CHAMPIONS LEAGUE

Κλήρωση Champions League: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ, Ατλέτικο-Μπάγερν

Κλήρωση Champions League: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ, Ατλέτικο-Μπάγερν

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο-Μπάγερν είναι τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ισπανικός εμφύλιος αποφεύχθηκε στους "4" του Champions League, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σιτι (πρώτο ματς στην Αγγλία) ενώ στο έτερο ζευγάρι των ημιτελικών θα κοντραριστούν Ατλέτικο κ αι Μπάγερν (πρώτος αγώνας στη Μαδρίτη).

Η δεκάκις πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του "San Siro" έχοντας να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά Champions League ενώ το ζευγάρι της Ατλέτικο με την Μπάγερν είναι σαφώς πιο αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί στο παρελθόν μόνο μία φορά: στον τελικό του Πρωταθλητριών του 1974 όταν οι Βαυαροί επιβλήθηκαν στο δεύτερο ματς (1-1 το πρώτο) με το εντυπωσιακό 4-0.

"Η Ατλέτικο έδειξε τη δύναμή της στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να έχουμε τη μέγιστη συγκέντρωση", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο φορ της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, αναφορικά με την Ατλέτικο, η οποία μετράει μόνο μία ήττα στα 7 τελευταία παιχνίδια της με γερμανικές ομάδες.

Μία φορά στο παρελθόν έχει τεθεί αντιμέτωπο και το ζευγάρι Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ και συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2012-13. Τότε το πρώτο ματς είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 στο "Etihad" ενώ στο δεύτερο στο "Bernabeu" οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει με σκορ 3-2. H "βασίλισσα" είναι μάλιστα αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της απέναντι σε αγγλικές ομάδες ενώ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία.

Κλήρωση Champions League: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ, Ατλέτικο-Μπάγερν

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του αφού ήταν στον πάγκο των "μερένγκες" τη σεζόν 2009-10 ενώ σε περίπτωση που οι "πολίτες" αποκλείσουν την Ρεάλ και προκριθεί η Μπάγερν από το άλλο ζευγάρι, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο ο νυν και ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι!

Τις τελευταίες 9 φορές που αναμετρήθηκε σε Κύπελλα Ευρώπης μία ισπανική με μία γερμανική ομάδα (σε διπλά παιχνίδια) "χαμογέλασε" όλες τις φορές η εκπρόσωπος της Ισπανίας ενώ στα 17 τελευταία ραντεβού (είτε σε ένα είτε σε δύο παιχνίδια) μεταξύ ισπανικών και αγγλικών ομάδων, οι Ισπανοί έχουν ρεκόρ 16-1.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Champions League:

Πρώτοι αγώνες:

26 Απριλίου: Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης

27 Απριλίου: Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν

Δεύτεροι αγώνες:

3 Μαΐου: Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης

4 Μαΐου: Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι

Όσο για το μεγάλο τελικό, αυτός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου στο "San Siro" του Μιλάνου.

Τα tweets των τεσσάρων μονομάχων μετά την κλήρωση:

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ;

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ