CHAMPIONS LEAGUE

Λεβερκούζεν - Μονακό 0-1, Ζενίτ - Μπενφίκα 1-0

Λεβερκούζεν - Μονακό 0-1, Ζενίτ - Μπενφίκα 1-0

Η Λεβερκούζεν ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μονακό (0-1) του Ζαρντίμ, αλλά προκρίθηκε στους "16" χάρη στη Ζενίτ, που νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα. Γάλλοι και Ρώσοι παλεύουν για το δεύτερο εισιτήριο, εκτός Ευρώπης οι "αετοί της Λισαβόνας". (videos)

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφυγε με τρεις βαθμούς από τη Γερμανία μετά το 1-0 επί της Λεβερκούζεν, η οποία όμως πήρε την πρόκριση για τους "16", αφού νωρίτερα, η Ζενίτ είχε κάνει τη χάρη στις "ασπιρίνες" επικρατώντας με 1-0 της Μπενφίκα. Έτσι, Μονακό και Ζενίτ θα δώσουν μάχη την τελευταία αγωνιστική για να πάρουν την πρόκριση, ενώ οι Πορτογάλοι δεν έχουν ελπίδα ούτε για το Europa League.

Λεβερκούζεν - Μονακό 0-1

Σκόρερ: 72' Οκάμπος

Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Σε ένα ματς όπου η Λεβερκούζεν υπερείχε ξεκάθαρα, μία φάση στο 72ο λεπτό ήταν αρκετή για τη Μονακό ώστε να φύγει με τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς από τη Γερμανία. Η χρυσή αλλαγή του Ζαρντίμ, ο Οκάμπος, που είχε περάσει στο ματς μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Παρά την ήττα, η Λεβερκούζεν βρίσκεται ήδη στους "16", αφού η νίκη της Ζενίτ επί της Μπενφίκα έθεσε εκτός μάχης τους Πορτογάλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τη γερμανική ομάδα. Από την άλλη, η Μονακό κρατά την τύχη της στα χέρια της, καθώς την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τη Ζενίτ και της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ουεντέλ, Μπελαραμπί (77' Μπραντ), Μπέντερ (76' Ρόλφες), Κάστρο, Σον (59' Ντρμιτς), Τσαλχάνογλου, Κίσλινγκ

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ράγκι, Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Εχιετζίλε, Μοουτίνιο, Τουλαλάν, Μπακαγιοκό, Ντιράρ (83' Φαμπίνιο), Μπερμπάτοφ (90'+1 Τραορέ), Φερεϊρά-Καρασκό (70' Οκάμπος)

Λεβερκούζεν - Μονακό 0-1, Ζενίτ - Μπενφίκα 1-0

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-0

Σκόρερ: 79' Ντάνι

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κακό παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη με μόλις 8 τελικές (από 4 για κάθε ομάδα), πολλά φάουλ, 7 κίτρινες και μία αποβολή του Λουιζάο στις καθυστερήσεις. Αναμέτρηση στην οποία η ομάδα που θα πετύχαινε πρώτη γκολ, θα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει.

Πράγματι, το τέρμα ήρθε από τη Ζενίτ στο 79' και ήταν αρκετό για να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Ο Χουλκ από δεξιά δοκίμασε τη χαμηλή σέντρα και ο Ντάνι πετάχθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπενφίκα και από κοντά νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ.

Πλέον, η Μπενφίκα τέθηκε νοκ-άουτ, αφού δεν έχει ελπίδες ούτε για το Europa League (έχει ηττηθεί δύο φορές από τη Ζενίτ), ενώ οι Ρώσοι θα ταξιδέψουν την τελευταία αγωνιστική στο Μονακό, με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να προκριθούν.

ΖΕΝΙΤ:Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Κρίσιτο, Λόμπαερτς (23' Λουίς Νέτο), Γκαράι, Ριαζάντσεβ (64' Σατόβ), Χάβι Γκαρθία (58' Φαϊζουλίν), Βιτσέλ, Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν

ΜΠΕΝΦΙΚΑ:Ζούλιο Σέζαρ, Λουιζάο, Περέιρα, Ζαρντέλ, Αλμέιντα, Σάμαρης (82' Τζον), Γκαϊτάν, Σάλβιο, Πέρες, Λίμα, Ταλίσκα (70' Ντερλέι).

Λεβερκούζεν - Μονακό 0-1, Ζενίτ - Μπενφίκα 1-0

Η βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 9 (7-4)

2. Μονακό 8 (2-1)

3. Ζενίτ 7 (7-4)

4. Μπενφίκα 4 (2-6)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Μπενφίκα - Λεβερκούζεν

Μονακό - Ζενίτ

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Νανί (Σπόρτινγκ)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ

Αντριάν Ράμος (Ντόρτμουντ)

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Ζερβινιό (Ρόμα)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ