CHAMPIONS LEAGUE

Κύριοι, θα μας λείψετε

Κύριοι, θα μας λείψετε

Τι κοινό έχουν ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Έλληνας φίλαθλος; Ότι φέτος δεν θα τους δούμε στο Champions League. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο σημειώνει τις απουσίες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η διοργάνωση των αστέρων. Έτσι είναι (κάπως "κλισέ") γνωστό το Champions League. Φέτος, όμως, η λάμψη του δεν θα είναι το ίδιο δυνατή, αφού μερικά αστέρια και "αστεράκια" θα πάρουν απουσία. (vids+pics)

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Θα μας λείψεις για τα "porque" που δεν θα λες στις συνεντεύξεις Τύπου, για την γκρίνια σου που λατρεύουμε να κριτικάρουμε, για τους πανηγυρισμούς που προκαλούν τον αντίπαλο, για την απίστευτη εμμονή σου με τη νίκη. Θα είσαι στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν θα είναι το ίδιο. Και εσύ το ξέρεις.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή η διοργάνωση, απλά δεν σου πάει. Δεν έχεις παίξει ποτέ σε τελικό και πιθανότατα να μην το κάνεις και ποτέ. Θα μας λείψουν, όμως, τα απίθανα γκολ που επιβεβαιώνουν την τεράστια κλάση σου, οι ατάκες που επιβεβαιώνουν το βιτριολικό σου χιούμορ και γενικά το "είναι" σου, αφού προσωπικότητες σαν τη δική σου σπανίζουν στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΤΖΟΝ ΤΕΡΙ

Θα μας λείψει η ηγετική σου προσωπικότητα (η ποια;) και οι "γκέλες" σου στην άμυνα, οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο περνούν τα χρόνια. Σε είχαμε συνηθίσει μια δεκαετία στο Τσάμπιονς Λιγκ και η απουσία της Τσέλσι μας στερεί την δική σου παρουσία. Ντροπή της.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

Γνωρίζαμε ότι ποτέ δεν τα πήγες ιδιαιτέρως καλά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Να σε αφήσει, όμως, εκτός λίστας του Τσάμπιονς Λιγκ; Θα μας λείψουν οι επελάσεις και το αρχοντικό σου στιλ. Δεν θα μας λείψουν, ευτυχώς, οι "εμπρηστικές" δηλώσεις του συντρόφου Ντμίτρι Σέλουκ, επειδή το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε αδικεί και δεν σε αποδέχεται ως το πιο λαμπρό του τέκνο. Πεπ, έδειξες ασέβεια.

ROME, ITALY - SEPTEMBER 11: AS Roma player Francesco Totti celebrates after scoring the team's third goal from penalty spot during the Serie A match between AS Roma and UC Sampdoria at Stadio Olimpico on September 11, 2016 in Rome, Italy. (Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images)
ROME, ITALY - SEPTEMBER 11: AS Roma player Francesco Totti celebrates after scoring the team's third goal from penalty spot during the Serie A match between AS Roma and UC Sampdoria at Stadio Olimpico on September 11, 2016 in Rome, Italy. (Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images) AS ROMA VIA GETTY IMAGES

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΤΟΤΙ

Το ξέρουμε, το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσε ποτέ να χωρέσει το μεγαλείο σου. Στην τελευταία (;) σεζόν της καριέρας σου, όμως, άξιζες να παίξεις στην διοργάνωση με το χρυσό σεντόνι. Να έρχεσαι από τον πάγκο για να σώσεις την αγαπημένη σου Ρόμα και, κυρίως, να κάνεις το «αγροτικό» σου μέχρι να αναλάβεις και επίσημα ως προπονητής τους «τζαλορόσι», αφού είσαι ατύπως ο πρόεδρός τους εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ

Είσαι ο αγαπημένος μας προπονητής και δεν το κρύβουμε. Θα μας λείψουν οι γεμάτοι πάθος πανηγυρισμοί σου, οι έξυπνες ατάκες σου, το γεμάτο ειλικρίνεια και αγάπη για το ποδόσφαιρο χαμόγελό σου. Επειδή, όμως, είσαι συνεπής ως άνθρωπος, ξέρουμε ότι δεν θα αργήσεις πολύ να επανέλθεις στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Και, ει δυνατόν, φρόντισε να το κάνεις στο τιμόνι της Λίβερπουλ.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΕΝΤΕΝ ΑΖΑΡ

Φταις και εσύ που λείπεις φέτος, γιατί πέρυσι ήσουν άφαντος. Δείχνεις άλλος άνθρωπος, έχεις βρει τον (πολύ ποιοτικό) καλό σου εαυτό, αλλά ήταν ανφέαρ το ότι ουσιαστικά απέδωσες στον Ζοζέ (Μουρίνιο) την τραγική σου σεζόν. Όπως και να’ χει, δεν περισσεύουν παίκτες με την δική σου κλάση, ακόμα και στην ποδοσφαιρική διοργάνωση που συνηθίζει να συγκεντρώνει την περισσότερη ποιότητα κάθε χρόνο.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ

Είναι δυνατόν ο παίκτης που στοίχισε κοντά στα 120 εκατομμύρια ευρώ, που έσπασε όλα τα κοντέρ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, να μην αγωνίζεται και στην κορυφαία διοργάνωσή, σε επίπεδο συλλόγων; Ναι, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψεις, αλλά φρόντισε και εσύ να δικαιολογήσεις τα χρήματα που στοίχισες και τον ντόρο που προκάλεσες. Έχεις τεράστιες προοπτικές, αλλά σου λείπει ένα μεγάλο «κλικ» για να δικαιώσεις τον μάνατζέρ σου, τον μεγάλο Μίνο (Ραϊόλα), ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσεις Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΜΙΡΤΣΕΑ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Δώδεκα χρόνια τώρα, σε είχαμε συνηθίσει στην άκρη του πάγκου της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Με το αινιγματικό σου βλέμμα, με τις προπονητικές σου εμπνεύσεις και την πονηριά που προκύπτει και από την (ρουμανική) καταγωγή σου. Αν κάποιος δικαιούται να κουβαλάει το παρατσούκλι «αλεπού των πάγκων», αυτός είσαι εσύ.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΜΙΛΑΝ

Δυστυχώς, το έχεις κάνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να μην τιμάς το Τσάμπιονς Λιγκ με την παρουσία σου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν (μας) λείπεις κιόλας. Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, είσαι η πιο πετυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. Και, τώρα που ο Σίλβιο αποχωρεί σιγά σιγά, το οφείλεις στην ιστορία και το πρεστίζ σου να επιστρέψεις εκεί όπου ανήκεις. Για κάνε τα κουμάντα σου.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΜΠΑΣΤΙΑΝ ΣΒΑΪΝΣΤΑΪΓΚΕΡ

Ήσουν, είσαι και θα είσαι η επιτομή του Γερμανού ποδοσφαιριστή. Με το αρχοντικό και επιβλητικό στιλ μέσα στο γήπεδο, έστω και αν οι τραυματισμοί σε έχουν ταλαιπωρήσει. Το Τσάμπιονς Λιγκ σου πρόσφερε χαρές και πίκρες, αφού στο παρελθόν το κατέκτησες, αλλά και το έχασες με δικό σου, καθοριστικό πέναλτι. Φέτος, όμως, δεν θα παίξεις ούτε Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ ή η Κίνα σε περιμένουν.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΡΑΦΑ ΜΠΕΝΙΤΕΘ

Πέρυσι τέτοια εποχή, αφού νωρίτερα είχες βουρκώσει στην παρουσίασή σου στην αγαπημένη σου Ρεάλ Μαδρίτης, έκανες όνειρα για κατάκτηση της «undecima». Λίγους μήνες αργότερα, έφευγες ως (πλήρως) αποτυχημένος και τελείωνες την σεζόν στη Νιούκαστλ, γευόμενος τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Θα μας λείψουν οι προπονητικές σου προσεγγίσεις, τα τέλεια αγγλικά σου, ταmemesγια το πόσο σου αρέσουν οι πίτσες και τα ντόνατ, αλλά δεν αποκλείουμε να σε συναντήσουμε αργότερα στην διοργάνωση. Ποιος ξέρει, ίσως γυρίσει ο τροχός και για εσένα.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ

Ακόμα γελάμε όταν βλέπουμε τις «ποδιές» που σου έκανε προ διετίας ο Λουίς Σουάρες. Θα μας λείψουν οι «γκάφες» σου, το πάθος και τα δάκρυά σου και, πάνω απ’ όλα, η αφάνα σου, σήμα κατατεθέν ενός ποδοσφαιριστή που «κινεί» εκατομμύρια με τις μεταγραφές του, αν και επιμένει να επιβεβαιώνει ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το «Βραζιλιάνος αμυντικός» παραμένει κάτι οξύμωρο.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΧΟΥΛΚ

Επέλεξες να ενδώσεις στο δέλεαρ (;) των κινεζικών γιέν, μόλις στα τριάντα σου χρόνια. Θα μας λείψουν οι «κεραυνοί» σου, οι επελάσεις σου με την μπάλα στα πόδια και η απόδειξη ότι το "Χουλκ" συνδέεται μεν με την απίστευτη φυσική δύναμη, αλλά στην περίπτωσή σου και με την ποδοσφαιρική κλάση.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Δεν το λέμε (γράφουμε) επειδή είσαι πατριωτάκι μας, αλλά είσαι εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στην Ευρώπη και η θέση σου είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ομάδα που έμπλεξες, όμως, δεν θα έχεις εξασφαλισμένη μια θέση στα αστέρια, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής. Κάτι μας λέει, πάντως, ότι του χρόνου δεν θα παίζεις στην Ρώμη, αλλά σε μια αγγλική ομάδα από τις κορυφαίες και το Τσάμπιονς Λιγκ θα σου γίνει (ξανά) αγαπημένη συνήθεια. Διαφωνείς;

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ανακαίνισες το "Ανφιλντ", αυτό που σε "καίει" είναι να βάλεις τέλος στην (οδυνηρή) στέρηση του πολυπόθητου (εγχώριου) τίτλου, αλλά για οικονομικούς λόγους, θέλεις να επιστρέψεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο και αν έχεις μικρύνει ως μέγεθος (ως ομάδα, όχι ως σύλλογος), παραμένεις τεράστια. Και ναι, το "You’llneverwalkalone" θα ακούγεται στο "Πάρκχεντ" προς τιμήν της Σέλτικ, αλλά δεν είναι το ίδιο.

UEFA Secretary General  and FIFA president candidate, Gianni Infantino, draws a ball next to the Champions League Trophy, during the draw of the 2015/16  Champions League Round of 16 at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, Monday, Dec. 14, 2015.  (Laurent Gillieron/Keystone via AP)
UEFA Secretary General and FIFA president candidate, Gianni Infantino, draws a ball next to the Champions League Trophy, during the draw of the 2015/16 Champions League Round of 16 at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, Monday, Dec. 14, 2015. (Laurent Gillieron/Keystone via AP) AP

ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ
Μεγαλοπιάστηκες και άφησες την αγαπημένη σουUEFAγια να αναλάβεις την "μαμά" FIFA. Τον Αύγουστο νιώσαμε σύνδρομο στέρησης, όταν δεν σε είδαμε στο "Φόρουμ Γκριμαντί" του Μονακό να αναλύεις τα της κλήρωσης πριν αυτή αρχίσει. Καλός και άγιος ο Τζόρτζιο Μαρκέτι, αλλά Τζιάνι δεν είναι, όπως και να το κάνουμε.

Κύριοι, θα μας λείψετε

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ

Θα έπρεπε, με νομοθετικό διάταγμα από τηνUEFA, να παίζεις μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι και να γίνει, με οποιαδήποτε ομάδα. Είναι δυνατόν εσύ, ο "Why always me;", να παίζεις στο Γιουρόπα Λιγκ, με μια άσημη ομάδα που εδρεύει στη Νίκαια (της Γαλλίας); Κάνε μας την χάρη.

Κύριοι, θα μας λείψετε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά, ναι, θα λείψεις. Γιατί, όταν έχεις στο μυαλό σου μόνο να υποστηρίξεις την ομάδα σου (και να μην τα κάνεις λίμπα) να της δώσεις αυτή την περίφημη έξτρα ώθηση του "12ου παίκτη", να γεμίσεις με χρώμα και φωνή την εξέδρα, σε ζηλεύουν σε πολλές γωνιές της Ευρώπης. Α, και υπενθυμίζεις (στον εαυτό σου πρωτίστως) ότι μπορεί να είσαι πολιτισμένος, αφού φοβάσαι τον «βούρδουλα» τηςUEFA, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στα εγχώρια.

PKT2984 - 203504
FOOTBALLER - JOHAN CRUYFF

1971

Amsterdam: Burgomaster I. Smaklden of Amsterdam and  Johan Cruyff holding the cup high to show it to the fans. At right, Ruud Krol who, injured, could'nt take part in the fight, but as he belongs to the team as any other shared the cheers of the supporters.
PKT2984 - 203504 FOOTBALLER - JOHAN CRUYFF 1971 Amsterdam: Burgomaster I. Smaklden of Amsterdam and Johan Cruyff holding the cup high to show it to the fans. At right, Ruud Krol who, injured, could'nt take part in the fight, but as he belongs to the team as any other shared the cheers of the supporters. PKT2984 - 203504 FOOTBALLER - JOHAN CRUYFF 1971 AMSTERDAM: BURGOMASTER I. SMAKLDEN OF AMSTERDAM AND JOHAN CRUYFF HOLDING THE CUP HIGH TO SHOW IT TO THE FANS. AT RIGHT, RUUD KROL WHO, INJURED, COULD'NT TAKE PART IN THE FIGHT, BUT AS HE BELONGS TO THE TEAM AS ANY OTHER SHARED THE CHEERS OF THE SUPPORTERS.

ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ

Εδώ και έξι μήνες, λείπεις πολύ σε πολλούς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, δική σου διοργάνωση με την παλαιότερη μορφή της, λείπεις για τις αναλύσεις και τις πάντα καίριες ατάκες σου. Η φετινή είναι η πρώτη που σε βρίσκει κάπου εκεί ψηλά, να παρακολουθείς και να προσεγγίζεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, την μπάλα που θα παιχτεί, κουβεντιάζοντας για την μπάλα για ώρες με τον Φέρεντς Πούσκας, τον Αλφρέδο ντι Στέφανο και τον Εουσέμπιο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ