CHAMPIONS LEAGUE

"Ξεκίνησα στη Λουντογκόρετς με 25.000 ευρώ"

"Ξεκίνησα στη Λουντογκόρετς με 25.000 ευρώ"

Ο ιδιοκτήτης της Λουντογκόρετς, Κιρίλ Ντομουστσίεφ, αποκάλυψε ότι ξεκίνησε το θαύμα με τη "σταχτοπούτα" του φετινού Champions League, με αρχικό κεφάλαιο ύψους 25.000 ευρώ.

H Λουντογκόρετς βρέθηκε από την αφάνεια στο προσκήνιο και αυτό το οφείλει στον Κιρίλ Ντομουστσίεφ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα "As", ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αποκάλυψε πως ξεκίνησε την περιπέτεια με το βουλγαρικό σύλλογο.

"Στο Ραζγκράντ (πόλη όπου εδρεύει η Λουντογκόρετς) υπήρχε μία μεγάλη φαρμακευτική εταιρία όπου δούλευαν 1.000 άνθρωποι. Εκεί από το 1945 υπήρχε μία ομάδα που λεγόταν Λουντογκόρετς αλλά αυτή η ομάδα που συνήθως έπαιζε στη δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία, το 2000 χρεοκόπησε. Με αυτή τη βάση ξεκίνησαν όλα από το μηδέν το 2001. Ξεκίνησε ένα γκρουπ ανθρώπων γεμάτων ενθουσιασμό να δουλεύουν, όπως ο πρόεδρος της ομάδας και πρώην ποδοσφαιριστής της, Αλεξάντροφ.

Ξεκίνησα βάζοντας λίγα χρήματα για να τους βοηθήσω. Πρώτα έβαλα, 25.000 ευρώ. Μετά με ξανακάλεσαν όταν η ομάδα ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία, γιατί χρειαζόταν μεγαλύτερο κεφάλαιο. Τους είπα πόσα θέλετε.

Και μου απάντησαν 250.000 ευρώ. Είπα θα βοηθήσω, αλλά θα βάλω δικό μου οικονομικό διευθυντή και δικά μου άτομα σε νευραλγικές θέσεις. Και το 2010 ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ανεβαίναμε. Το μυστικό είναι δουλειά και οργάνωση. Έχουμε μπάτζετ μικρότερο από τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν. Στη Βουλγαρία υπάρχει κρίση και δεν επενδύουν πολλοί.

Στη Βουλγαρία όλες οι ομάδες μας παίζουν με το 150% των δυνάμεών τους. Στη Βουλγαρία όταν παίζουν με εμάς είναι σαν να παίζουν κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Είναι άλλο να χάνεις από τη Λίβερπουλ και άλλο από τη Λέφσκι. Στο βουλγαρικό ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές έκαναν βλακείες, υπήρχε μία αποβολή, κίτρινες άσκοπες για διαμαρτυρία. Αυτό δεν το επιτρέπω γι' αυτό και έβαλα πρόστιμο.", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της αντιπάλου της Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, Λουντογκόρετς, στην εφημερίδα "Αs".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ