CHAMPIONS LEAGUE

Κυνηγά το ρεκόρ του Κριστιάνο ο Μέσι

Britain Football Soccer - Celtic v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C - Celtic Park, Glasgow, Scotland  - 23/11/16 Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their first goal Reuters / Russell Cheyne Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Britain Football Soccer - Celtic v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C - Celtic Park, Glasgow, Scotland - 23/11/16 Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their first goal Reuters / Russell Cheyne Livepic EDITORIAL USE ONLY. NO PERMITIDO REPUBLICAR

Ο Μέσι ξεπέρασε τα 500 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φθάνει τα 100 γκολ σε διεθνείς διοργανώσεις με την ίδια ομάδα και κυνηγά να "πιάσει" τον Κριστιάνο. Δείτε σε ποια κατηγορία.

Ιστορική βραδιά ήταν αυτή της Τετάρτης για τον Λιονέλ Μέσι. Χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε στη Γλασκώβη, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 τη Σέλτικ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, ενώ ο ίδιος ξεπέρασε τα 500 γκολ (501 για την ακρίβεια) με την "μπλαουγκράνα" φανέλα κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που φθάνει τα 100 γκολ σε διεθνείς διοργανώσεις με φανέλα μίας ομάδας.

Υπάρχει κι άλλο ένα ρεκόρ το οποίο φιλοδοξεί να καταρρίψει ο Μέσι. Ρεκόρ, του οποίου κάτοχος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο "Pulga" μετρά 9 γκολ στη φάση των ομίλων της τρέχουσας διοργάνωσης. Τρία στην εντός έδρας νίκη επί της Σέλτικ (7-0), τρία στην εντός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι (4-0), ένα στην εκτός έδρας ήττα από τους "πολίτες" (3-1) και δύο στη χθεσινή εκτός έδρας νίκη στη Σκωτία (0-2).

Πλέον κυνηγά να φθάσει (ή και να ξεπεράσει) τα 11 γκολ που είχε πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο την περυσινή σεζόν για να ισοφαρίσει (ή να καταρρίψει) το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε φάση ομίλων της διοργάνωσης την ίδια σεζόν. Οι απαντήσεις το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά (τα περισσότερα γκολ σε φάση ομίλων διοργάνωσης στην ίδια σεζόν):

11 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο 2015-2016

9 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο 2013-2014

Λουίζ Αντριάνο 2014-2015

Λιονέλ Μέσι 2016-2017

Πηγή: Mr Chip

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ