CHAMPIONS LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Είδα τρεις φορές τον τελικό της Λισσαβώνας"

Κλάτενμπεργκ: "Είδα τρεις φορές τον τελικό της Λισσαβώνας"

Ο διαιτητής του τελικού του Champions League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παραδέχθηκε ότι έχει δει τρία ματς ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, εκ των οποίων ένα - τον τελικό της Λισσαβώνας - τρεις φορές, προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένος.

Πριν από μία εβδομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας, να τα έκανε... θάλασσα. Το Σάββατο, στο Μιλάνο, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Champions League, ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ. Και για να είναι πανέτοιμος, είδε τρεις φορές τον τελικό της Λισσαβώνας, μίλησε με τον τότε διαιτητή και είδε και τα δύο ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων της ισπανικής πρωτεύουσας.

"Έμαθα ότι είμαι ο εκλεκτός για τον τελικό, καθώς ήμουν σε συνάντηση με άλλους διαιτητές. Με πήρε ο Πιερλουίτζι Κολίνα (επικεφαλής διαιτησίας της UEFA) και ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να σε παίρνει τηλέφωνο ο Κολίνα. Του πήρε λίγο χρόνο μέχρι να μου εξηγήσει. Έχω δει τον τελικό του 2014 στη Λισσαβώνα (Ρεάλ-Ατλέτικο) δύο ή τρεις φορές κι επίσης έχω μιλήσει με τον διαιτητή του τότε ματς, Μπιορν Κάιπερς, για τα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν τελικό, αλλά και για να είμαι όσο περισσότερο προετοιμασμένος γίνεται. Επίσης έχω δει τα δύο φετινά ματς του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, καθώς ένας από τους δύο προπονητές έχει αλλάξει από το 2014. Όπως και οι ποδοσφαιριστές, έτσι κι εμείς προετοιμαζόμαστε για ένα ακόμη ματς. Θέλουμε να είμαστε σίγουρα για τα 90 ή 120 λεπτά", υποστήριξε ο Άγγλος ρέφερι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ