CHAMPIONS LEAGUE

Μαδρίτη όπως Μιλάνο και Λονδίνο

Μαδρίτη όπως Μιλάνο και Λονδίνο

Δύο εκπροσώπους στα ημιτελικά του Champions League θα έχει η Μαδρίτη, αφού τόσο η Ρεάλ όσο και η Ατλέτικο προκρίθηκαν στους "4". Δείτε ποιες άλλες δύο πόλεις έχουν καταφέρει το ίδιο στο παρελθόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στον ισπανικό εμφύλιο, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά, παρά την ήττα της από την Ντόρτμουντ . Έτσι, η ισπανική πρωτεύουσα μπορεί να υπερηφανεύεται για την παρουσία δύο ομάδων της στους "4" του Champions League.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς άλλες δύο πόλεις έχουν... καμαρώσει ταυτόχρονα δύο δικές τους ομάδες στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, τη σεζόν 2002-03, η Ιταλία είχε τρεις ομάδες στα ημιτελικά, με τις δύο να προέρχονται μάλιστα από την ίδια πόλη. Μόνο που δεν ήταν η πρωτεύουσα της χώρας, αλλά η μεγαλύτερη πόλη του ιταλικού βορρά, το Μιλάνο. Η Μίλαν και η Ίντερ κοντραρίστηκαν στα ημιτελικά, με τους "ροσονέρι" να περνούν μετά από δύο ισοπαλίες (0-0 και 1-1), χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στο ματς που ήταν τυπικά φιλοξενούμενοι. Μάλιστα, στον εμφύλιο με τη Γιουβέντους, που ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης, το τελευταίο πέναλτι του Σεβτσένκο χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Η δεύτερη φορά που είχαμε ταυτόχρονη παρουσία δύο ομάδων από την ίδια πόλη ήταν τη σεζόν 2008-09, όταν Τσέλσι και Άρσεναλ βρέθηκαν στους "4". Δύο ομάδες από το Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, που απέφυγαν η μία την άλλη στα ημιτελικά. Οι "κανονιέρηδες" έπεσαν πάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την οποία γνώρισαν δύο ήττες (0-1 και 1-3), ενώ οι "μπλε" αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα, αποσπώντας 0-0 στο "Καμπ Νόου", αλλά το γκολ του Ινιέστα στο 93' στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (1-1), χάρισε την πρόκριση στους Καταλανούς, με τους Άγγλους πάντως να έχουν φριχτά παράπονα για τη διαιτησία του Νορβηγού Τομ Έβρεμπο. Επομένως, αποκλεισμός και για τους δύο.

Τώρα, αυτό που απομένει να δούμε είναι αν Ρεάλ και Ατλέτικο θα κληρωθούν μεταξύ τους, όπως συνέβη με Μίλαν και Ίντερ, ή αν θα έχουμε την πρώτη περίπτωση στην ιστορία της διοργάνωσης, όπου δύο συμπολίτισσες θα βρεθούν στον τελικό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ