CHAMPIONS LEAGUE

Κριστιάνο Ρονάλντο: 100άρης με 5 γκολ στα προημιτελικά!

El jugador de Real Madrid, Cristiano Ronaldo, festeja un gol contra Bayern Munich en la Liga de Campeones el miércoles, 12 de abril de 2017, en Munich, Alemania.(Andreas Gebert/dpa via AP)
El jugador de Real Madrid, Cristiano Ronaldo, festeja un gol contra Bayern Munich en la Liga de Campeones el miércoles, 12 de abril de 2017, en Munich, Alemania.(Andreas Gebert/dpa via AP) AP

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε 5 γκολ στην Μπάγερν σε προημιτελικό Champions League, κάνοντας χθες το "τέλειο χατ-τρικ"! O Πορτογάλος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα στοιχεία και η "μάχη" με τον Μέσι.

Το βράδυ της Τρίτης 18 Απριλίου 2017 ήταν ιστορικό για το Champions League, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ στην διοργάνωση.

Ο Πορτογάλος έκανε χατ-τρικ στη νίκη με 4-2 επί της Μπάγερν στην παράταση, αλλά για την ακρίβεια έκανε το "τέλειο χατ-τρικ", καθώς σκόραρε με κεφαλιά, με το δεξί πόδι και το αριστερό πόδι.

Το δεύτερο και το τρίτο του γκολ τα πέτυχε στην παράταση και αμφότερα δεν έπρεπε να μετρήσουν λόγω οφ-σάιντ, αλλά η ιστορία γράφτηκε και εμείς πάμε τώρα να δούμε τα στοιχεία που την συνοδεύουν, αλλά και την κατάσταση στη "μάχη" με τον Λιονέλ Μέσι.

Αυτό είναι το δημιούργημα της UEFA...

Κριστιάνο Ρονάλντο: 100άρης με 5 γκολ στα προημιτελικά!

100+3 γκολ

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 100 γκολ στο Champions League, δηλαδή από τους ομίλους και έπειτα, αφού δεν υπολογίζονται τα προκριματικά.

Στα προκριματικά μάλιστα έχει ένα γκολ, το 2005 στον τρίτο γύρο κόντρα στην Ντέμπρετσεν, φορώντας την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φυσικά.

Συνολικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 103 γκολ, καθώς έχει και δύο τέρματα στον τελικό του UEFA Super Cup κόντρα στην Σεβίλλη το 2014.

Για την ιστορία, με τα δύο γκολ του στο πρώτο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο την προηγούμενη εβδομάδα, είχε γίνει ο πρώτος που φτάνει τα 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (πλέον λοιπόν έχει 103).

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

30 αγώνες χωρίς γκολ!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 100 γκολ στο Champions League σε 137 συμμετοχές. Το εντυπωσιακό είναι πως το πρώτο του γκολ το πέτυχε στο 30ό του ματς, δεν είχε σκοράρει δηλαδή στα πρώτα 29 ματς. Έχει δηλαδή 100 γκολ στα τελευταία 108 ματς!

Το πρώτα δύο στο 7-1 επί της Ρόμα

Το γκολ στα προκριματικά που αναφέραμε νωρίτερα κόντρα στην Ντέμπρετσεν ήταν το πρώτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και το πέτυχε τον Αύγουστο του 2005.

Το δεύτερο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και το πρώτο του στο Champions League το πέτυχε τον Απρίλη του 2007, δέκα χρόνια πριν, στο 7-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα, όπου μάλιστα σκόραρε δύο φορές, ενώ το 3ο ήταν αργότερα στον ημιτελικό με τη Μίλαν.

Η λίστα των σκόρερς

1. Κριστιάνο Ρονάλντο 100 (137 ματς)

2. Λιονέλ Μέσι 94 (114)

3. Ραούλ 71 (142)

4. Ρούντ φαν Νίστελροϊ 56 (73)

5. Καρίμ Μπενζεμά 51 (91)

6. Τιερί Ανρί 50 (112)

Η σύγκριση με τον Μέσι

Όπως βλέπετε παραπάνω, ο Λιονέλ Μέσι "καταδιώκει" τον Ρονάλντο, καθώς έχει 94 γκολ, 6 λιγότερα και μάλιστα τα έχει πετύχει σε 23 λιγότερα ματς (114). Θυμίζουμε πως ο Αργεντινός το πρώτο του το είχε πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό το Νοέμβρη του 2005, στο 5-0 της Μπαρτσελόνα επί του "τριφυλλιού".

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε 32 ετών τον Φεβρουάριο, ενώ ο Λιονέλ Μέσι θα γίνει 30 των Ιούνιο, έτσι υπάρχει μία διαφορά 2 ετών και 4 μηνών που σημαίνει πως ο Αργεντινός θεωρητικά έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του στην διοργάνωση, άρα και αρκετές πιθανότητες για... προσπέραση.

Ο Μέσι βέβαια και τα 94 γκολ του τα έχει πετύχει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ρονάλντο τα πρώτα 15 με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα υπόλοιπα 85 με αυτήν της Ρεαλ Μαδρίτης.

Το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Μπάγερν ήταν το 6ο του στην διοργάνωση, ενώ ο Μέσι έχει 7. Και οι δύο έχουν σκοράρει σε δύο διαφορετικούς τελικούς, ενώ και οι δύο έχουν 9 γκολ κόντρα σε μία ομάδα (τα περισσότερα), ο Ρονάλντο κόντρα στην Μπάγερν και ο Μέσι κόντρα στην Άρσεναλ.

Το εντυπωσιακό για τον Πορτογάλο είναι πως 28 φορές έχει 2 γκολ η περισσότερα, ενώ τον για τον Αργεντινό είναι πως η Μπαρτσελόνα έχει χάσει μόνο 3 φορές με αυτόν να σκοράρει.

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ