CHAMPIONS LEAGUE

Κασίγας και Νέβες πέρασαν στην ιστορία

Κασίγας και Νέβες πέρασαν στην ιστορία
Νέβες

Ιστορία έγραψε στο Champions League ο 18άχρονος μέσος της Πόρτο Ρούμπεν Νέβες ξεπερνώντας τον... Φαν Ντερ Φάαρτ. Διαβάστε αυτό και άλλα στατιστικά από τα ματς της Τρίτης (20/10).

Συναρπαστικά παιχνίδια με πολλά γκολ είχε την Τρίτη που μας πέρασε για τους ομίλους του Champions League. Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν από τις οκτώ αναμετρήσεις, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως σε αρκετά από αυτά γράφτηκε ξανά η ιστορία!

-- Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για πρώτη φορά χωρίς έναν εκ των Βαλντές, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα ή Μέσι στην ενδεκάδα της από τις 6/12/2011! Τότε μάλιστα είχε αγωνιστεί ξανά εναντίον της ΜΠΑΤΕ!

-- Ο Ίκερ Κασίγιας έγινε ο τερματοφύλακας που κρατά τις περισσότερες φορές το μηδέν στην εστία του στην ιστορία του Champions League.

Αναλυτικά...

1) Κασίγιας: 51 φορές

2) Φαν Ντερ Σάαρ: 50 φορές

3) Βίκτορ Βαλντές: 45 φορές

-) Πετρ Τσεχ: 45 φορές

5) Τζιανλουίτζι Μπουφόν 37 φορές

-- Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League και οι δυο ομάδες βρέθηκαν με προβάδισμα δυο γκολ, αλλά στο τέλος δεν κέρδισε καμία (Λεβερκούζεν - Ρόμα 4-4).

-- Ο Ρούμπεν Νέβες έγινε ο νεότερος αρχηγός ομάδας που παίζει στο Champions League ξεπερνώντας τον Φαν Ντερ Σάαρ. Ας δούμε τους πρώτους τέσσερις:

1) Ρούμπεν Νέβες (Πόρτο): 18 ετών και 221 ημερών

2) Φαν Ντερ Φάαρτ (Άγιαξ): 20 ετών και 217 ημερών

3) Ακινφέερ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): 20 ετών και 227 ημερών

4) Τσιγκρίνσκι (Σαχτάρ): 20 ετών και 330 ημερών

-- Η Άρσεναλ κέρδισε την Μπάγερν με 2-0 με τους Γερμανία ωστόσο να έχουν τεράστια κατοχή της μπάλας (69%-31%) που έφτασε κάποια στιγμή στο 73% - 27%!

-- Η ΜΠΑΤΕ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση στην ιστορία του Champions League, δεχόμενη γκολ σε 21 σερί ματς στην διοργάνωση. Και συνεχίζει...

Αναλυτικά:

Σπαρτάκ Μόσχας: 24 σερί αγώνες δεχόμενη γκολ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: 21 σερί αγώνες δεχόμενη γκολ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 20 σερί αγώνες δεχόμενη γκολ

Αϊντχόφεν: 18 σερί αγώνες δεχόμενη γκολ

-- Ο Πιάνιτς έγινε ο τρίτος παίκτης της Ρόμα που σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο Champions League. Οι άλλοι δυο είναι ο Τότι και ο Ζούλιο Μπαπτίστα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ