CHAMPIONS LEAGUE

Μάντζουκιτς, ο τέταρτος με χατ-τρικ

Μάντζουκιτς, ο τέταρτος με χατ-τρικ
INTIME SPORTS

Ο Μάριο Μάντζουκιτς, έγινε ο τέταρτος παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού, μετά τους Γιακούμπου Αγιεγκμπένι, Φερνάντο Μοριέντες και Ρόμπιν Φαν Πέρσι (VIDEOS).

Δήμιος του Ολυμπιακού αποδείχτηκε ο Μάριο Μάντζουκιτς στον αγώνα του "Vicente Calderon" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Κροάτης φορ, "πλήγωσε" τρεις φορές την εστία των Πειραιωτών, που δεν μπορούσαν με τίποτα να τον σταματήσουν.

Με κοντινό πλασέ στο 38' έπειτα από "τσαφ" του Αλμπέρτο Μποτία και με ισάριθμες κεφαλιές στο 62' και στο 65' , νίκησε εις... τριπλούν τον Ρομπέρτο, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο επιβλητικό και πέρα για πέρα δίκαιο 4-0 των "ροχιμπλάνκος".

Ο Μάντζουκιτς δεν είναι βέβαια ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ εις βάρος του Ολυμπιακού για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό γιατί έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις επιθετικοί που έχουν σημειώσει κάτι ανάλογο.

Εν αρχή ην ο Αγιεγκμπένι

Ο πρώτος ήταν ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι την αγωνιστική περίοδο 2002-03, όταν στο Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός στο ΓΣΠ της Λευκωσίας πέτυχε και τα τρία τέρματα της ισραηλινής ομάδας στο 3-0 για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ενώ είχε προηγηθεί το ιστορικό 6-2 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη.

Ακολούθησε ο Μοριέντες

Ο δεύτερος ήταν ο Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος στην πρεμιέρα των ομίλων για την σεζόν 2005-06, σημείωσε χατ-τρικ στο 2-4 της Βαλένθια στο γήπεδο "Καραϊσκάκη". Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο Μοριέντες γύρισε το ματς, ο Νέρι Καστίγιο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά με ένα ακόμη τέρμα του Μοριέντες και άλλο ένα του Αλμπιόλ οι "νυχτερίδες" έφυγαν με το τρίποντο από τον Πειραιά.

Τρίτωσε το κακό με Φαν Πέρσι

Ο τελευταίος και αυτός που "πλήγωσε" περισσότερο τον Ολυμπιακό, στερώντας του την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ήταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός επιθετικός, πέτυχε τρία γκολ στο "Θέατρο των Ονείρων" στο 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στους Πειραιώτες στη ρεβάνς της φάσης των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς στο Φάληρο, η ομάδα του Μίτσελ είχε νικήσει με 3-0. Δυο γκολ στο πρώτο μέρος (το ένα με πέναλτι) και ένα στο δεύτερο (με φάουλ) ήταν εκείνα που... σφράγισαν τη "μαγική" βραδιά του Ολλανδού.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ