CHAMPIONS LEAGUE

Κυρίαρχος ο Ρονάλντο, 3-0 η Ρεάλ την Ατλέτικο

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε χατ-τρικ και η Ρεάλ νίκησε 3-0 την Ατλέτικο στο "Santiago Bernabéu", κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια! (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία... ανάσα από τον τελικό του Champions League 2016-17, καθώς νίκησε 3-0 την Ατλέτικο στο "Santiago Bernabéu", με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο Πορτογάλος έκανε χατ-τρικ, το δεύτερο σερί, καθώς είχε κάνει και στην ρεβάνς με την Μπάγερν και 7ο στην καριέρα του στην διοργάνωση, φτάνοντας τον Λιονέλ Μέσι στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Έφτασε μάλιστα και τα 103 γκολ στην διοργάνωση, όταν η Ατλέτικο έχει πετύχει 100 (από τότε που λέγεται Champions League), ενώ ο CR7 έχει πλέον 52 γκολ στα νοκ-άουτ και 51 στους ομίλους!

Άνοιξε το σκορ στο 10' με κεφαλιά από την ασίστ του Καζεμίρο, αν και στην αρχή της φάσης, στην πρώτη σέντρα του Ράμος, ήταν οφ-σάιντ, στο 73' έκανε το 2-0 με τρομερό σουτ και στο 86' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τον Λούκας Βάθκεθ να του το δίνει... έτοιμο. Αυτό μάλιστα ήταν το 400ό γκολ του Ρονάλντο με τη φανέλα της Ρεάλ!

Πραγματικά επαγγελματική εμφάνιση της Ρεάλ, η οποία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ προσεκτική και έκανε γκολ την πρώτη της ευκαιρία (73').

Η Ατλέτικο έχει προφανώς πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς σε 8 ημέρες, ενώ απόψε ήταν κακή, πράγμα σπάνιο για την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates with Real Madrid's Sergio Ramos after scoring the opening goal during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates with Real Madrid's Sergio Ramos after scoring the opening goal during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

*** θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-0

Σκόρερ: 10', 73' και 86' Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: "Santiago Bernabéu", Μαδρίτη

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Η Ρεάλ ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τον ημιτελικό, έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα στο 4' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 7', με τον Καρβαχάλ να κάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Ίσκο, να πλασάρει από κοντά αλλά τον Όμπλακ να αποκρούει.

Στο 10ο λεπτό όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με κοντινή κεφαλιά, έπειτα απ'την σέντρα του Καζεμίρο από δεξιά. Στην πρώτη σέντρα του Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος ήταν οφ-σάιντ, αλλά η μπάλα δεν έφτασε σε αυτόν, για να ακολουθήσει η δεύτερη σέντρα του Καζεμίρο με τον CR7 να καλύπτεται και να πετυχαίνει το 10 γκολ του σε ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Ο Γιαν Όμπλακ στο 16' απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βαράν και ένα λεπτό αργότερα η Ατλέτικο απείλησε πρώτη φορά, αλλά χωρίς τελική προσπάθεια, καθώς ο Κέιλορ Νάβας πρόλαβε τον Κεβίν Γκαμεϊρό στο τετ-α-τετ.

Real Madrid's goalkeeper Keylor Navas, left, dives for a save in front of Atletico's Kevin Gameiro during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's goalkeeper Keylor Navas, left, dives for a save in front of Atletico's Kevin Gameiro during the Champions League semifinals first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday May 2, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Το σουτ του Μόντριτς ήταν άστοχο στο 24', όπως και αυτό (γυριστό) του Μπενζεμά στο 29', ενώ στο 32' η ομάδα του Σιμεόνε έκανε την πρώτη της τελική, με τον Γκοντίν να αστοχεί από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν.

Ήταν κυρίαρχος η Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τελείωσε ιδανικά για αυτήν, καθώς στο 45' τραυματίστηκε ο Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο 46' πέρασε στην θέση του ο Νάτσο.

Πιο προσεκτική στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ, η Ατλέτικο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει και στο 57' ο Σιμεόνε πέρασε στο ματς τον Φερνάντο Τόρες αντί του Γκριεζμάν, ενώ έκανε λίγο πιο επιθετικό το κέντρο του, με τον Γκαϊτάν να αντικαθιστά τον Σαούλ Νίγκεθ (πήγε κεντρικά ο Κόκε δίπλα στον Γκάμπι).

Ο Ίσκο ήταν αυτός που έτρεξε περισσότερο, κουράστηκε αρκετά και επειδή έπαιζε απ'το πρώτο ημίχρονο με κίτρινη κάρτα, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον αντικατέστησε στο 68' με τον Μάρκο Ασένσιο.

Η Ρεάλ έδειχνε να... κάθεται σε αυτό το 1-0, να βολεύεται σε αυτό το αποτέλεσμα. Περίμενε όμως υπομονετικά να την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσει" και το έκανε στο 73', με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει ξανά για το 2-0.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo scores his side's 2nd goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 2, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo scores his side's 2nd goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 2, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο Καρίμ Μπενζεμά με εξαιρετική τοποθέτηση σώματος κράτησε πίσω του τον Ντιέγκο Γκοντίν, έχοντας πλατη το τέρμα και έδωσε πάσα στον Ρονάλντο, αυτός κέρδισε την κόντρα από τον Φιλίπε Λουίς, η μπάλα πήρε ύψος και στην κίνηση έπιασε ένα τρομερό σουτ και "εκτέλεσε" τον Όμπλακ.

Ο Πορτογάλος συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 85', όταν έπειτα από προσπάθεια του Λούκας Βάθκεθ από δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, με την άμυνα της Ατλέτικο να μην θυμίζει την κλασική της άμυνα τα τελευταία χρόνια.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (46' Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (68' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Λούκας Ερνάντεθ, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (58' Γκαϊτάν), Κόκε, Καράσκο (68' Κορέα), Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό (57' Τόρες).

Real Madrid's Toni Kroos fights for the ball against Atletico's Yannick Carrasco during the Champions League semifinal first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 2, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Toni Kroos fights for the ball against Atletico's Yannick Carrasco during the Champions League semifinal first leg soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, May 2, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Τρίτη

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-0

Τετάρτη

Μονακό - Γιουβέντους (21:45)

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-0 (highlights)

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-0 (goals)

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ