CHAMPIONS LEAGUE

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 2-0

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Σε κακό βράδυ βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στην Ανδαλουσία και ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τη Μάλαγα, βλέποντας τις ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους να περιορίζονται στο ελάχιστο. Video

Αποστολή στην Ανδαλουσία: Μπάμπης Τσιμπίδας

Μετεξεταστέος έμεινε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάλαγα, αφού ηττήθηκε με 2-0 και πλέον οι ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό.

Στο "Ροσαλέδα" οι πράσινοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεδιπλώσουν την ποιότητα τους και να κυριαρχήσουν σε όλο το γήπεδο.

Επί της ουσίας, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και η ανωτερότητα των αντιπάλων τους, έφερε μία ήττα χωρίς σε κανένα σημείο να διεκδικηθεί κάτι καλύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο τέρματα χωρίς να το καταλάβει… Αμυντικά ακολουθούσε το πλάνο του Φερέιρα, όμως το 1-0 από τον Ντεμιτσέλις προήλθε από στημένη φάση και το 2-0 του Ελιζέου από μία άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση, που την απέφερε η ποιότητα των μεσοεπιθετικών της Μάλαγα.

Το μεγάλο πρόβλημα του Τριφυλλιού ήταν η επιθετική του λειτουργία, αφού το διάστημα που είχε στην κατοχή του τη μπάλα, δεν είχε τρόπους να διασπάσει την άμυνα της Μάλαγα. Έτσι, ενώ την κυκλοφόρησε αρκετά, όταν έπρεπε να την προωθήσει για την τελική επιλογή, δεν υπήρχε ο ποδοσφαιριστής που θα το κάνει σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε και ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε ικανός να αντιδράσει. Αντίθετα, η Μάλαγα έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του Καρνέζη και ανά πάσα στιγμή έδειχνε ικανή να σκοράρει. Και το ότι δεν το πέτυχε, οφείλεται στην αστοχία και στην υπερβολική σιγουριά των ποδοσφαιριστών της.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλά πράγματα να κρατήσει από το σημερινό παιχνίδι, αντίθετα πρέπει να το ξεχάσει γρήγορα. Οι ελπίδες του για να προκριθεί είναι πλέον λιγοστές, ωστόσο για χάρη της ιστορίας του και του ονόματος του, πρέπει να τις διεκδικήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο σε έξι ημέρες. Και το κυριότερο, πρέπει να δείξει πως το βράδυ στο "Ροσαλέδα" ήταν μία κακή παρένθεση για μία νέα ομάδα που δημιουργείται.

Γήπεδο: "Λα Ροσαλέδα"

Διαιτητής: Σαπρόν (Γαλλία)

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ίσκο, Ελιζέου (79' Ντούντα), Χοακίν, Φερνάντες, Ολινγκά (70' Μπουονανότε).

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64' λ.τρ. Πίντο), Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).

Κίτρινες κάρτες: Γκάμεθ (9', Μάλαγα), Ελιζέου (47', Μάλαγα), Ντούντα (93', Μάλαγα)-Ζέκα (19', Παναθηναϊκός), Βύντρα (72', Παναθηναϊκός)

Σκόρερς: Ντεμιτσέλις (17', Μάλαγα), Ελιζέου (34', Μάλαγα)

Τα πλάνα του Φερέιρα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς 4-4-2, αφού οι Μαυρίας και Φορναρόλι έπαιξαν δίδυμο στην επίθεση, ενώ ο Ζέκα έπαιξε δεξί χαφ και ο Σισοκό αριστερό.

Η Μάλαγα μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 11' σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή, με το συρτό σουτ του Ελιζέου να περνάει λίγο άουτ.

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και άρχισε να επιτίθεται. Στο 15' το φάουλ του Κατσουράνη κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά ο Καμπαγιέρο μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελιζέου απάντησε, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε. Δυστυχώς, στο 17' ο Ντεμιτσέλις εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των πράσινων σε εκτέλεση κόρνερ και από κοντά, άνοιξε το σκορ.

Στα επόμενα λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε λύσεις δημιουργικά. Οι μεσοεπιθετικοί του ήταν μπλοκαρισμένοι και η Μάλαγα αμυνόταν αποτελεσματικά. Μετά το 30' Ζέκα κι Μαυρίας άλλαξαν θέσεις, σε μία προσπάθεια του Φερέιρα να ανακατέψει την τράπουλα.

Ωστόσο η Μάλαγα περίμενε και στο 34' χτύπησε στην αντεπίθεση, όταν μετά από συνδυασμό των Ίσκο και Χοακίν, ο Ελιζέου πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-0.

Ο Φερέιρα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 38' με τον Χριστοδουλόπουλο να αντικαθιστά τον Ζέκα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελιζέου από την ίδια θέση που σκόραρε, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Καρνέζη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Καρνέζη να μπλοκάρει το σουτ του Μαρέσκα.

Προσπάθησε στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός άρχισε χωρίς αλλαγές και προσπάθησε να μπει δυνατά. Ωστόσο ένα λάθος του Σισοκό στο 48’ έβγαλε τον Ίσκο τετ α τετ, όμως ο Βιτόλο έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε ελάχιστα κόρνερ. Δύο διαδοχικά κόρνερ ακολούθησαν, αλλά οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν στόχο.

Με την ώρα ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να καταρρέει και η Μάλαγα έψαχνε με αξιώσεις το τρίτο γκολ και το άγγιξε με τον Φαμπρίς Ολινγκά στο 54'.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 60' με διπλή ευκαιρία, αλλά πρώτα το πλασέ του Φορναρόλι μπλόκαρε ο Καμπαγιέργο και έπειτα ο Μαυρίας από πλεονεκτική θέση, πλάσαρε ψηλά άουτ.

Πάνω που ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, ο Μπουμσόνγκ έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και ο Πίντο που μπήκε στη θέση του, παραπατούσε… για αρκετά λεπτά.

Ο Φερέιρα έκανε την τελευταία του κίνηση στο 69', βάζοντας τον Τοτσέ αντί του Φορναρόλι. Ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία να γίνει χρυσή αλλαγή, αφού στο 75' έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Ο Τοτσέ έχασε και νέα ευκαιρία στο 86' από το φάουλ του Σισοκό, αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Την ίδια στιγμή, η Μάλαγα έβγαινε με ευκολία στις αντεπιθέσεις, αλλά οι ποδοσφαιριστές της δεν έβρισκαν στόχο. Ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ αποσυντόνισε την πράσινη άμυνα και την αποδιοργάνωσε πλήρως.

Στο 92' ο Βελάσκες έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει και να αναπτερώσει τις ελπίδες του Παναθηναϊκού, αλλά από κοντά αστόχησε. Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη εν όψει της ρεβάνς.

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 2-0 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ