CHAMPIONS LEAGUE

"Καρφιά" Τούχελ για την απόφαση της UEFA

Dortmund's head coach Thomas Tuchel waits for the beginning of during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's head coach Thomas Tuchel waits for the beginning of during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Παράπονα για την απόφαση της UEFA, η οποία όρισε την αναμέτρηση μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονακό (2-3) μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απ' την τρομοκρατική επίθεση, έκανε ο Τόμας Τούχελ.

Έντονα παράπονα απ' την απόφαση της UEFA, η οποία όρισε άμεσα τον αγώνα ανάμεσα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μονακό (2-3), για τη φάση των "8" του Champions League, είχε ο Τόμας Τούχελ.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τρίτης (11/4) εξεράγη βόμβα κοντά στο πούλμαν του γερμανικού συλλόγου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Μαρκ Μπάρτρα, αλλά και να αναβληθεί η διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Πάντως, η UEFA αποφάσισε να γίνει το ματς την Τετάρτη (12/4) στις 19:45 και η εν λόγω επιλογή εκνεύρισε τον Τούχελ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να συνέλθει απ' το ισχυρό σοκ.

"Θα θέλαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε μετά απ' ό,τι συνέβη. Να ηρεμήσουμε, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα για το συγκεκριμένο ματς του Champions League. Η αλήθεια είναι πως νιώσαμε αβοήθητοι μετά τον ορισμό του αγώνα τόσο άμεσα απ' την UEFA και είχαμε μόλις 15 υγιείς ποδοσφαιριστές.

Η απόφαση πάρθηκε στην Ελβετία, πολύ μακριά απ' τα γεγονότα. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν πολύ άσχημο συναίσθημα. Λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση, η μόνη ερώτηση που μας έκαναν ήταν: 'είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε;'. Λες και είχαν ρίξει... μπύρα στο πούλμαν μας.

Εκείνη τη στιγμή δεν γνωρίζαμε τα ακριβή αίτια για την εν λόγω επίθεση. Υπάρχει αίσθημα αδυναμίας. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής επιβλήθηκε σε εμάς απ' την UEFA. Δεν ερωτηθήκαμε εάν είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε.

Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, η ομάδα δεν είχε διάθεση να παίξει. Ήταν σαφώς επηρεασμένη απ' την τρομοκρατική επίθεση. Οι παίκτες μου είχαν την επιλογή να μην αγωνιστούν, αλλά κανείς δεν την επέλεξε".

AP Photo/Martin Meissner

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ