Στέφεν, Ντουμπιά (57' Σποράρ).

Τα αδέλφια: Ταουλάντ Τζάκα (Βασιλεία & εθνική Αλβανίας) και Γκρανίτ Τζάκα (Άρσεναλ & εθνική Ελβετίας)...

Με Γουόλκοτ η Άρσεναλ, ανατροπή η Παρί

Λουντογκόρετς - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-3

Σκόρερς: 15' Ναταναέλ Πιμιέντα / 41' Ματουιντί, 55' και 60' Καβάνι

Γήπεδο: "Vasil Levski", Σόφια

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η Λουντογκόρετς κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Παριζιάνους, καθώς άνοιξε το σκορ στο 15' με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, Ναταναέλ Πιμιέντα.

Από πανέμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Μπλεζ Ματουιντί έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ και στο 41' νίκησε στο τετ-α-τετ τον Στογιάνοφ με αριστερό πλασέ στην κλειστή γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (ασίστ ο Βεράτι).

Από εκτέλεση φάουλ του Άνχελ ντι Μαρία, ο Έντινσον Καβάνι με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 55' και ο ίδιος στο 60' σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, αυτήν την φορά με πλασέ από ασίστ του Λούκας Μόουρα.

Μόλις ένα λεπτό πριν το 1-3 από τον Καβάνι, οι Βούλγαροι είχαν χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, καθώς ο Αλφόνς Αρεολά απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ρουμάνου, Κοσμίν Μότσι.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Στογιάνοφ, Μίνεφ, Μότσι, Παλομίνο, Ναταναέλ Πιμιέντα, Ντιάκοφ, Αντριαναντενενά, Μισιτζάν (74' Λουκοκί), Βάντερσον (88' Κεσέρου), Μαρσελίνιο, Ζόναταν Καφού.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Οριέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (80' Κριχόβιακ), Ματουιντί, Λούκας Μόουρα, Ντι Μαρία (88' Ικονέ), Καβάνι (91' Ογκουστέν).

*χαμένο πέναλτι 59' Μότσι (απόκρουση Αρεολά)

Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti (R) vies for the ball with Ludogorets' Brazilian forward Wanderson during the UEFA Champions League Group A football match between Ludogorets Razgrad and Paris Saint-Germain (PSG) at Vasil Levski National Stadium in Sofia on September 28, 2016.  / AFP / DIMITAR DILKOFF        (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)
Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti (R) vies for the ball with Ludogorets' Brazilian forward Wanderson during the UEFA Champions League Group A football match between Ludogorets Razgrad and Paris Saint-Germain (PSG) at Vasil Levski National Stadium in Sofia on September 28, 2016. / AFP / DIMITAR DILKOFF (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 4 (3-1)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 4 (4-2)

3. Λουντογκόρετς 1 (2-4)

4. Βασιλεία 1 (1-3)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (19/10)

Άρσεναλ - Λουντογκόρετς

Παρί Σεν-Ζερμέν - Βασιλεία

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

2 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Λουντογκόρετς - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-3

Άρσεναλ - Βασιλεία 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ